E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εκτέλεση στη Νότια Καρολίνα για τον δολοφόνο που έγραψε με το αίμα του θύματος «πιάστε με αν μπορείτε»

Ο 44χρονος Στίβεν Μπράιαντ θα εκτελεστεί στις 14 Νοεμβρίου, δύο δεκαετίες μετά τη φρικτή δολοφονία που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη

Εκτέλεση στη Νότια Καρολίνα για τον δολοφόνο που έγραψε με το αίμα του θύματος «πιάστε με αν μπορείτε»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/10/2025 | 13:34

Έπειτα από περισσότερα από είκοσι χρόνια στη θανατική πτέρυγα, ο Στίβεν Μπράιαντ αναμένεται να εκτελεστεί στις 14 Νοεμβρίου στη Νότια Καρολίνα για τον φρικτό φόνο ενός άνδρα, τον βασανισμό του και το μακάβριο μήνυμα που άφησε στην αστυνομία γραμμένο με το αίμα του θύματος: «Πιάσε με αν μπορείς».

Ο φόνος που πάγωσε τη Νότια Καρολίνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2004, ο Μπράιαντ σταμάτησε στο σπίτι του Γουίλαρντ «TJ» Τίτζεν, σε μια απομονωμένη περιοχή της κομητείας Σάμπτερ, προσποιούμενος ότι είχε πρόβλημα με το αυτοκίνητό του. Λίγο αργότερα, πυροβόλησε επανειλημμένα τον Τίτζεν, του έκαψε τα μάτια με τσιγάρα και τοποθέτησε κεριά γύρω από το σώμα του.

Οι αρχές εντόπισαν στο σπίτι του θύματος ένα μήνυμα γραμμένο με το αίμα του: «θύμα 4 σε 2 εβδομάδες. πιάστε με αν μπορείτε» - μια σατανική πρόκληση προς την αστυνομία.

Η κόρη του θύματος, Κίμπερλι Ντιζ, κατέθεσε ότι κάλεσε πολλές φορές τον πατέρα της εκείνο το βράδυ. Στην έκτη κλήση, απάντησε ένας άνδρας που της είπε ψυχρά: «Δεν μπορείς να μιλήσεις μαζί του. Τον σκότωσα. Είμαι ο εισβολέας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρεις φόνοι και ένα βασανισμένο παρελθόν

Αν και η εκτέλεση αφορά μία υπόθεση, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Μπράιαντ σκότωσε συνολικά τρεις άνδρες την ίδια περίοδο. Τα άλλα δύο θύματα δολοφονήθηκαν όταν σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου για να ουρήσουν· ο Μπράιαντ τους πυροβόλησε πισώπλατα.

Οι δικηγόροι του παρουσίασαν στο δικαστήριο μια εικόνα βαριάς ψυχικής διαταραχής. Όπως υποστήριξαν, είχε κακοποιηθεί σeξουαλικά από συγγενείς του στην παιδική του ηλικία, κάτι που τον βασάνιζε μέχρι την ενηλικίωση. Η θεία του, Τέρι Κόλντερ, κατέθεσε: «Ήταν σαν να ξαναζούσε το μαρτύριο. Φαινόταν ότι υπέφερε, σαν η ψυχή του να είχε διαλυθεί».

Προκειμένου να αντέξει τον πόνο, άρχισε να κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης και να καπνίζει τσιγάρα ψεκασμένα με εντομοκτόνο, σύμφωνα με την υπεράσπιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκτελέσεις επιστρέφουν στη Νότια Καρολίνα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Καρολίνας απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του για αναβολή, επικαλούμενο την αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο Μπράιαντ έχει διορία έως τις 31 Οκτωβρίου να επιλέξει πώς θα εκτελεστεί: με θανατηφόρα ένεση, εκτελεστικό απόσπασμα ή ηλεκτρική καρέκλα.

Η πολιτεία είχε σταματήσει τις εκτελέσεις για 13 χρόνια λόγω έλλειψης φαρμάκων για τις θανατηφόρες ενέσεις, όμως τις επανέφερε το 2024, θεσπίζοντας νόμο που προστατεύει την ανωνυμία των προμηθευτών. Από τότε, έξι κρατούμενοι έχουν εκτελεστεί — τέσσερις με ένεση και δύο από εκτελεστικό απόσπασμα.

Δικηγόροι θανατοποινιτών καταγγέλλουν ότι οι μέθοδοι προκαλούν βασανιστικό θάνατο, με αναφορές για άστοχες βολές και παρατεταμένη αγωνία.

Ο Στίβεν Μπράιαντ θα είναι ο 50ός θανατοποινίτης που εκτελείται στη Νότια Καρολίνα από το 1985 και ο έβδομος από τότε που οι εκτελέσεις ξεκίνησαν ξανά πέρυσι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Χτες

Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Χτες

Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Χτες

Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Χτες

Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Χτες

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Χτες

Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Χτες

«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Μαθητής έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Δυτικής Αχαΐας ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου με σπασμούς

Χτες

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μαθητής Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου μετά από χρήση ναρκωτικών

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου έβαλε τον Ρούτσι για να θαμπώσει την Καρυστιανού

Χτες

Όχι και να δώσω λεφτά στον Τσίπρα για το βιβλίο του, τον έχουμε πληρώσει 100 δισ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.