E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ

Ο Νετανιάχου απειλεί την Τεχεράνη με νέες επιθέσεις αν συνεχίσει το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας

Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ
collage
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/6/2025 | 07:25

Ο Τραμπ επιμένει πως κατέστρεψε τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις – Νέες απειλές Νετανιάχου

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή είναι όλος ο κόσμος. Η εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν που ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (24.06.2025) –αρχικά- από τον Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως προκάλεσε ανακούφιση αν και 4 ώρες μετά Τελ Αβίβ και Τεχεράνη προχώρησαν σε ανταλλαγή πυραύλων. Mετά το τελευταίο μπαράζ επιθέσεων, στις 2 χώρες επικρατεί ηρεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετρώντας ήδη τις πρώτες ώρες της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ -που επετεύχθη λόγω του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ-, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου προχώρησε σε νέες απειλές κατά της Τεχεράνης. Ο λόγος και πάλι είναι το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διαμήνυσε πως αν η Ισλαμική Δημοκρατία κινηθεί για την αποκατάσταση του προγράμματος πυρηνικής ενέργειάς της, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν ξανά δράση.

Σχολιάζοντας τις συγκρούσεις ανάμεσα στις 2 χώρες, ανέφερε πως το Ισραήλ κατάφερε μία «ιστορική νίκη», καθώς «κατέστρεψε» το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν το Ιράν αποπειραθεί να το αποκαταστήσει, συνέχισε ο Νετανιάχου, ο στρατός «θα δράσει με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια ισχύ για να αποτρέψει οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια».

Διαψεύδουν την καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων

Ο επικεφαλής της επιτροπής ατομικής ενέργειας του Ιράν, Μοχάμεντ Εσλαμί, έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμά της χωρίς διακοπή.

Ειδικοί αναφέρουν πως το εύρος των ζημιών στις εγκαταστάσεις του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν το Ισραήλ από τη 13η Ιουνίου και οι ΗΠΑ την Κυριακή δεν είναι σαφές μέχρι τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταύτοχρονα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές τους που είναι ενήμερες για άκρως απόρρητη αποτίμηση της DIA, της υπηρεσίας πληροφοριών του Πενταγώνου, ανέφεραν χθες πως οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί την Κυριακή απλά «καθυστέρησαν» το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας για «μερικούς μήνες», 6 «το πολύ».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου υποστήριξε ακόμη χθες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του «κατέστρεψαν» τη βιομηχανία παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.

Εξάλλου, προτού τεθεί σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν «το πιο σκληρό πλήγμα από την αρχή του πολέμου» σκοτώνοντας «εκατοντάδες» κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τεχεράνη δεν έχει αναγνωρίσει κάτι τέτοιο ως τώρα.

Ακόμη, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έπλεξε το εγκώμιο του Ντόναλντ Τραμπ –ο οποίος διέταξε να βομβαρδιστούν 3 ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις-κλειδιά την Κυριακή–, τονίζοντας πως το Ισραήλ «δεν είχε ποτέ καλύτερο φίλο στον Λευκό Οίκο».

«Καταστράφηκαν πλήρως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν», επιμένει ο Τραμπ
Τα δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων για την «επιβίωση» των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν φαίνεται πως έβαλαν «φωτιά» στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το άρθρο του CNN ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ σε 3 πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν κατέστρεψαν τα βασικά στοιχεία του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

«Αυτό που κατάφεραν είναι να πάνε πίσω μερικούς μήνες το πρόγραμμα της Τεχεράνης», ανέφερε το μέσο προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση του Λευκού Οίκου ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες.

Τα ξημερώματα ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του Truth Social έκανε ανάρτηση διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ κατά του Ιράν κατέστρεψαν τελείως τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

Σήμερα

Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

Σήμερα

Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Σήμερα

Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Η Ρωσία προειδοποιεί τους ξένους πολίτες στο Κίεβο: Εγκαταλείψτε αμέσως την ουκρανική πρωτεύουσα

Σήμερα

Νωρίτερα, μια ρωσική επίθεση στην επαρχία του Χαρκόβου άφησε τουλάχιστον δύο νεκρούς και 19 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιτέθηκαν και παρέσυραν με το ΙΧ τους τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα

Σήμερα

Προέβησαν σε υβριστικές επιθέσεις σε βάρος της, ενώ παράλληλα της έριξαν αυγά και αντικείμενα - Την επόμενη ημέρα επέστρεψαν και την παρέσυραν με το όχημά τους

Εξέταση DNA, εντάλματα σύλληψης και νέα δεδομένα στην υπόθεση του 3χρονου στο ΠΑΓΝΗ

Σήμερα

Δεν χτύπησε σε παιδική χαρά, αλλά ήταν βαριά κακοποιημένο

Το video της ΚΑΕ Ολυμπιακός με όσα έγιναν στη φιέστα για την κατάκτηση της Euroleague, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σήμερα

Στιγμές αποθέωσης για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του Ολυμπιακού

Θερμικός θόλος στην Ευρώπη: «Πρωτοφανές το κύμα καύσωνα» ‑ Πού έχει σημάνει κίτρινος συναγερμός

Σήμερα

Η κλιματική αλλαγή προκαλεί νωρίτερα και πιο έντονα κύματα καύσωνα, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας

Φειδίας Παναγιώτου: Αποφάσισε τι θα κάνει με το Ευρωκοινοβούλιο και τη βουλευτική έδρα στην Κύπρο

Σήμερα

«Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο» παραδέχθηκε ο Φειδίας Παναγιώτου μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο

Instagram Instants: Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία της πλατφόρμας

Σήμερα

Το Instagram λάνσαρε παγκοσμίως τη νέα λειτουργία, επιχειρώντας να επιστρέψει στην πιο αυθόρμητη κοινοποίηση φωτογραφιών, με περιεχόμενο που εξαφανίζεται και θυμίζει εφαρμογές όπως το BeReal και το Snapchat

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στον Τύρναβο, σε απόγνωση οι αγρότες

Σήμερα

Σήμερα στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να καταγράψει το μέγεθος της ζημιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.