E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κάθειρξη 16 ετών στον αρχηγό της «μαφίας των λουκουμάδων» στη Χαλκιδική

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εκβίαση κατ` εξακολούθηση, συμμορία και μία σειρά από πλημμελήματα, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού

Κάθειρξη 16 ετών στον αρχηγό της «μαφίας των λουκουμάδων» στη Χαλκιδική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/6/2025 | 16:44

Συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 42χρονο, ο οποίος κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που προχωρούσε σε εκβιασμούς για τον έλεγχο των σημείων πώλησης λουκουμάδων σε πολυσύχναστες παραλίες της Χαλκιδικής.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, συμμορία και άλλες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οδηγήθηκε στη φυλακή. Στον 42χρονο, βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφασίστηκε η ποινή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος κατηγορούνταν και για δύο ακόμα κακουργήματα – απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μικροπωλητή και εμπορία ανθρώπων, σε συνάρτηση με τις συνθήκες εργασίας αλλοδαπών μικροπωλητών – για τα οποία κρίθηκε αθώος.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν ακόμη 11 άτομα για την ίδια υπόθεση. Οι περισσότεροι αθωώθηκαν, ενώ σε κάποιους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, οι οποίες είτε μετατράπηκαν σε χρηματικές ποινές είτε τους χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η δράση των μελών της συμμορίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2021 και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμμορίες στη Χαλκιδική ανάγκαζαν αλλοδαπούς πωλητές να διαθέτουν στους λουόμενους από 500 έως 600 λουκουμάδες την ημέρα, προς δύο ευρώ τον καθένα. Τον λουκουμά τον προμηθεύονταν προς 50 λεπτά και πλήρωναν στον κάθε αλλοδαπό 50 λεπτά ανά πώληση, με αποτέλεσμα τα ημερήσια κέρδη τους να φτάνουν τα 500 με 600 ευρώ. Οι συμμορίες είχαν «μοιράσει» τις παραλίες, ωστόσο παρατηρήθηκαν περιστατικά όπου η μία ομάδα εισέβαλε στην «περιοχή» της άλλης, προκαλώντας συγκρούσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό του 2021 στη Νικήτη, όπου τέσσερα άτομα ξυλοκόπησαν έναν 44χρονο Γεωργιανό μικροπωλητή, του πέταξαν πέτρες και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν. Επιχείρησαν να πάρουν τον κάλυκα που είχε πέσει μέσα στο Ι.Χ. του Γεωργιανού, αλλά όταν αντιλήφθηκαν ότι οι κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια, τράπηκαν σε φυγή.

Ο 44χρονος είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι στο παρελθόν, κατά τους θερινούς μήνες, εργαζόταν ως πωλητής λουκουμάδων σε παραλίες μεταξύ Νικήτης και Νέου Μαρμαρά, όπου υπήρχαν συνεχείς προστριβές μεταξύ πωλητών διαφορετικών ομάδων για τα «πόστα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι, κατά την απολογία του, ο βασικός κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των πράξεων που του αποδίδονται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά κτηνοτρόφος τα 450 πρόβατά του, όλα ντόπιας ιστορικής φυλής

Χτες

Εκατοντάδες ζώα της φυλής του Ρουμλουκίου θα θανατωθούν λόγω της ευλογιάς

Βρετανία: Διαδηλωτές πέταξαν φαγητό στο Αυτοκρατορικό Στέμμα του Κράτους‑ Tέσσερις συλλήψεις

Χτες

Πρόκειται για το στέμμα που φόρεσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ καθώς έφευγε από την τελετή στέψης του το 2023

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Εγνατία Οδό

Χτες

Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο - Το ατύχημα σημειώθηκε σε τούνελ πάνω από το Παληό Καβάλας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Χτες

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς που έκλεισαν με εντολή ΕΛ.ΑΣ. χωρίς στάση

Οικογενειάρχης μετά από 3,5 χρόνια ο μοναχικός κύκνος της Καστοριάς που είχε χάσει το ταίρι του

Χτες

Ο κύκνος της Καστοριάς βρήκε ξανά την ελπίδα και την αγάπη στην Ιωάννινα με τη νέα του οικογένεια

Λαμία: Σοβάδες έπεσαν στο κεφάλι περαστικού ‑ Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Χτες

Η συνεχή βροχή έφερε προβλήματα στα παλιά κτήρια

Κάρι Χιρογιούκι Ταγκάουα: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Mortal Kombat» και άλλων θρυλικών ταινιών

Χτες

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή έπειτα από επιπλοκές λόγω εγκεφαλικού σε ηλικία 75 ετών

«Ούτε βήμα πίσω» – Αγρότες της Μαγνησίας καίνε άχυρα και ρίχνουν γάλατα στον δρόμο

Χτες

Ανυποχώρητοι οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα – Νέα ένταση στα μπλόκα, αυτήν τη φορά στις Μικροθήβες της Μαγνησίας

Forbes: Ο Έρικ Τραμπ έγινε 10 φορές πλουσιότερος μετά την επανεκλογή του πατέρα του

Χτες

Η εντυπωσιακή άνοδος της περιουσίας του δεύτερου γιου του προέδρου των ΗΠΑ μέσω του Bitcoin και των στρατηγικών επενδύσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.