ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο ληστής φορά κίτρινο γιλέκο ώστε να παραπέμπει σε εργάτη και φαίνεται να πριονίζει προθήκη στην γκαλερί «Απόλλων» του Λούβρου

Βίντεο από τη στιγμή της διάρρηξης στο Λούβρο φέρνει στη δημοσιότητα το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
Συγκεκριμένα, φαίνεται ένας κουκουλοφόρος με κίτρινο γιλέκο να πριονίζει προθήκη στην γκαλερί «Απόλλων».
Μέσα σε μόλις 7 λεπτά, κουκουλοφόροι άρπαξαν εννέα κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας από τη συλλογή του Ναπολέοντα και της Αυτοκράτειρας Ευγενίας –συμπεριλαμβανομένων ενός κολιέ, μιας καρφίτσας και μιας τιάρας– τα οποία ήταν εκθέματα στην αίθουσα «Απόλλων» του Λούβρου. Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές και ιστορικά σημαντικές αίθουσες του μουσείου, που δημιουργήθηκε τον 17ο αιώνα.
Δύο ανακτήθηκαν, μεταξύ αυτών και το κατεστραμμένο στέμμα της Ευγενίας, το οποίο βρέθηκε έξω από το μουσείο, πιθανότατα αφημένο πίσω από τους κλέφτες κατά τη διαφυγή τους.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
TV ΣΕΙΡΕΣ