Taste Atlas: Το διάσημο πιάτο που έφερε την ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ιταλική κουζίνα, με την ελληνική να κατακτά τη δεύτερη, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς

Δημοσίευση 8/12/2025 | 11:53
Τη λίστα με τις καλύτερες κουζίνες για το 2025-26 δημοσίευσε και φέτος η γνωστή γαστρονομική ιστοσελίδα, Taste Atlas.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η ιταλική κουζίνα, με την ελληνική να κατακτά τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς. Στην 3η θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η περουβιανή κουζίνα.
@TasteAtlas Best Cuisines in the World 25/26: https://t.co/194Xj0IJX4 pic.twitter.com/e2PqzXEYwE
— TasteAtlas (@TasteAtlas) December 5, 2025
Ο διάσημος οδηγός γαστρονομίας έδωσε στους αναγνώστες του συμβουλές για τα ελληνικά προϊόντα που πρέπει «οπωσδήποτε» να δοκιμάσουν. Ανάμεσά τους το φινίκι Λακωνίας, το φιστίκι Αιγίνης, η φάβα Σαντορίνης και… το κοντοσούβλι.
@TasteAtlas Awards: 100 Best Rated Dishes in 2025: https://t.co/a1ODy3TLTv. Huge surprise at the top! pic.twitter.com/o2Wlczo7Ei
— TasteAtlas (@TasteAtlas) December 5, 2025ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μάλιστα, το κοντοσούβλι βρέθηκε στην έκτη θέση της σχετικής κατάταξης του Taste Atlas.
Στην πρώτη θέση βρέθηκε το Βόρι-Βόρι από την Παραγουάη που πρόκειται επί της ουσίας για μια κοτόσουπα με διάφορα λαχανικά που ξεχώρισε στο κοινό της πλατφόρμας.












