ADVERTISEMENT

H κακοκαιρία χτύπησε Πρέβεζα και Βόνιτσα: Πού θα σημειωθούν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Από το μεσημέρι στην Αττική

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
H κακοκαιρία χτύπησε Πρέβεζα και Βόνιτσα: Πού θα σημειωθούν καταιγίδες τις επόμενες ώρες
ADVERTISEMENT

Έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας σήμερα, με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις με τη δυτική Ελλάδα να έχει ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα από την αλλαγή του καιρού.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Στη Βόνιτσα και την Πρέβεζα πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι με την τροχαία να παρεμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους.

ADVERTISEMENT

Η νέα επιδείνωση του καιρού οφείλεται στην κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από τη Νότια Ιταλία προς τη Βόρεια Ελλάδα, φαινόμενο που θα προκαλέσει εκτεταμένες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Περιοχές που θα επηρεαστούν

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ

ADVERTISEMENT

Δευτέρα (10-11-25)

α. μέχρι και το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά

ADVERTISEMENT

β. μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο

γ. στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία

δ. από το απόγευμα στη Θράκη.

ADVERTISEMENT

Την Τρίτη (11-11-25) μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Σημαντικά ύψη βροχής και πιθανές χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα σε περιοχές όπως η Ήπειρος, το Ιόνιο, η Δυτική Ελλάδα, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα, συνοδευόμενα από μεγάλα ύψη βροχής.

Επιπλέον, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων σε περιοχές του Ιονίου, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, καθώς και πρόσκαιρα στην Ανατολική Στερεά και την Αττική. Το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική), σύμφωνα με το Regional Precipitation Index του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

H κακοκαιρία χτύπησε Πρέβεζα και Βόνιτσα: Πού θα σημειωθούν καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Από το μεσημέρι στην Αττική

Προειδοποιήσεις μετεωρολόγων

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς εφιστά την προσοχή για το επόμενο 24ωρο στις περιοχές που έχουν ήδη προσδιοριστεί από την ΕΜΥ στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Όπως επισημαίνει, «τα νέα στοιχεία δείχνουν μεγάλα ύψη βροχής σε Κέρκυρα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και τη Λακωνία. Από τη βόρεια Ελλάδα προσοχή απαιτείται σε Ν. Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, κυρίως στις παράκτιες περιοχές».

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο