E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτός ο λαός αγαπά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην Ευρώπη τον γυμνισμό

Και πέραν ειδικά διαμορφωμένων χώρων, όπως οι παραλίες γυμνιστών.

Αυτός ο λαός αγαπά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην Ευρώπη τον γυμνισμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/11/2025 | 17:13

Μπορεί οι Γερμανοί να έχουν τη φήμη των πιο ενθουσιωδών γυμνιστών της Ευρώπης, όμως μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι Δανοί όχι μόνο δέχονται πιο εύκολα το γυμνό σώμα σε δημόσιους χώρους, αλλά είναι και πιο πιθανό να έχουν εμφανιστεί κάπου γυμνοί.

Η έρευνα της YouGov σε έξι χώρες της Δυτικής Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, δείχνει ότι οι Δανοί ήταν οι πιο πιθανό να θεωρήσουν απολύτως φυσιολογικό να είναι κανείς γυμνός σε δημόσιους χώρους και να το έχουν κάνει πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγάλη πλειοψηφία σε όλες τις χώρες θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να γδυθεί κανείς σε ειδικούς χώρους για γυμνισμό, όπως ιδιωτικά κάμπινγκ ή οργανωμένες παραλίες, με ποσοστά που φτάνουν το 84-94% για τα ιδιωτικά κλαμπ και 77-91% για τις παραλίες. Ωστόσο, το 17% των Γάλλων και Ιταλών διαφώνησε.

Σε πιο «κανονικούς» δημόσιους χώρους, όπως πισίνες ή πάρκα, ο γυμνισμός δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Παρ’ όλα αυτά, το 35% των Δανών θεωρεί αποδεκτό να γδυθεί σε μια παραλία που δεν είναι γυμνιστών και το 87% πιστεύει ότι είναι φυσιολογικό να είναι κανείς γυμνός στον κήπο του.

Οι Δανοί ήταν επίσης πιο ανοιχτοί στην ιδέα του γυμνισμού σε εξοχικές περιοχές, ενώ στις άλλες χώρες η πλειοψηφία θεωρεί ότι το γυμνό περπάτημα στη φύση είναι απαράδεκτο, με το ποσοστό εκείνων που αντιτίθενται να αγγίζει το 58% στη Γερμανία μέχρι 78% στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά το μπάνιο γυμνών σε θάλασσα, λίμνες ή ποτάμια, οι Δανοί ήταν μακράν οι πιο ανεκτικοί, με το 64% να δηλώνει ότι είναι απολύτως φυσιολογικό, έναντι μόλις 25% των Ιταλών, 31% των Γάλλων, 32% των Βρετανών και 49% των Γερμανών.

Η πρακτική που ακολουθεί τη θεωρία

Πάνω από τους μισούς Δανούς έχουν τουλάχιστον μία φορά εμφανιστεί γυμνοί σε έναν από αυτούς τους χώρους ως ενήλικες, έναντι 45% των Γερμανών και 44% των Ισπανών. Στον αντίποδα, μόλις 31% των Γάλλων, 25% των Βρετανών και 22% των Ιταλών παραδέχτηκαν ότι έχουν γδυθεί δημόσια κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Οι Δανοί είναι πιο πιθανό να έχουν γδυθεί στον κήπο τους ή να έχουν κάνει μπάνιο γυμνοί, με ποσοστά 36-37%, έναντι 27-29% των Ισπανών, 20-29% των Γερμανών, 19% των Γάλλων, 13-14% των Βρετανών και 11-12% των Ιταλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Γερμανοί, από την άλλη, παραμένουν οι πρωταθλητές του γυμνισμού σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για αυτό, σύμφωνα με την παράδοση της Freikörperkultur (FKK) που ξεκινά από τα τέλη του 19ου αιώνα. Παρά τη μικρή μείωση της δημοτικότητας τα τελευταία χρόνια, η χώρα παραμένει από τις πιο φιλελεύθερες στον κόσμο για το γυμνό σώμα σε νόμιμα καθορισμένους χώρους.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 12% των Δανών έχει γδυθεί σε τέτοιους ειδικούς χώρους, περισσότερο από τους Βρετανούς (6%), αντίστοιχα με τους Γάλλους (14%) και τους Ιταλούς (11%), αλλά λιγότερο από τους Ισπανούς (22%) και τους Γερμανούς (25%).

