E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λιλ‑ΠΑΟΚ 3‑4: Επικό διπλό του Δικέφαλου και πρώτη νίκη στο Europa League

Δείτε τα γκολ

Λιλ‑ΠΑΟΚ 3‑4: Επικό διπλό του Δικέφαλου και πρώτη νίκη στο Europa League

Δημοσίευση 24/10/2025 | 00:15

Ο ΠΑΟΚ σκόρπισε τον τρόμο στο πρώτο ημίχρονο του «Pierre Mauroy», που προηγήθηκε με 3-0 της Λιλ, άντεξε στο σφυροκόπημα διαρκείας των Γάλλων στην επανάληψη και πήρε μια τεράστια νίκη με 4-3 χάρη και στις επεμβάσεις του τρομερού Τσιφτσή! Δυο γκολ για τον Δικέφαλο ο Ζίφκοβιτς (έχασε και πέναλτι), σκόραραν και οι Μεϊτέ, Ντέλιας. Κόκκινη ο Κεντζιόρα. Δοκάρι στο 94' οι γηπεδούχοι και ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ στο 97'.

Τι ζήσαμε απόψε το βράδυ στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ. Τι ματσάρα. Τι έπος. Τεράστιος ΠΑΟΚ, τεράστιο «διπλό» απέναντι στη γαλλική ομάδα και πρώτη νίκη του «Δικεφάλου», μετά από πέντε ματς, επί γαλλικού εδάφους!

Με τέσσερις αλλαγές ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ

Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενες οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για το αρχικό σχήμα με το οποίο παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο «Πιέρ Μορουά» για την αναμέτρηση κόντρα στη Λιλ.

Ο Ρουμάνος προπονητής του «Δικεφάλου» είχε δεδομένες δύο απουσίες, αυτές των Οζντόεφ και Τάισον, ενώ προχώρησε σε μετρημένες, μόλις ακόμη δύο, αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Τσιφτσής παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια (στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ), με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη και Μπάμπα.

Ο Μεϊτέ στην επιστροφή του σε γνώριμα μέρη, μιας και η Λιλ ήταν ο δεύτερος σταθμός της καριέρας του, αποτελούσε μαζί με τον Καμαρά τους δύο εσωτερικούς μέσους και μπροστά τους ήταν οι Ντεσπόντοφ (δεξιά), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς (αριστερά), με τον Τσάλοφ να επιστρέφει, μετά από περίπου ένα μήνα, στην κορυφή της «ασπρόμαυρης» επίθεσης.

Τα «Μπουλντόκ» της Λιλ ξεκίνησαν με τον σπουδαίο Ολιβιέ Ζιρού στον πάγκο, τον Τούρκο τερματοφύλακα, Οζέρ, κάτω από τα δοκάρια, τους Σάντος, Μαντί, Ενγκόι, Βερντόνκ στην άμυνα. Ο αρχηγός Αντρέ με τον Ραγκουμπέρ είχαν καθήκοντα εσωτερικού χαφ, στα εξτρέμ ήταν οι Φερνάντεζ-Πάρντο και Κορέια. με τον Σαχραουί σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον Ιγκαμάνε.

Ένα τέλειο, μαγικό πρώτο 45λεπτο για τον ΠΑΟΚ

Το πρώτο 45λεπτο ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά «ασπρόμαυρα» όνειρα. Δεν υπήρχε έστω και ένας, που θα πίστευε πριν από την σέντρα, ότι στις τεράστιες οθόνες του «Πιέρ Μορουά» θα έδειχνε: Λιλ-ΠΑΟΚ 0-3 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Κι όμως, το ποδόσφαιρο είναι τόσο ωραίο κάποιες φορές, που πλάθει ωραίες ιστορίες σαν αυτή που ζήσαμε στο πρώτο μισό της συγκλονιστικής βραδιάς στο γαλλικό Βορρά. Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος με τον Κωνσταντέλια και έβγαλε ανώδυνα την πίεση που του έβαλε η Λιλ με τον Πάρντο από τα αριστερά, εκεί όπου το μαρκάρισμα του ήταν ένας πονοκέφαλος με δεδομένες τις αργές επιστροφές του Ντεσπόντοφ.

