E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρέβεζα: Αυτόπτης μάρτυρας σε εμπρηστική ενέργεια ο Δήμαρχος ‑ Αίτημα για κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη

Τα πύρινα μέτωποα που εκδηλώθηκαν μέσα στο Σαββατοκλύριακο άφησαν πίσω τους πολλά στρέμματα καμένης γης αλλά και σοβαρές ζημιές σε υποδομές

Πρέβεζα: Αυτόπτης μάρτυρας σε εμπρηστική ενέργεια ο Δήμαρχος ‑ Αίτημα για κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/8/2025 | 16:27

Μείζονα ερωτήματα και σοβαρούς προβληματισμούς προκαλούν τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν τα Σαββατοκύριακο σε διάφορα σημεία της Πρέβεζας. Τα πύρινα μέτωπα άφησαν χιλιάδες στρέμματα καμένης γης αλλά και σοβαρές ζημιές σε υποδομές.

Οι φωτιές ή κάποιες από αυτές τουλάχιστον δεν ήταν τυχαίες. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει ο Δήμαρχος της Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος έγινε αυτόπτης μάρτυρας εμπρηστικής ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργάκος μιλώντας στο epiruspost.gr, την Κυριακή είδε με τα μάτια του άγνωστο άνδρα που κινούνταν με μηχανάκι να βάζει φωτιά σε σημείο κοντά στα Φλάμπουρα. Ο άγνωστος χρησιμοποίησε τον αναπτήρα για να ανάψει πλησίον του κεντρικού δρόμου και δίπλα σε στύλο της ΔΕΗ.

«Τον είδα με τα μάτια μου και έχουμε πειστεί ότι κάποιες φωτιές προκλήθηκαν από εμπρησμό… Έβαλε φωτιά με τον αναπτήρα και μετά εξαφανίστηκε με το μηχανάκι.. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο με τον πυροσβεστήρα και στη συνέχεια ήρθαν τα πυροσβεστικά οχήματα και την προλάβαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει νωρίτερα το ίδιο άτομο ήταν σε άλλο σημείο, κοντά στην Σαμψούντα όπου έχει ξεσπάσει τρεις φορές φωτιά.

Η έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες καλούνται να δίνουν πληροφορίες για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση δουν στις περιοχές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμος Πρέβεζας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, θα υποβάλλει αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποκατάσταση, κυρίως σε υποδομές αλλά και η διαδικασία αποζημίωσης για ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες και ελαιόδεντρα.

Στην περιοχή της Βρυσούλας έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση καθώς αντικαταστάθηκαν πάνω από 20 στύλοι που είχαν καεί ενώ έγινε και η αποκατάσταση στο δίκτυο υδροδότησης.

Οι ηλικιωμένοι που είχαν απομακρυνθεί και φιλοξενούνταν σε άλλους χώρους σταδιακά επιστρέφουν ενώ συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στην περιοχή της Κάτω Ρεματιάς όπου εξαπλώθηκε η φωτιά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Σκληραίνουν και άλλο τη στάση τους αγρότες ‑Κλειστές οι παρακαμπτήριες στη Νίκαια

Χτες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες στη Νίκαια Λάρισας

Καματερό: Ανδρας κυνηγούσε μαθήτριες με την απειλή μαχαιριού για 20 ολόκληρα λεπτά

Χτες

Ο ίδιος τις κυνηγούσε με μαχαίρι μήκους 22,5 εκατοστών με στόχο να τις παρενοχλήσει

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας

Χτες

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν

Πέτρος Φιλιππίδης: Βγήκε το πόρισμα για τη φωτιά στο σπίτι του

Χτες

Εξετάστηκε το ενδεχόμενο εμπρηστικής ενέργειας

Κλειστά τα αεροδρόμια σε Ηράκλειο και Χανιά ‑ Σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο και χημικά

Χτες

Συγκρούσεις, πετροπόλεμος και χημικά – Πού υπάρχουν μπλόκα - Νέα σύσκεψη για τα μπλόκα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.