ADVERTISEMENT

Κοζάνη: Στον ανακριτή ο οδηγός της νταλίκας που «θέρισε» το ζευγάρι στα διόδια

Ο ίδιος υποστήριξε στις πρώτες δηλώσεις του στους αστυνομικούς ότι δεν είδε τίποτα

Από το NEWSROOM

Ενημερώθηκε
2' χρόνος ανάγνωσης
Κοζάνη: Στον ανακριτή ο οδηγός της νταλίκας που «θέρισε» το ζευγάρι στα διόδια
ADVERTISEMENT

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες είναι ο Ουκρανός οδηγός νταλίκας που σκότωσε το ζευγάρι στα διόδια Πολυμύλου - Κοζάνης, και σήμερα απολογείται ενώπιον του ανακριτή.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Ο 38χρονος οδηγός του φορτηγού πέρασε χθες το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ανθρωποκτονία από αμέλεια, κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή.

ADVERTISEMENT

Ο ίδιος ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει πως δεν είδε τίποτα: «Ένα αυτοκίνητο μου έκοψε τον δρόμο, είχε πάρα πολύ ομίχλη, δεν κατάλαβα πώς έγινε το τροχαίο. Δεν είδα τα αυτοκίνητα».

Τα βίντεο «μίλησαν»

Τα πλάνα από τις κάμερες των διοδίων που έχουν στα χέρια τους ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέας φαίνεται πως επιβεβαιώνουν την περιγραφή του οδηγού του πρώτου οχήματος. Δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία, άνοιξε η μπάρα των διοδίων, εκείνος έκοψε ταχύτητα για να περάσει, στη συνέχεια ακολούθησε το αυτοκίνητο με το ζευγάρι των άτυχων Ελλήνων από την Ελβετία και ακολούθησε με ταχύτητα το φορτηγό με οδηγό τον 38χρονο Ουκρανό που διέλυσε τα δύο προπορευόμενα οχήματα. Δεν φαίνεται κανένα όχημα να κάνει όπισθεν αλλά ούτε και κάποιο ΙΧ να μπαίνει μπροστά και να εμποδίζει την νταλίκα που οδηγούσε ο 38χρονος, όπως είχε υποστηρίξει ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν επίσης αν η προσοχή του 38χρονου οδηγού αποσπάστηκε από κάτι. Αν χρησιμοποιούσε δηλαδή το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και τι ακριβώς συνέβη δευτερόλεπτα πριν την σφοδρή σύγκρουση.

Όλα δείχνουν ότι δεν έκοψε ταχύτητα, παρά το ότι πέρασε προειδοποιητικές ταμπέλες ότι πλησιάζει σε διόδια. Στο Μικρόβαλτο Κοζάνης, συγγενείς και κάτοικοι είναι σοκαρισμένοι από το μέγεθος της τραγωδίας. Στο χωριό βρίσκονται τα παιδιά του ζευγαριού για να παραλάβουν τις σορούς των γονιών τους, προκειμένου να τις μεταφέρουν στην Ελβετία, όπου και θα κηδευτούν.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο