«Ραγίζει καρδιές» η Μυριέλλα Κουρεντή: «Η Παναγία μας να σκεπάζει την ψυχή σου»
Δύσκολη ημέρα η σημερινή για εκείνη

Δημοσίευση 8/9/2025 | 21:37
Δύσκολη ημέρα είναι η σημερινή, Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου για την Μυριέλλα Κουρεντή, καθώς σαν σήμερα, ένα χρόνο πριν, έφυγε από τη ζωή η λατρεμένη της γιαγιά, την οποία έλεγαν Καλλιόπη. Δεν έχει σταματήσει να της λείπει από τότε, ενώ καθημερινά βλέπει πράγματα στον εαυτό της που την θυμίζουν.
Θέλησε, λοιπόν, να την τιμήσει με τον τρόπο της και έτσι έκανε μία πολύ συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Δημοσίευσε μία κοινή τους φωτογραφία, με την ίδια να δίνει ένα φιλί στο μάγουλο στην γιαγιά της και την συνόδευσε με πολύ τρυφερά λόγια.
Η συγκινητική ανάρτηση της Μυριέλλας Κουρεντή για την απώλεια της γιαγιάς της
1 χρόνο μακριά σου Βαβότσουπρα μου, πανέμορφη μου Καλλιόπη… Η Παναγία μας να σκεπάζει την ψυχή σου και να σε αναπαύει…», έγραψε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σε περιέχω γιαγιά μου…».
Η ιστορία της με τον John
Στήριγμά της στις δύσκολες στιγμές είναι ο John Lygnos, με τον οποίο έχει μία ιδιαίτερη σχέση. Την προσωπική τους διαδρομή αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια η Μυριέλλα Κουρεντή, κάνοντας μια μεγάλη αναδρομή στη συνεργασία και τη σχέση τους. Μέσα από μια ανάρτηση-κατάθεση ψυχής, η ηθοποιός και τραγουδοποιός εξιστορεί πώς από ένα αυτοσχέδιο home studio στην καραντίνα και μια τυχαία γνωριμία μέσω κοινών φίλων, γεννήθηκε κάτι πολύ περισσότερο από μια μουσική σύμπραξη.
Η αφήγηση ξεκινά από την εποχή των lockdown, όταν η ίδια αποφάσισε να στήσει στο σπίτι της ένα στούντιο, πιστεύοντας ότι η μουσική είναι το μόνο που έχει πραγματική αξία. Ο κοινός τους φίλος, Γιώργος, λειτούργησε ως καταλύτης, φέρνοντας τον John στη ζωή της. Από εκείνη τη μέρα, έγιναν σχεδόν αχώριστοι, όπως η ίδια αναφέρει, με τη μουσική να αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο.
https://www.instagram.com/p/DITinByIe0r/?img_index=1
Η Μυριέλλα Κουρεντή περιγράφει με λεπτομέρειες τις πρώτες απόπειρες ηχογράφησης σε στουντιάκι, τα αυθόρμητα jam sessions, ακόμα και τις στιγμές έμπνευσης στο αμάξι με θέα την Αθήνα. Δεν διστάζει να μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν: τον χωρισμό τους όταν εκείνη πήγε στο Survivor, τη συναισθηματική και σωματική της κατάρρευση μετά την επιστροφή της, το σφυροκόπημα που δέχτηκε ο John πίσω στην Ελλάδα για τη σχέση τους από τους δημοσιογράφους, αλλά και για τη στήριξη που της παρείχε εκείνος μόλις η Μυριέλλα επέστρεψε από τον Άγιο Δομίνικο.
Η συνεργασία τους απογειώθηκε με το τραγούδι “PERA”, που παρερμηνεύτηκε από τη δισκογραφική τους ως «ερωτική μπαλάντα», ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κοινωνικό statement απέναντι στη χειραγώγηση και την τοξικότητα. Η ίδια περιγράφει με απογοήτευση την εμπειρία της με τη δισκογραφική: «Ούτε καν το άκουσαν/είδαν… Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να θαφτεί από άποψη marketing». Έτσι αποφάσισαν να γίνουν ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και όπως λένε, δεν ξανακοίταξαν πίσω.
https://www.instagram.com/p/DBMDaHioU-w
Οι συνεργασίες τους
Στην ανάρτηση ξετυλίγεται μια μουσική πορεία από αυτοσχέδιες παραγωγές: από videos που γύριζαν οι δυο τους, μέχρι τις συνεργασίες τους με τον Dub FX, τον Mr Woodnote και τον Luka Lesson, που μπορεί να μην ολοκληρώθηκε όπως έπρεπε, αλλά τους άνοιξε νέους δημιουργικούς δρόμους. Τα τραγούδια τους έχουν θεματολογίες βαθιές και κοινωνικά φορτισμένες: από το “Ypofero” για τις κακοποιητικές σχέσεις, μέχρι το “7” που γράφτηκε μετά τις φωτιές, τις πλημμύρες και κορυφώθηκε με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Το πιο πρόσφατο δημιούργημά τους λέγεται “Atlantida” και γυρίστηκε στην αγαπημένη τους Εύβοια. Ένα κομμάτι που, όπως λένε, θα μας κάνει να χορεύουμε ασταμάτητα, αλλά πίσω από τον ρυθμό κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία.
https://www.instagram.com/reel/DJjy1uqI6vx/?igsh=MTR5NHEwazl2M3o5cg%3D%3D&fbclid=IwY2xjawKPKSJleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFKdG1XOE1DU2NTRVhENng1AR5LppJbaxltZ08nOZeVt-zh-HRpr-itiuqP3bHvQs3IIi27NDyVYhhSJl-csw_aem_5vkbu3dSuZkHLdjjcQqhag
Η ανάρτηση καταλήγει με τρεις απλές αλλά σημαντικές ευχές από τη Μυριέλλα Κουρεντή:
«Να έχετε οράματα και να δουλεύετε γι’ αυτά καθημερινά με αγάπη και αφοσίωση»
«Να θυμάστε ότι εσείς βλέπετε μόνο την επιφάνεια στους κόπους των άλλων, ενώ εκείνοι μπορεί να κολύμπησαν σε ωκεανούς και να πάλεψαν με παλιρροϊκά κύματα για να τα καταφέρουν»
«Και αν σας βγάλει ο δρόμος, ελάτε στο live μας, να μοιραστούμε μαζί σας τη μουσική μας»