Η στιγμή του Μεϊτέ

Ο Καμαρά βγήκε off νωρίς, με τον Μπιάνκο να παίρνει τη θέση του και δύο λεπτά μετά την είσοδο του Ιταλού στο τερέν ήρθε το πρώτο «ασπρόμαυρο» χτύπημα. Ο Ζίβκοβιτς έδωσε στον Μεϊτέ και ο Γάλλος με αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Οζέρ για το 0-1!

Μια πολύ ωραία ιστορία άρχισε να γράφεται στο χορτάρι του «Πιέρ Μορουά» με τον Σουαλιό Μεϊτέ να έχει περάσει στα νιάτα του από τη Λιλ (γι' αυτό δεν πανηγύρισε το γκολ), να μην έχει σκοράρει ποτέ ως παίκτης της γαλλικής ομάδας στε 41 αγώνες και να το κάνει στην επιστροφή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Τι ωραίο που είναι το ποδόσφαιρο.

Διπλό χτύπημα από «Ζίλε» και «Ντέλια»

Το δεύτερο «ασπρόμαυρο» χτύπημα ήρθε στο 23ο λεπτό. Αρχικά, με το αριστερό του Μεϊτέ ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, με το αριστερό του Μιχαηλίδη δημιούργησε τη φάση για το δεύτερο γκολ από το αριστερό πόδι του Ζίβκοβιτς!

Ο Τσιφτσής συνέχισε να φωνάζει «παρών», όποτε η ομάδα και οι συνθήκες του αγώνα το απαιτούσαν για να φτάσουμε στο 42ο λεπτό και την στιγμή του μικρού μάγου του ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας πήρε τη μπάλα από τακουνάκι του Τσάλοφ, έκλεισε προς το πέναλτι και με δεξί «κοφτό» σουτ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία για το 0-3! Απίστευτο! «ΠΑΟΚάρα κι άλλο γκολ» ζητούσαν οι εκστασιασμένοι 3.000 ΠΑΟΚτσήδες στις κερκίδες του «Πιέρ Μορουά».

Όλα για όλα η Λιλ

Ο Ζενασιό έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Λιλ απείλησε στο 52' με το αριστερό σουτ του Ραχγκουμπέρ από το ημικύκλιο, που έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η τύχη ήταν με τον ΠΑΟΚ, θα τη χρειαζόταν (και) την τύχη… Αυτό που ήθελε, κυρίως, ο «Δικέφαλος» ήταν καθαρό μυαλό χρειάζεται και όχι τόσο εύκολα πουλήματα της μπάλας και στατικές μπάλες, όπως το κόρνερ που έδωσε ο Κένι στη φάση του 1-3 από τον Αντρέ στο 57ο λεπτό.

Με δύο κεφαλιές η Λιλ ξαναμπήκε στο ματς

Η Λιλ ξαναμπήκε στο ματς. Η κερκίδα ζωντάνεψε και ο Ιγκαμανέ απείλησε με την συμπλήρωση μιας ώρας, αλλά ο Τσιφτσής ήταν εκεί, όπως και στην κεφαλιά του Εμπεμπά. Ο Ζενασιό έριξε και Ζιρού και Μπουαντί, η πίεση αυξανόταν όσα περνούσαν τα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα, για καλή του τύχη ο Τσιφτσής συνέχισε τις εντυπωσιακές αποκρούσεις, με τελευταία την κεφαλιά του Ιγκαμανέ. Ο Ελληνας τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην πολύ ωραία κεφαλιά του Ιγκαμανέ με την οποία η γαλλική ομάδα μείωσε σε 2-3 στο 68ο λεπτό.

Το χαμένο πέναλτι του Αντρίγια

Ο Κωνσταντέλιας ζάλισε την άμυνα της Λιλ κέρδισε το πέναλτι στο 70ο λεπτό, όμως ο Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Οζέρ από την «άσπρη βούλα». Ο Τούρκος τερματοφύλακας είχε αποκρούσει τρία πέναλτι με τη Ρόμα, έπιασε και αυτό στην κακή εκτέλεση, είναι αλήθεια, του Σέρβου αρχηγού του ΠΑΟΚ.

