E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ακραίες εικόνες στο Χονγκ Κονγκ από τον υπερτυφώνα Ραγκάσα ‑ Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών ‑ Βίντεο

Ανεμοι άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα και δρόμοι-χείμαρροι - Στη νότια Κίνα κτίρια σείονταν από τους ισχυρούς ανέμους, ξηλώθηκαν πινακίδες από κτίρια και ξεριζώθηκαν δέντρα.

Ακραίες εικόνες στο Χονγκ Κονγκ από τον υπερτυφώνα Ραγκάσα ‑ Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών ‑ Βίντεο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/9/2025 | 17:27

Εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσε τυφώνας Ραγκάσα, ένας από τους ισχυρότερους των τελευταίων ετών, αφού χτύπησε Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Φιλιππίνες και παρέλυσε τη ζωή στην νότια ακτή της Κίνας με αποτέλεσμα πολλές ζημιές σε δρόμους, ξενοδοχεία, υποδομές.

Στην Ταϊβάν, 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε μια πλημμυρισμένη κωμόπολη, ενώ 10 θάνατοι αναφέρθηκαν στις Φιλιππίνες. Οι ισχυροί άνεμοι του Ραγκάσα ξύπνησαν τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με το Associated Press, και πολλοί μπήκαν στο διαδίκτυο για να περιγράψουν τις πλημμύρες και τις ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν τμήματα της οροφής μιας πεζογέφυρας και έριξαν εκατοντάδες δέντρα σε όλη την πόλη. Ένα σκάφος προσέκρουσε στην ακτή, σπάζοντας μια σειρά από γυάλινα κιγκλιδώματα κατά μήκος της προκυμαίας.

Περιοχές γύρω από ορισμένους ποταμούς και παραλιακούς δρόμους πλημμύρισαν, συμπεριλαμβανομένων ποδηλατοδρόμων και παιδικών χαρών. Σε πολλά εστιατόρια της προκυμαίας, τα έπιπλα σκορπίστηκαν χαοτικά από τους ανέμους.

Σοκαριστικά βίντεο από το Χονγκ Κονγκ καταγράφουν τη στιγμή που ένα τεράστιο κύμα εισβάλλει με ορμή σε ξενοδοχείο, σπάζοντας τις γυάλινες πόρτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς ο υπερτυφώνας Ραγκάσα συνεχίζει να σαρώνει το Χονγκ Κονγκ, την ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν.

Οι σκηνές εκτυλίχθηκαν στο ξενοδοχείο Fullerton Ocean Park στο Αμπερντίν, όπου οι φιλοξενούμενοι ακούγονται να ουρλιάζουν και να κρατιούνται από έπιπλα προσπαθώντας να αποφύγουν το ορμητικό νερό, το οποίο κατέστρεψε ολοσχερώς το εσωτερικό. Ορισμένοι παρασύρθηκαν από τη δύναμη του ρεύματος και βρέθηκαν στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τυφώνας, που έχει χαρακτηριστεί «Βασιλιάς των Καταιγίδων», είναι ο ισχυρότερος τροπικός κυκλώνας του 2025 και αναμένεται να πλήξει τις κινεζικές ακτές μέσα στη μέρα. Στην Ταϊβάν, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15, ενώ 124 άνθρωποι αγνοούνται μετά την υπερχείλιση φράγματος στην ανατολική κομητεία Χουάλιεν, το οποίο απελευθέρωσε ορμητικά νερά προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες.

Το μετεωρολογικό παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι ο τυφώνας Ραγκάσα είχε μέγιστη ταχύτητα ανέμου κοντά στο κέντρο του περίπου 195 χλμ/ώρα και πέρασε περίπου 100 χιλιόμετρα νότια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Κίνα, σχεδόν δύο εκατομμύρια κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Σε πολλές πόλεις έκλεισαν σχολεία, επιχειρήσεις και μέσα μεταφοράς, ενώ η καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει απόψε τις παράκτιες πόλεις Γιανγκτζιάνγκ και Τζαντζιάνγκ.

Η μανία του Ραγκάσα προκάλεσε κύματα που ξεπέρασαν σε ύψος τις κολώνες φωτισμού στο παραλιακό μέτωπο του Χονγκ Κονγκ και αναστάτωσε τη θάλασσα στις νότιες ακτές της Κίνας. Είχε προηγηθεί το καταστροφικό του πέρασμα από την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες, όπου καταγράφηκαν 10 θάνατοι.

Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ πνέουν σφοδροί άνεμοι, ενώ στο Χονγκ Κονγκ πολλές περιοχές πλημμύρισαν, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς. Περισσότεροι από 60 άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία της πόλης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Black Friday και Cyber Monday: Πλησιάζουν οι ημέρες των προσφορών ‑ Πότε πέφτουν

Πριν 8 ώρες

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φετινή Black Friday και τη Cyber Monday

Κλειστοί οι σταθμοί Δάφνη και Αγιος Δημήτριος του Μετρό λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης

Πριν 8 ώρες

Κατά πληροφορίες το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτα

Προς τα 920 ευρώ ο κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθούν οι αποδοχές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Πριν 8 ώρες

Στην προτελευταία θέση στην ΕΕ το μέσο ετήσιο εισόδημα στην Ελλάδα

Μετά τη Γερμανία, συναγερμός και στην Πολωνία για ρωσική επίθεση

Πριν 8 ώρες

«Είμαστε ήδη σε προπολεμική περίοδο» λέει ο αρχηγός του Στρατού

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο

Πριν 8 ώρες

Η κακοκαιρία θα περιοριστεί σταδιακά από την Πέμπτη

Δολοφονία Λάλα στην Αράχωβα: Φίλος στη φυλακή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο εκτελεστής

Χτες

Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα, επικοινωνούσε καθημερινά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Θρίλερ με νεκρό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο: Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Χτες

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να δέχθηκε μπουνιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο από επιβάτες μηχανής που πιθανόν να εμπλέκονται στο εν λόγω τροχαίο

Ολλανδία: Μυστήριο με 49 θανάτους από παράνομη online «φαρμακαποθήκη»

Χτες

Νομικό «παραθυράκι» και δεκάδες θύματα

ΗΠΑ: Απελαύνεται η 26χρονη που έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε 12χρονο

Χτες

«Αισχρά μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του»

Πάτρα: Έξι χρόνια κάθειρξη σε γυναίκα για εγκατάλειψη πέντε κουταβιών

Χτες

Τόσο η μητέρα όσο και τα κουτάβια έχουν υιοθετηθεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.