ADVERTISEMENT

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: ‘Ένοχος για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο 35χρονος

Ο 35χρονος Μανώλης Καλομοίρης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία

Newsroom
1' χρόνος ανάγνωσης
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: ‘Ένοχος για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο 35χρονος
ADVERTISEMENT

Ένοχο έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) τον 35χρονο κατηγορούμενο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια, που είχε ως θύματα τον 62χρονο πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη τον Μάιο του 2020.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Η υπόθεση εξετάστηκε εκ νέου, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης της υπεράσπισης κατά της προηγούμενης εφετειακής απόφασης, τον Μάιο του 2023. Υπενθυμίζεται πως και στην αρχική δίκη, ο 35χρονος σήμερα κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος με την ίδια πλειοψηφία (5-2), ενώ του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της προκλητικής συμπεριφοράς του Γιώργου Ξυλούρη, γεγονός που οδήγησε στη μείωση της ποινής.

ADVERTISEMENT

Η αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού στοιχείου απέτρεψε την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης. Έτσι, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών, με το ανώτατο όριο για την κύρια κατηγορία –λόγω του ελαφρυντικού– να ορίζεται στα 15 έτη.

Η διαδικασία των αγορεύσεων σχετικά με τα ελαφρυντικά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από creta24.gr

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο