ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το πλαφόν για το νέο επίδομα ανεργίας έχει οριστεί στα 1.295 ευρώ, εφόσον ο άνεργος έχει πολλά χρόνια ασφάλισης και αυξημένες αποδοχές




Όφελος έως και 8.000 ευρώ σε βάθος διετίας έχουν οι πρώτοι 3.000 άνεργοι που εντάσσονται στο νέο σύστημα υπολογισμού για το επίδομα ανεργίας.
Όπως αναφέρει η Real News, με τυχαία κλήρωση που διενεργείται μέσω αλγόριθμου έχουν ήδη επιλεγεί και λάβει αυξημένο επίδομα ανεργίας οι πρώτοι 3.000 από τους 15.000 δικαιούχους της πιλοτικής φάσης.
Οι δικαιούχοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ίσο ή μεγαλύτερο των 540 ευρώ που είναι σήμερα το επίδομα ανεργίας, μετά και την τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου στα 880 ευρώ.
Η επιλογή των δικαιούχων πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας που έχει θέσει σε εφαρμογή η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Βασική προϋπόθεση, στην πιλοτική φάση εφαρμογής, είναι ο άνεργος που θα επιλεχθεί να συμμετάσχει στη διαδικασία να μη λαμβάνει μικρότερο επίδομα σε σχέση με το σημερινό των 540 ευρώ.
Στην οριστική εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού αλλά και καταβολής του επιδόματος ανεργίας, ορισμένοι δικαιούχοι ενδέχεται να λαμβάνουν ποσό σημαντικά χαμηλότερο από το σημερινό, καθώς πλέον το επίδομα διασυνδέεται με τον εργασιακό βίο και τις αποδοχές του.
Το πλαφόν για το νέο επίδομα ανεργίας έχει οριστεί στα 1.295 ευρώ, εφόσον ο άνεργος έχει πολλά χρόνια ασφάλισης και αυξημένες αποδοχές. Όσο λιγότερα είναι τα χρόνια ασφάλισης, χαμηλότεροι οι μισθοί και συχνότερες οι περίοδοι ανεργίας, τόσο χαμηλότερο θα είναι το επίδομα ανεργίας.
Στην καινούρια δομή του επιδόματος ανεργίας, το ποσό των δικαιούχων προκύπτει από τρεις παράγοντες:
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
TV ΣΕΙΡΕΣ