E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης λέει ο Μακρόν

Το επείγον σήμερα είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να σωθεί ο άμαχος πληθυσμός, τονίζει ο Γάλλος πρόεδρος.

Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης λέει ο Μακρόν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/7/2025 | 07:45

Σε γράμμα που απευθύνει στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Μακρόν δήλωσε σε ανάρτησή του στο X ότι θα επισημοποιήσει την απόφαση στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο. «Το επείγον σήμερα είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να σωθεί ο άμαχος πληθυσμός», τονίζει ο Γάλλος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστός στην ιστορική δέσμευσή μου για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αποφάσισα ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης. Θα το ανακοινώσω επίσημα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σήμερα, επείγον είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να βοηθηθεί ο άμαχος πληθυσμός. Η ειρήνη είναι εφικτή. Χρειάζεται άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση όλων των ομήρων και μαζική ανθρωπιστική βοήθεια προς τον πληθυσμό της Γάζας», αναφέρει ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Πιστός στην ιστορική δέσμευσή μου για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αποφάσισα ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης. Θα το ανακοινώσω επίσημα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σήμερα, επείγον είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να βοηθηθεί ο άμαχος πληθυσμός. Η ειρήνη είναι εφικτή. Χρειάζεται άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση όλων των ομήρων και μαζική ανθρωπιστική βοήθεια προς τον πληθυσμό της Γάζας», αναφέρει ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Πρέπει επίσης να διασφαλιστεί η αποστρατιωτικοποίηση της Χαμάς, η ασφάλεια και η ανοικοδόμηση της Γάζας. Τέλος, πρέπει να οικοδομηθεί το κράτος της Παλαιστίνης, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και να του δοθεί η δυνατότητα, με την αποδοχή της αποστρατιωτικοποίησής του και την πλήρη αναγνώριση του Ισραήλ, να συμβάλει στην ασφάλεια όλων στη Μέση Ανατολή. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Οι Γάλλοι θέλουν ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Εμείς, οι Γάλλοι, μαζί με τους Ισραηλινούς, τους Παλαιστινίους, τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας, έχουμε την ευθύνη να αποδείξουμε ότι αυτό είναι εφικτό. Υπό το φως των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής απέναντί μου, του έγραψα την αποφασιστικότητά μου να προχωρήσουμε. Εμπιστοσύνη, σαφήνεια και δέσμευση. Θα κερδίσουμε την ειρήνη», σημειώνει ο Εμανουέλ Μακρόν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λουτράκι: Ληστεία με καλάσνικοφ και βαριοπούλες στα ΕΛΤΑ

Πριν 9 ώρες

Οι δράστες μπούκαραν στο κατάστημα με καλάσνικοφ και βαριοπούλες και αφαίρεσαν 32.000 ευρώ

Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει φέτος

Πριν 9 ώρες

Πώς θα δοθούν 300.000 επιταγές

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση – Τα σενάρια

Πριν 9 ώρες

Το πιθανό εύρος της αύξησης, οι επιπτώσεις σε μισθούς και επιδόματα και το οικονομικό πλαίσιο της απόφασης

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια στα βουνά ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πριν 9 ώρες

Μεταβολή από τα δυτικά από το βράδυ της Πέμπτης – Τοπικά φαινόμενα στην Αττική, χιόνια στα ορεινά άνω των 900-1.200 μέτρων - Πότε αναμένεται βελτίωση

Πληροφορίες για χτύπημα με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο

Πριν 9 ώρες

Αναφέρθηκαν ζημιές στον κινητήρα και στο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.

Βόλος: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων ‑ Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος

Πριν 9 ώρες

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3) στην Αγία Παρασκευή Βόλου

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Χτες

Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Χτες

Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Χτες

Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Χτες

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Χτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Χτες

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.