E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

100 Ρομά προσλαμβάνονται στην ΕΛ.ΑΣ: Θα ενταχθούν ως ειδικοί φρουροί, μπορεί να λειτουργούν ως «μυστικοί αστυνομικοί»

Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη και οι προϋποθέσεις

100 Ρομά προσλαμβάνονται στην ΕΛ.ΑΣ: Θα ενταχθούν ως ειδικοί φρουροί, μπορεί να λειτουργούν ως «μυστικοί αστυνομικοί»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/9/2025 | 11:37

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για ένστολους, εξειδικευμένους αστυνομικούς που μπαίνουν μέσα στους καταυλισμούς των Ρομά, πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» κάνουν λόγο για σχέδια πρόσληψης στην ΕΛ.ΑΣ. συνολικά 100 Ρομά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η διαδικασία αυτή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, έχει κύριο στόχο τον καλύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά και τη δημιουργία δικτύων πληροφοριών των αρχών ασφαλείας για την αντιμετώπιση των συμμοριών στα δυτικά προάστια της Αττικής, αλλά και όπου υπάρχει πυκνότητα Ρομά, καθώς η συγκεκριμένη κοινότητα θεωρείται ότι έχει μεγάλο μερίδιο (άνω του 50%-60%) στις κλοπές, στις διαρρήξεις αλλά και στις απάτες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, «έτσι θα είναι καλύτερη η κατανόηση των επιλογών και των διεργασιών εντός της κοινότητας των Ρομά που οδηγούν στην παρανομία καθώς και η οικογενειακή δομή ορισμένων συμμοριών».

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι επιτελείς των αρχών ασφαλείας είχαν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στη σύσταση ειδικής επιτροπής για να υπάρξει υπέρβαση ορισμένων νομοτεχνικών ζητημάτων που αφορούν τον προσδιορισμό των προσόντων και των ιδιοτήτων των συγκεκριμένων υποψηφίων για πρόσληψη ενστόλων. Και αυτό γιατί οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες και δεν θεωρήθηκε ευχερής ο σχετικός διαγωνισμός, προκειμένου να μην διατυπωθούν αιτιάσεις για διακρίσεις σε βάρος αυτής της κοινωνικής ομάδας, η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία, όπως σημειώνουν «Τα Νέα».

Έτσι, αποφασίστηκε τα τελευταία 24ωρα η πρόσληψη ως ειδικών φρουρών 100 Ρομά, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν τελειώσει το Λύκειο και να γνωρίζουν το γλωσσικό ιδίωμα Ρομανί, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να μην αποκλείουν ορισμένοι από αυτούς να λειτουργούν συγκεκαλυμμένα ως «μυστικοί» αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητούμενο για τους επιτελείς είναι η ανταπόκριση που θα υπάρξει από πολίτες που ανήκουν στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα στο αίτημα ένταξης στην αστυνομία και η αντιμετώπιση που θα τύχουν από τις κοινότητές τους. Όπως εξάλλου σημαντικά κρίνονται η διαχείριση ένστολων Ρομά και το εάν θα υπάρξουν ζητήματα διάβρωσης προς όφελος ορισμένων ποινικών.

Οι συγκεκριμένοι ειδικοί φρουροί αστυνομικοί θα υπηρετήσουν σε υπηρεσίες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές (όπως την Ηλεία), όπου ζουν μεγάλες κοινότητες Ρομά. Μάλιστα, αν το συγκεκριμένο εγχείρημα επιτύχει, πιθανόν να υπάρξουν και νέες προσλήψεις από τη συγκεκριμένη κοινότητα στις αρχές ασφαλείας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γενικός διευθυντής της Βιολάντα

Σήμερα

O ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος

Αυτός θα είναι ο καιρός του Ιουνίου ‑ Δυσοίωνη πρόβλεψη για αυξημένες θερμοκρασίες

Σήμερα

Η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κουλούρια

Σήμερα

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση των κουλουριών - Τι εντοπίστηκε

Οπαδοί της Γουέστ Χαμ «πέταξαν» φίλο της Αρσεναλ από τα σκαλιά του γηπέδου μετά το γκολ τίτλου των «κανονιέρηδων»

Σήμερα

Το νικητήριο γκολ του Τροσάρ έφερε τους πανηυρισμούς των οπαδών της Αρσεναλ στην κερκίδα των γηπεδούχων

Politico: Χώρες της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέπουν τη θανάτωση της άγριας ζωής για την ανάπτυξη βιομηχανικών έργων

Σήμερα

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία υποστηρίζει ότι οι αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις την εμποδίζουν να επεκταθεί

Τρόμος σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας: Εισέβαλαν ένοπλοι και άρπαξαν 200.000 ευρώ

Σήμερα

Είναι η τέταρτη μεγάλη ληστεία στην επαρχία το τελευταίο χρονικό διάστημα που απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ.

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών

Σήμερα

Δείτε όλα τα Πόθεν Έσχες για το έτος 2025

Φθιώτιδα – Συναγερμός στην Κάτω Τιθορέα: Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ σε τράπεζα

Σήμερα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στην τράπεζα βρίσκονταν τρία άτομα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.