Η απάντηση του «Ζίλε»

Η αντίδραση των «ασπρόμαυρων» ήταν συγκλονιστική. Στο 74’ άλλαξαν πολλές πάσες, ο Μπάμπα έδωσε στον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος «έσκασε» μια αδιανόητη ντρίμπλα στον Μενιέ και πάσαρε στο πέναλτι με τον Ζίβκοβιτς να εκτελεί με αριστερό πλασέ για το 2-4! Η απάντηση του «Ζίλε».

Αντί για 2-5, έγινε 3-4!

Το ματς της χρονιάς δεν είχε τελειώσει. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-5, αλλά στο γύρισμα του Κένι από δεξιά ο Γιακουμάκης από τη μικρή περιοχή «σημάδεψε» τον Οζέρ και στη συνέχεια η Λιλ μείωσε εκ νέου στο γκολ (3-4) με το δυνατό σουτ του Ιγκαμανέ.

Ο Τσιφτσής είπε «όχι» στο σουτ του Ιγκαμανέ, το δοκάρι στην κεφαλιά του… Κεντζιόρα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ μαζί με το VAR που ακύρωσε το γκολ του Αντρέ ως οφσάιντ.

Λιλ (Μπρούνο Ζενεσιό): Οζέρ, Σάντος (46’ Μενιέ), Μαντί, Ενγκόι (46’ Εμπεμπά), Βερντόνκ Αντρέ, Ραγκουμπέρ (61’ Μπουαντί), Φερνάντεζ-Πάρντο, Κορέια (61’ Ζιρού), Σαχραουί (88’ Χάραλντσον), Ιγκαμανέ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Καμαρά (16’ Μπιάνκο), Ντεσπόντοφ (81’ Πέλκας), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (66’ Γιακουμάκης).

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΕΚ ‑ Αμπερντίν 6‑0: Πάρτι της Ένωσης με καλεσμένους τους Σκωτσέζους

Χτες

Έγραψε ιστορία και πάει με ψυχολογία στο Καραϊσκάκη

Βρέθηκε άθικτο αυγό δεινοσαύρου 70.000.000 ετών

Χτες

Επιστήμονες στην αργεντινή εντόπισαν ένα εξαιρετικά διατηρημένο αυγό δεινόσαυρου στις όχθες του ποταμού Ρίο Νέγκρο, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός 61χρονος σε τροχαίο

Χτες

Το ατύχημα συνέβη κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές

Δεν συνδέεται το αλκοόλ με τον θάνατο της 16χρονης για την ώρα, δεν ενημερώθηκε το 100 από το νοσοκομείο, λέει η Δημογλίδου

Χτες

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ είπε πως αν έγινε το μοιραίο βράδυ κλήση σε αστυνομικό τμήμα, δεν υπήρξε καταγραφή «και δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, παρά μόνο με την μαρτυρία των αστυνομικών οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει επικοινωνήσει κανείς»

Reuters: Η Κίνα και η Ινδία αναστέλλουν τις αγορές ρωσικού πετρελαίου μετά τις κυρώσεις Τραμπ

Χτες

Η Ινδία και η Κίνα αναμένεται να στραφούν σε άλλες πηγές εφοδιασμού

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 62χρονος επειδή έκοψε ένα κλωνάρι δενδρολίβανο από νοσοκομείο

Χτες

Ο 62χρονος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα

Συνελήφθη για παράνομο στοιχηματισμό και ο προπονητής των Μπλέιζερς, Τσάνσι Μπίλαπς

Χτες

Απανωτές σοκαριστικές ειδήσεις για το χώρο του ΝΒΑ

Ποινική δίωξη στους 37 συλληφθέντες για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ η ζημιά για ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο

Χτες

Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση στρέφεται κατά προσώπων που φέρονται να είχαν ενεργό και κρίσιμο ρόλο στην ομάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.