Νεκρό κορίτσι στο Παλαιό Φάληρο: Το «βαρύ» παρελθόν των γονιών
Αλλαξε την αρχική της κατάθεση

Δημοσίευση 2/8/2025 | 10:11
H αστυνομία εστιάζει τόσο στο παρελθόν της, όσο και στον σύζυγο και πατέρα του παιδιού.
Σήμερα, η μητέρα του νεκρού παιδιού που ξεβράστηκε στο Παλαιό Φάληρο θα μεταβεί στον εισαγγελέα, με την αστυνομία να εστιάζει τόσο στο παρελθόν της, όσο και στον σύζυγο και πατέρα του παιδιού.
Συγκεκριμένα, η μητέρα είναι γνώριμη των αρχών, καθώς στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκατάλειψη ανηλίκου.
Επίσης, ο πατέρας που δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται, είναι κι αυτός γνώριμος των αρχών, αλλά για πιο βαριά και περισσότερα αδικήματα.
Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, από το 2021 έως και το 2023 έχει συλληφθεί δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία, μία για ληστεία, μία για ναρκωτικά και μία για όπλα.
Μέχρι στιγμής, δεν φέρεται να προκύπτει ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο που πνίγηκε το μικρό κοριτσάκι, ενώ η μητέρα έχει αλλάξει την κατάθεση της.
Αλλαγή κατάθεσης – «Γλίστρησε και έπεσε»
Αν και αρχικά η μητέρα είχε δηλώσει ότι το παιδί είχε χτυπήσει στο σπίτι, είπε τώρα πως της γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα, καθώς άλλαξε την πρώτη της κατάθεση.
Αρχικά είχε αναφέρει ότι: «Όταν έβαλα το παιδί στο καρότσι έδειχνε να κοιμάται, είχε χτυπήσει το κεφάλι της. Την πήγα στην παραλία αλλά εκεί είδα ότι δεν άνοιγε τα μάτια της. Είδα ότι είχε χαμηλό σφυγμό και τρόμαξα. Την έβαλα στη θάλασσα και την άφησα. Τότε πήρα τα παιδιά και φύγαμε».
Όμως η ίδια ανέτρεψε την αρχική της ομολογία και υποστήριξε στους λιμενικούς ότι της γλίστρησε το παιδί και της έπεσε στη θάλασσα.
Γενικά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής δεν είναι συνεργάσιμη.