E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγκινεί ο άνδρας που έσωσε τα παιδιά από τον Αραχθο: «Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου, φώναζα στον Θεό να με βοηθήσει»

«Για το ότι σώθηκαν τα παιδιά δεν συνέβαλα μόνο εγώ, είμαστε μια ομάδα»

Συγκινεί ο άνδρας που έσωσε τα παιδιά από τον Αραχθο: «Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου, φώναζα στον Θεό να με βοηθήσει»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/6/2025 | 13:48

Φανερά συγκινημένος και μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, περιγράφει ο Γκόγκα Λεβιάν, ο άνδρας που έσωσε τα δύο παιδιά από τον ποταμό Άραχθο, τις στιγμές αγωνίας που έζησε όταν -χωρίς δεύτερη σκέψη- τα έβγαλε από τον ποταμό.

«Δεν μπορώ, είμαι πολύ συγκινημένος. Για το ότι σώθηκαν τα παιδιά δεν συνέβαλα μόνο εγώ, είμαστε μια ομάδα. Τα παιδιά με τις βάρκες, ο οδηγός του λεωφορείου, κάναμε όλοι ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε τα παιδιά», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζεται ότι πρόκειται για έναν 12χρονο από το Νεοχώρι και έναν 15χρονο από το γειτονικό χωριό Αγία Παρασκευή. Τα παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον ποταμό Άραχθο και τις ανέκτησαν, μετά από προσπάθειες των γιατρών. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται διασωληνωμένα στο νοσοκομείο του Ρίου όπου μεταφέρθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης (11/6/25), με την κατάσταση της υγείας τους να είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Όπως περιέγραψε ο Γκόγκα Λεβιάν: «Ήρθαν δύο παιδιά με ένα μηχανάκι και είπαν “πνίγονται δύο παιδιά!”. Οι τρεις που καθόμασταν στο καφενείο πήραμε το αυτοκίνητο και πήγαμε κατευθείαν. Υπήρχε ένας άνθρωπος πάνω σε μια βάρκα ο οποίος έβλεπε τα παιδιά και μου λέει “να, εδώ είναι τα παιδιά!”. Βγάζω τα ρούχα μου κατευθείαν βούτηξα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν τα βρίσκω. Ανεβαίνω πάνω στη βάρκα, βουτάω από εκεί, αλλά πάλι δεν τα βρίσκω. Ήταν πάνω από πέντε μέτρα το βάθος που βρίσκονταν. Εγώ ξέρω πολύ καλό κολύμπι».

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha, ανέφερε: «Εκείνη τη στιγμή λέω “τα έχασα τα παιδιά…” (…) Ήταν σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά εγώ πριν βουτήξω είδα μόνο το ένα. Αφού έπιασα το ένα παιδί, το ανέβασα στην επιφάνεια, δυσκολεύτηκα, ήταν πάρα πολύ βαρύ το σώμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εγώ και ο Θοδωρής με τη βάρκα κάναμε ΚΑΡΠΑ (σ.σ. στο πρώτο παιδί). Μετά κάποιοι φώναζαν “είναι και άλλο ένα παιδί, πήγαινε πάλι!”. Αφήσαμε λοιπόν έναν άνθρωπο μαζί με το παιδί και πήγαμε ξανά πίσω. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι το παιδί μου, τίποτα άλλο. Δεν το έκανα ούτε για τα κανάλια, ούτε για τίποτα», σημείωσε.

«Υπήρξε γρήγορη κινητοποίηση από όλους. Φώναζα στον Θεό να με βοηθήσει για να βγάλω τα παιδιά. Αυτός που ήταν στη βάρκα μου είπε “θα τρελαθείς, μη φωνάζεις κάτω από το νερό”. Προσπαθούσα να βγάλω το παιδί…».

«Ένα μπράβο σε όσους βοήθησαν σε όλο αυτό!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω μόνο τα παιδιά να είναι καλά και η Παναγία και ο Θεός να είναι μαζί τους. Μίλησα εχθές το βράδυ με τον πατέρα και μου είπε ότι το ένα παιδί κούναγε λίγο το ένα του δάχτυλο, δεν γνωρίζω για το άλλο παιδί», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Κώστας Παπασιώζος, ανέφερε ότι «το βάθος του ποταμού δεν είναι μεγάλο, είναι περίπου μέσο όρο τρία με τέσσερα μέτρα, αλλά στο σημείο που έγινε το ατύχημα έχει εκβάθυνση μεγάλη, γιατί τα ρεύματα χτυπάνε στο πρώτο πέδιλο της γέφυρας με αποτέλεσμα να έχει κάνει μεγάλο λάκκο βάθος οκτώ μέτρων».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταιγίδα σκόνης πλήττει το Burning Man 2025 – Αναγκαστική εκκένωση και περιορισμένη συμμετοχή

Χτες

Το Burning Man, που φέτος γιορτάζει την 39η του έκδοση, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο

EuroBasket 2025 – Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας

Χτες

Η γαλανόλευκη ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία – όλα τα ματς και τα κανάλια μετάδοσης

Συγκλονισμένος ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα από τη νέα γυναικοκτονία: Είμαστε στο 2025 και η γυναίκα δεν μπορεί να φύγει;

Χτες

«Περάστε μηνύματα, δεν πρέπει να χειραγωγούμε, ούτε να χτυπάμε, ούτε τίποτα»

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις‑εξπρές και υπερωρίες

Χτες

Από την επέκταση του 13ώρου μέχρι την ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι αλλαγές φαίνεται να εξυπηρετούν κυρίως τους εργοδότες, αφήνοντας τον εργαζόμενο εκτεθειμένο

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το παράσιτο «σαρκοφάγα αλογόμυγα» ‑ Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο

Χτες

Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή ακόμη και θάνατο, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση

Ραγδαία εξάπλωση του ιού chikungunya στην Ευρώπη – Συναγερμός σε Γαλλία και Ιταλία

Χτες

Ανησυχητική εικόνα στην Ευρώπη με τον ιό chikungunya να καταγράφει συνεχή αύξηση

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα ‑ Επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Χτες

Κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Ζιζέλ Πελικό: Σταμάτησε να της μιλάει η κόρη της

Χτες

Αν και η κοινή γνώμη χειροκρότησε την τόλμη της μητέρας της, η σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες κατέρρευσε

Γνωστός TikToker δολοφόνησε φίλο του για χρέος 31.000 ευρώ ‑ Η γυναίκα... δόλωμα και η παγίδα

Χτες

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες εργάζονταν στην ίδια μεταφορική εταιρεία

Βόλος: Με χτύπημα στον θώρακα με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη 36χρονη ‑ Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Χτες

Πώς δολοφόνησε την σύζυγό του ο 40χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.