Τέλος, οι Δανοί ήταν πιο διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν γυμνό σώμα: το 50% δήλωσε ότι θα γδύνονταν σε δημόσιο χώρο, έναντι 42% των Γερμανών, 38% των Ισπανών, 34% των Γάλλων και 29% των Βρετανών και Ιταλών. Οι άνδρες ήταν πιο δεκτικοί από τις γυναίκες σε όλες τις χώρες. Στη Δανία, οι νεότερες γενιές είναι πιο ανοιχτές στον γυμνισμό, ενώ στη Γερμανία το αντίθετο: μόνο το 31% των νέων 18-34 ετών δήλωσε ότι θα γδύνονταν σε δημόσιο χώρο, σε σύγκριση με 46-48% των άνω των 50 ετών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πόλη όπου το εισιτήριο του λεωφορείου το «πληρώνεις» … με 20 καθίσματα!

Πριν 4 ώρες

Μια πρωτοποριακή ιδέα που συνδυάζει άσκηση, τεχνολογία και δωρεάν μετακίνηση ...και αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τις δημόσιες συγκοινωνίες

Το TIME άλλαξε τους κανόνες: Δες ποιον διάλεξε φέτος για «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Πριν 4 ώρες

Η πιο ανατρεπτική επιλογή του TIME μέχρι σήμερα – όχι, δεν είναι άτομο.

Μπορεί η έρημος Σαχάρα να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη;

Πριν 4 ώρες

Μια αχαρτογράφητη ενεργειακή «φλέβα χρυσού»

Πληρωμή για τις δουλειές του σπιτιού; Η Ινδία το έκανε πράξη και ο κόσμος παρακολουθεί

Πριν 4 ώρες

Ένα τεράστιο κοινωνικό πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη

Μέσα στα σπίτια ανθρώπων που λάτρεψαν τα ρούχα τόσο, που τους έπνιξαν

Πριν 4 ώρες

Πώς οι Happy Victims έχτισαν ναούς από ρούχα

Συναγερμός για την Παιδεία: Η Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης – Τα στοιχεία σοκάρουν

Χτες

Τα νέα στοιχεία της Eurostat και το μόνιμο ελληνικό έλλειμμα στην παιδεία

Ο ελληνικός δήμος που δίνει επίδομα 1.000€ για κάθε γέννα – Ομόφωνο «ναι» που γράφει ιστορία

Χτες

Μια πρωτοποριακή κίνηση που δίνει οικονομική ανάσα και μάχεται τη δημογραφική κρίση

Σάλος στη βρετανική εκπαίδευση: Πώς μια απλή φράση οδήγησε δάσκαλο στην πόρτα της εξόδου

Χτες

Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας δοκιμάζει συνεχώς τα όρια της ισορροπίας

Τι έψαξαν στο Ρornhub για το 2025: Η έκπληξη από τη Ρωσία, η θέση της Ελλάδας και οι top αναζητήσεις

Προχτές

Στην ανασκόπηση του 2025 η ιστοσελίδα κατέγραψε, επίσης, τη σημαντική μείωση της επισκεψιμότητας σε εορτές και Πρωτοχρονιά

Νέα έρευνα σοκ: Αυτός είναι ο μήνας που γεννιούνται οι πιο ελκυστικές γυναίκες

Προχτές

Τι λέει η επιστήμη, τι αμφισβητούν οι ειδικοί και γιατί τελικά η ομορφιά δεν χωράει… σε ημερολόγιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.