E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απεργία διαρκείας από τα συνεργεία αυτοκινήτων για το ψηφιακό πελατολόγιο της ΑΑΔΕ

Από 1η Ιουλίου η υποχρεωτική καταγραφή κάθε εργασίας σε πλατφόρμα της ΑΑΔΕ - Ο κλάδος δηλώνει τεχνικά ανέτοιμος και προειδοποιεί για λουκέτα

Απεργία διαρκείας από τα συνεργεία αυτοκινήτων για το ψηφιακό πελατολόγιο της ΑΑΔΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/6/2025 | 07:47

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την 1η Ιουλίου προχωρούν οι ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην υποχρεωτική εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου της ΑΑΔΕ.

Το νέο σύστημα επιβάλλει την ψηφιακή καταγραφή κάθε εισόδου οχήματος και τεχνικής εργασίας, ακόμα και για σύντομες ή επιτόπιες παρεμβάσεις, μέσω ειδικής πλατφόρμας που ενεργοποιείται την ίδια ημέρα. Η υποχρέωση αφορά το σύνολο των συνεργείων, ανεξαρτήτως μεγέθους ή δυνατοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επαγγελματίες προειδοποιούν για τεχνική και λειτουργική αδυναμία προσαρμογής, τονίζοντας ότι η πλειονότητα των μικρών και οικογενειακών συνεργείων στερείται υποδομών, προσωπικού και κατάρτισης στη χρήση τέτοιων ψηφιακών εργαλείων. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι δεν προβλέφθηκε καμία μεταβατική περίοδος εφαρμογής, ούτε στοιχειώδης καθοδήγηση από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το μέτρο δημιουργεί σύγχυση ως προς το ποιες εργασίες πρέπει να καταγράφονται, ενώ γεννά νομική ανασφάλεια για ενδεχόμενες ερμηνείες και κυρώσεις. Η αυτοματοποιημένη αξιοποίηση των δεδομένων από τη φορολογική διοίκηση θεωρείται από τους επαγγελματίες «παγίδα» που θα οδηγήσει σε αυθαίρετα πρόστιμα για τυπικές ή ελάχιστες παραλείψεις, ακόμη και όταν δεν προκύπτει φορολογική ζημία.

Όπως επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), το μέτρο ευνοεί τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ήδη οργανωμένα λογιστήρια και ψηφιακές υποδομές, οδηγώντας σε αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρότερων συνεργείων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επιστολή του προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΒΕΑ ζητά την άμεση αναστολή της εφαρμογής του μέτρου για τις μικρές επιχειρήσεις και τη συγκρότηση νέου, λειτουργικού πλαισίου, με ουσιαστική συμμετοχή των εμπλεκόμενων επαγγελματιών.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί πανελλαδική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με τους επαγγελματίες να διαμηνύουν ότι η ψηφιακή μετάβαση δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε εξοντωτικές υποχρεώσεις, χωρίς στήριξη, διαβούλευση και ουσιαστικό σχεδιασμό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρόδος: 18χρονη Γερμανίδα κατήγγειλε 19χρονο Ολλανδό για βιασμό ‑ Οι διαφορετικές εκδοχές τους

Σήμερα

Γιατί η κοπέλα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη

Μάνδρα: Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του ενώ περίμεναν να ξεφορτώσουν

Σήμερα

Το 50χρονο θύμα μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο Τζάνειο, ενώ ο 58χρονος δράστης αναζητείται

Λιβύη και Τουρκία ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία

Σήμερα

Νέα συμφωνία για εκπαίδευση και υποστήριξη

Τροχαίο ατύχημα με τρία οχήματα στη λεωφόρο Ποσειδώνος

Σήμερα

Δυσχέρεια στην κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα - Ένας τραυματίας

Φωτιά τώρα στις Νεραντζιές Αιγίου –Ήχησε το 112

Σήμερα

Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα - Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο

Δωρεάν η φαρμακευτική αγωγή για την παχυσαρκία από Σεπτέμβριο ‑ Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Σήμερα

Η αγωγή θα συνοδεύεται από διατροφική παρακολούθηση και άσκηση

Βόλος: Ανδρας έπεσε νεκρός ενώ περπατούσε στην παραλία

Σήμερα

Αμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο

Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε την 16χρονη κόρη εξαιτίας του TikTok

Σήμερα

Ο πατέρας σκότωσε την 16χρονη επειδή αρνήθηκε να κλείσει τον λογαριασμό της στην δημοφιλή πλατφόρμα

Φρίκη στις ΗΠΑ: Κόρη αρχηγού αστυνομίας τον κατηγορεί για «τελετουργική» κακοποίηση ‑ Σατανιστική αίρεση, μάσκες και «παιχνίδια θανάτου»

Σήμερα

Η κόρη ενός αρχηγού της αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϊ ισχυρίζεται ότι τη βίαζε επανειλημμένα για περισσότερο από μια δεκαετία στο πλαίσιο μιας «τελετουργικής» αίρεσης

ΗΠΑ: Έκλεψε εκατομμύρια από τα σπίτια των πλουσίων ‑ Τώρα αποκαλύπτει το λάθος των «θυμάτων» της

Σήμερα

Η 40χρονη σήμερα Τζένιφερ, πρώην διαρρήκτρια μοιράζεται την εμπειρία της και δίνει συμβουλές σε ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.