ADVERTISEMENT

Επί 12 ώρες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον 53χρονο στη Λάρισα ‑ Πώς έγινε η τραγωδία, τι έψαχνε στη σπηλιά

Καταθέσεις αναφέρουν ότι η ομάδα έψαχνε λίρες στην περιοχή

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Επί 12 ώρες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον 53χρονο στη Λάρισα - Πώς έγινε η τραγωδία, τι έψαχνε στη σπηλιά
ADVERTISEMENT

Νεκρός ανασύρθηκε από τη σήραγγα βάθους 10 μέτρων στους Γόννους Λάρισας ο 53χρονος ο οποίος είχε εγκλωβιστεί.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Χρειάστηκαν 12 ώρες συνολικά οι πυροσβέστες για να τον πλησιάσουν και τελικά να καταφέρουν να τον ανασύρουν δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του.

ADVERTISEMENT

Χθες το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική και ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης για έναν 53χρονο οποίος ήταν εγκλωβισμένος σε αυτοσχέδια σήραγγα βάθους 10 μέτρων . Τις αρχές ειδοποίησε ένας 77χρονος μέσω του 112 και ζήτησε βοήθεια.
Στο σημείο αμέσως έφτασαν πυροσβέστες και κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ και ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του 53χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες μία ομάδα 4 ατόμων εδώ και καιρό έκαναν εργασίες σε ορεινό σημείο πάνω από τους Γόννους Λάρισας. Η αστυνομία πιστεύει πως αυτή η ομάδα είναι χρυσοθήρες που έψαχναν στην περιοχή. Οι δύο από αυτούς εγκατέλειψαν το σημείο όταν πλέον μέσα στη σήραγγα δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και ο 53χρονος έπεσε από ύψος 10 μέτρων.

Την ίδια ο 77χρονος που έμεινε στο σημείο και ειδοποίησε τις αρχές μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Γόννων και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και είναι καλά στην υγεία του.

ADVERTISEMENT

Η δύσκολη επιχείρηση

Μετά από τουλάχιστον 5 ώρες οι πυροσβέστες έφτασαν στον 53χρονο που έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του. Ενώ το πλησιάζαν γίνεται κατολίσθηση και με το φορείο που έχουν στα χέρια τους καταφέρνουν να τον προστατεύσουν. Στη συνέχεια του χορηγούν οξυγόνο και ο 53χρονος ανταποκρίνεται και αποκτά επικοινωνία με το περιβάλλον. Οι πυροσβέστες έφτασαν σε βάθος 10.μέτρων με ειδικό εξοπλισμό που περιλάμβανε μποτίλιες οξυγόνου. Πριν ξεκινήσουν τον απεγκλωβισμό του έφτιαξαν υποστυλώματα για τον ανεβάσουν με ασφάλεια. Όταν κατάφεραν να τον βγάλουν στην επιφάνεια χρειάστηκε να τον μεταφέρουν από ένα κακοτράχαλο μονοπάτι για περίπου μισή ώρα προκειμένου να φτάσουν κοντά στον κεντρικό δρόμο που περίμενε το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία αναζητά τα άλλα δύο άτομα της ομάδας τα οποία εξασφαλίστηκαν από την περιοχή. Μάλιστα οι αρχές έχουν περισυλλέξει δύο αυτοκίνητα με τα οποία έφτασαν στην περιοχή οι χρυσοθήρες.

Κάτοικοι λένε πως η ομάδα αυτή επιχειρούσε στο συγκεκριμένο σημείο αρκετό καιρό. Μάλιστα εκεί υπάρχει σπήλαιο και πίστευαν πως θα βρουν λίρες.

ADVERTISEMENT

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τα άλλα δύο άτομα που ήταν μέλη της ομάδας και εξαφανίστηκαν από σημείο.

Παράλληλα διεξάγει έρευνα για διαπιστώσει τι έψαχναν τον τελευταίο μήνα στην περιοχή καθώς υπάρχουν κατοίκοι που λένε πως τους έβλεπαν συχνά στο σημείο το τελευταίο διάστημα.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο