ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενεργοποιεί η Μαδρίτη

Χάος έχει προκληθεί σε ολόκληρη την Ιβηρική Χερσόνησο. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές σε Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία. Αν και ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή η αιτία της διακοπής του ρεύματος, οι αρχές φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο της κυβερνοεπίθεσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εδαφικής Συνοχής της Πορτογαλίας, ανέφερε ότι το ενεργειακό μπλακ άουτ που πλήττει την Πορτογαλία μπορεί να οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση, προσθέτοντας ότι επηρεάζει επίσης την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Μιλώντας στο RTP 3, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να πρόκειται για κυβερνοεπίθεση, ο Manuel Castro Almeida απάντησε ότι «υπάρχει αυτή η πιθανότητα, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί».
«Υπάρχει πράγματι αυτό το ενδεχόμενο», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι έχει ακόμη ελάχιστες πληροφορίες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης ενεργοποίησε το Δημοτικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης και αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στη διάσωση ατόμων που έχουν παγιδευτεί σε ασανσέρ.
Δημοτικές πηγές αναφέρουν ότι το Ολοκληρωμένο Κέντρο Ασφάλειας και Έκτακτης Ανάγκης (CISEM) πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή επείγουσα συνεδρίαση στην οποία θα συμμετάσχει ο δήμαρχος, José Luis Martínez-Almeida.
Παράλληλα, η δημοτική αστυνομία καλύπτει τους κύριους κυκλικούς κόμβους και είναι «πλήρως ανεπτυγμένη» για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπλοκών που προκαλούνται κυρίως από τη μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών.
Από την πλευρά της, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Comunidad de Madrid 112 ανακοίνωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων της ότι είναι λειτουργική «χάρη στις δικές της γεννήτριες», αλλά ζητά από τους πολίτες να χρησιμοποιούν το 112 «μόνο για κλήσεις έκτακτης ανάγκης».
Συγκλήθηκε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Πορτογαλία, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Την ίδια ώρα και στην Ισπανία πραγματοποιείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στα κεντρικά γραφεία της Red Eléctrica υπό τον Πέδρο Σάντσεθ.
Στόχος της ισπανικής κυβέρνησης είναι να συντονίσει την αντίδραση στο γενικευμένο μπλακ άουτ. Στο υπουργικό συμβούλιο μετέχουν οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης αλλά και ο υπουργός Μεταφορών.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
TV ΣΕΙΡΕΣ