E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα δημιουργήσει ένα τρομακτικό προηγούμενο»

Οι Βρετανοί προκαλούν

«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα δημιουργήσει ένα τρομακτικό προηγούμενο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σερ John Boardman, κορυφαίος ιστορικός της Αγγλίας, με συνέντευξή του στην «Telegraph» προειδοποιεί την Amal Alamuddin και τον συνεργάτης της, Geoffrey Robertson, πως οποιαδήποτε κίνηση επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα θα προκαλέσει ένα τρομακτικό προηγούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως λέει ο ιστορικός, μια τέτοια κίνηση, αν ευοδωθεί, θα «καταστρέψει όλα τα μεγάλα μουσεία του κόσμου». Ο Sir Boardman, καθηγητής αρχαιολογίας και κλασικής τέχνης στην Οξφόρδη, σημειώνει πως αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέψουν, τότε και άλλοι νόμιμοι κάτοχοι αρχαιοτήτων θα ζητήσουν κάτι ανάλογο και από άλλα μουσεία, προκαλώντας έναν φαύλο κύκλο. Μάλιστα, προέτρεψε το Βρετανικό Μουσείο να απορρίψει κάθε περίπτωση συνδιαλλαγής, καθώς, όπως υποστηρίζει, «νομικά έχει ισχυρή θέση».

Επιπλέον, προειδοποίησε πως εάν τελικά η Ελλάδα καταφέρει να πάρει τα Μάρμαρα που είχε υφαρπάξει ο Έλγιν, τότε θα προκληθεί παγκόσμια αναστάτωση σε όλα τα μεγάλα μουσεία. «Τη στιγμή που τα πράγματα ακολουθούν μια φυσική ροή, θα προκληθεί ένα τρομακτικό προηγούμενο, που δεν αφήσει ανέπαφο κανένα μεγάλο μουσείο του κόσμου». Έφερε παράδειγμα το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο, αλλά και το μουσείο του Βερολίνου, που έχουν στην κατοχή τους εκθέματα προερχόμενα από την Τουρκία. «Θα γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα γύρω από τι ανήκει και σε ποιον».

Από τη μεριά του, το Βρετανικό Μουσείο μέσω εκπροσώπου του τόνισε: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Λονδίνο είναι μια σημαντική αναπαράσταση της Αρχαίας Αθήνας και του πολιτισμού της και ανήκουν στην παγκόσμια Ιστορία».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι αγελάδες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ πίνουν μπίρα και τρώνε ξηρούς καρπούς

Πριν 8 ώρες

Μακριά από τη Silicon Valley, στη Χαβάη, έχει ανοίξει ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο

Στη Σουηδία, τα σκουπίδια γίνονται μόδα, και μάλιστα καλή

Πριν 8 ώρες

Την ώρα που το fast fashion κυριαρχεί

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

Πριν 8 ώρες

Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

Χτες

Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

Χτες

Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

Προχτές

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

Προχτές

Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.