E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: Υποχωρεί η ζέστη και «αγριεύουν» οι βοριάδες ‑ Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός

Καιρός: Υποχωρεί η ζέστη και «αγριεύουν» οι βοριάδες ‑ Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/6/2025 | 08:02

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές μπόρες.

Παρόμοιες συνθήκες προβλέπονται και για τα ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, με σύντομες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα φτάσει γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν έως και 6 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ, ενισχύοντας το αίσθημα της ζέστης.

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ισχυροί βόρειοι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα παραμείνει ήπιος, χωρίς σημαντικούς ανέμους στον Θερμαϊκό, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Μακεδονία, θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, προκαλώντας τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Ωστόσο, από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά καλοκαιρινός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Τότε υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, έντασης 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά τμήματα και το Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στις Κυκλάδες θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου, με τοπικές εξάρσεις στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Χρυσόστομο Παρανό, την Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά που το μεσημέρι θα αυξηθούν, δίνοντας πιθανότητα για τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, φτάνοντας τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 30 βαθμούς στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες.

Την Παρασκευή, αναμένεται επίσης αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών μπόρων στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει έως τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ, με πιθανές ριπές που τοπικά θα αγγίξουν και τα 8 μποφόρ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδηγοί ταξί στο Αφγανιστάν φτιάχνουν αυτοσχέδια air condition στα αυτοκίνητα για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα

Σήμερα

Η φετινή άνοιξη στο Αφγανιστάν ήταν η πιο ζεστή στην ιστορία της χώρας

Τζορτζ Τσούνης: Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα

Σήμερα

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζορτζ Τσούνης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, εξήρε τον χαρακτήρα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, τονίζοντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα φτάσουν στο καλύτερο επίπεδο

Περιστέρι: Βίντεο ντοκουμέντο από άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος 24χρονου

Σήμερα

«Φοβήθηκα ότι μπορεί να με σκοτώσουν»

Πυρκαγιά στο Γκραν Κάνιον: Εξαπλώνεται ραγδαία

Σήμερα

Απομακρύνονται οι τουρίστες - Έχει κάψει περισσότερα από 4.000 στρέμματα βορειότερα

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Σήμερα

Όπως πιστεύεται η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ, ώστε οι δράστες να μην γίνουν αντιληπτοί από τους περίοικους

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ δυτικά των Στροφάδων

Σήμερα

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 42 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων

Καστοριά: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκουδάκι 6 μηνών

Σήμερα

Πρόκειται για την τρίτη αρκούδα που εντοπίζεται νεκρή τους τελευταίους τρεις μήνες στην Π.Ε. Καστοριάς

Ρόδος: 18χρονη Γερμανίδα κατήγγειλε 19χρονο Ολλανδό για βιασμό ‑ Οι διαφορετικές εκδοχές τους

Σήμερα

Γιατί η κοπέλα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη

Λιβύη και Τουρκία ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία

Σήμερα

Νέα συμφωνία για εκπαίδευση και υποστήριξη

Τεράστια διάκριση για το παιδί‑θαύμα του ελληνικού τένις: Στα ημιτελικά του Wimbledon ο Παγώνης

Σήμερα

Μία τεράστια νίκη πέτυχε ο Ραφαήλ Παγώνης, κερδίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Wimbledon U14!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.