ADVERTISEMENT

Κινηματογραφική ληστεία στα Καλάβρυτα: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει «άρωμα» τρομοκρατίας

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν οι ένοπλοι δράστες συνδέονται με ένα ακόμη «χτύπημα» που είχε γίνει σε τράπεζα στην Κατοχή Μεσολογγίου στις 4 Απριλίου

Newsroom

Ενημερώθηκε
2' χρόνος ανάγνωσης
Κινηματογραφική ληστεία στα Καλάβρυτα: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει «άρωμα» τρομοκρατίας
ADVERTISEMENT

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών μετά την κινηματογραφική ληστέια σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δάφνη Καλαβρύτων. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως υπάρχει «άρωμα» τρομοκρατίας εξαιτίας και του οπλισμού που είχαν οι δύο ένοπλοι δράστες.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Οι δράστες εισέβαλαν στο ταχυδρομείο της Δάφνης στις 08:30 το πρωί της Τρίτης, 27 Μαΐου, απειλώντας την υπάλληλο, που εκείνη την ώρα ήταν μόνη της και απαίτησαν να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Οι ένοπλοι δράστες ήξεραν ότι χθες θα πληρώνονταν οι συντάξεις και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με Καλάσνικοφ και οπλοπολυβόλο εισέβαλαν στην τράπεζα.

ADVERTISEMENT

Αυτό που δεν ήξεραν πάντως ότι οι 40.000 ναι μεν ήταν στο υποκατάστημα, όμως ήταν σε τσάντα αντί σε χρηματοκιβώτιο. Έτσι, όταν η υπάλληλος τους άνοιξε το χρηματοκιβώτιο, είδαν ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν 1.000 ευρώ. Αφού την απείλησαν, πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν οι ένοπλοι δράστες συνδέονται με ένα ακόμη «χτύπημα» που είχε γίνει σε τράπεζα στην Κατοχή Μεσολογγίου στις 4 Απριλίου. Οι δράστες τότε είχαν αρπάξει 200.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί τώρα θα συγκρίνουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να δουν αν πρόκειται για να δουν αν οι δράστες έχουν τον ίδιο σωματότυπο και τον ίδιο οπλισμό.

ADVERTISEMENT

Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται οι δράστες της ένοπλης ληστείας να διαφεύγουν από το υποκατάστημα κρατώντας στα χέρια Καλάσνικοφ. Μάλιστα ο ένας από αυτούς πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό, καθώς ένας πολίτης προσπάθησε τους καταδιώξει. Η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την «καταδίωξη» δείχνει στους αστυνομικούς ότι πρόκειται για άτομα με εμπειρία.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση, βρήκαν έξω από το υποκατάστημα τρεις κάλυκες, οι οποίοι θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ λαμβάνουν καταθέσεις από την υπάλληλο των ΕΛΤΑ, αλλά και από κατοίκους της κοινότητας.

Παράλληλα «σαρώνουν» τις κάμερες της περιοχής προκειμένου να ιχνηλατήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες, αλλά και να εντοπίσουν το όχημα που χρησιμοποίησαν.

Την ίδια ώρα, καθώς τα όπλα που είχαν οι ληστές είναι πολεμικά και συνήθως χρησιμοποιούνται σε τρομοκρατικές επιθέσεις, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο