Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Στο «κόκκινο» η χώρα με 43άρια ‑ Οι πιο επικίνδυνες ημέρες
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με αφορμή τον καύσωνα διαρκείας που ξεκίνησε στη χώρα

Δημοσίευση 22/7/2025 | 10:38
Ειδικότερα, συνθήκες έντονου και παρατεταμένου καύσωνα επικρατούν στη χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.
Η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο σταδιακά ενισχύονται οι άνεμοι στα ανατολικά, δημιουργώντας πιθανότητες αποκλιμάκωσης της θερμοκρασίας από την Κυριακή. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται και στη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, ειδικά στα αστικά κέντρα.
Το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ:
Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες. Οι υψηλότερες τιμές αναμένονται την Πέμπτη (24-07-25) και την Παρασκευή (25-07-25). Πιθανή λήξη του καύσωνα σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή (27-7-2025).
Επισημαίνεται πως:
Α. οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα (περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα αστικά κέντρα).
Β. από την Παρασκευή (25-07-25) βαθμιαία στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ που το Σάββατο (26-07-25) θα ενισχυθούν.
Μέχρι και την Παρασκευή (25-07-25) πιο αναλυτικά:
Την Τρίτη (22-07-25) και την Τετάρτη (23-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 με 41, κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 42 και στη Θεσσαλία τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τους 39 με 40 βαθμούς.
β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τους 37 με 39 και τοπικά την Τετάρτη (23-07-25) τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου και την Τετάρτη (23-07-25) και στην Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη (24-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 και τοπικά στα ανατολικά τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 41 με 42 και στη Θεσσαλονίκη τους 40 βαθμούς.
β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή (25-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
α) στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά τους 42 και στα δυτικά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 41 με 42 και στη Θεσσαλονίκη τους 39 βαθμούς.
β) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ) στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
δ) στη νότια Κρήτη τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιείται ανά 24ωρο οπότε θα γίνεται και επαναπροσδιορισμός των θερμοκρασιών ανά ημέρα και πρόγνωση για τη λήξη του καύσωνα.
Μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα για την εξέλιξη του καιρού, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (oldportal.emy.gr).
Ενημερωθείτε και μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm σε Ελλάδα και Ευρώπη.