E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καϊράτ Αλμάτι – Ολυμπιακός 0‑1: Ζωντανοί οι Πειραιώτες στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League

Λυτρωτής Ζέλσον Μαρτίνς

Καϊράτ Αλμάτι – Ολυμπιακός 0‑1: Ζωντανοί οι Πειραιώτες στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/12/2025 | 19:47

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League. Με γκολ από τον Ζέλσον Μαρτίνς στο 73′, οι Πειραιώτες έφυγαν με το διπλό από το “παγωμένο” Καζακστάν και χρειάζονται ακόμα δύο νίκες στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές με Λεβερκούζεν (μέσα) και Άγιαξ (έξω), προκειμένου να συνεχίζουν το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι τους.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους πέντε βαθμούς στο φετινό Champions League, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στη League Phase.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία νίκη που θα ερχόταν πολύ πιο εύκολα, αν οι Πειραιώτες ήταν λίγο πιο τυχεροί και αν ο τερματοφύλακας της Καϊράτ δεν έκανε το ματς της ζωής του, κατεβάζοντας ρολά.

H ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε και δύο δοκάρια και γενικότερα έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, για να πετύχει μία πολύ πιο ευρεία νίκη.

Οι Πειραιώτες έκαναν το χρέος τους με “χρυσό” σκόρερ τον Μαρτίνς και ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους στη League Phase του Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κυκλοφόρησε την μπάλα, έκλεισε την Καϊράτ Αλμάτι στα καρέ της και άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη μετά το αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο.

Την ίδια ώρα, η Καϊράτ Αλμάτι ήταν παντελώς ακίνδυνη, με τον Κωνσταντή Τζολάκη να έχει ρόλο θεατή στο παιχνίδι, αφού δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να πιάσει την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 18′. Ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα, ο Ελ Κααμπί πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή κεφαλιά την έστειλε προς την εστία, αλλά ο τερματοφύλακας της Καϊράτ έκανε τρομερή επέμβαση, κρατώντας το μηδέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Καϊράτ, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε. Ο Τσικίνιο έφυγε από θέση οφσάιντ, έδωσε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε, αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει ακόμα ένα ευρωπαϊκό γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στο 22′ ο Ελ Κααμπί έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο φοβερός τερματοφύλακας της Καϊράτ είχε και πάλι απάντηση στον Μαροκινό σέντερ φορ.

Μετά το 25′, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει τους Καζάκους, με αιχμή του δόρατος τον Μαρτίνς, ο οποίος πήρε σχεδόν όλες τις επιθέσεις από τη δεξία, ωστόσο το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν λίγο διαφορετική στο ξεκίνημα απ’ αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τόσο καλό ρυθμό, με την Καϊράτ να προσπαθεί να βγει απειλητικά μπροστά, δίχως πάντως να κάνει κάποια αξιόλογη τελική στην εστία του Τζολάκη.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 60′ για να κάνει ο Ολυμπιακός σουτ στην εστία στο δεύτερο μέρος, με τον Τσικίνιο να απειλεί έξω από την περιοχή τον τερματοφύλακα της Καϊράτ, ο οποίος είχε και πάλι απάντηση.

Στο 63′ ήρθε και η πρώτη τελική των Καζάκων, με τον Εντμίλσον να κάνει το σουτ και τον Μπιανκόν να βάζει σωτήρια την κόντρα.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 73′, με τον Μαρτίνς να δίνει τη λύση, νικώντας τον Αναρμπέκοφ από εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες άγγιξαν το 0-2 σε δύο φάσεις, αλλά ο τερματοφύλακας της Καϊράτ κατέβασε τα ρολά, νικώντας τον Ταρέμι (με τη βοήθεια του δοκαριού) και τον Ελ Κααμπί.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα για ένα δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα δεν τον ήθελε, με το πλασέ του Ελ Κααμπί στο 78′ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 89′ ο Ολυμπιακός είχε ακόμα ένα δοκάρι, με τον Ελ Κααμπί να περνάει και τον τερματοφύλακα, αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΑΪΡΑΤ ΑΛΜΑΤΙ (Ραφαέλ Ουραζμπάχτιν): Αναρμπέκοφ, Ταπάλοφ (46’ Τουγιακμπάεφ), Σιρομπόκοφ, Σορόκιν, Μάτα, Γκλάζερ, Μπάιμπεκ (82’ Κασαμπουλάτ), Μρίνσκι, Ρικαρντίνιο (46’ Ζορζίνιο), Ζάρια (46’ Γκρόμικο), Εντμίλσον (82’ Στανόγιεφ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα, Ροντινέι, Έσε (84’ Γκαρθία), Μουζακίτης, Τσικίνιο (62’ Ταρέμι), Μαρτίνς, Ποντένσε (62’ Στρεφέτσα), Ελ Κααμπί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Σήμερα

Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Σήμερα

Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Σήμερα

Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Θλίψη στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Βάιλας

Σήμερα

Ο Βασίλης Βάιλας μεγάλωσε πολλές γενιές μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι

Σήμερα

Σκληρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη σε συνέντευξη στο Politico

Έλενα Παπαρίζου: Παραμένει στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια, οι νεότερες πληροφορίες για την υγεία της

Σήμερα

Η γνωστή τραγουδίστρια υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς έχει ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα

Ελληνικό πανεπιστήμιο στη λίστα με τα κορυφαία 200 πανεπιστήμια του κόσμου για το 2025

Σήμερα

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών γίνεται το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που εισέρχεται στη λίστα των κορυφαίων 200 διεθνώς

Ζωγράφου: Αγριος ξυλοδαρμός οδηγού λεωφορείου από οδηγό ΙΧ

Σήμερα

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες ενώ αναζητείται ο δράστης της επίθεσης

Τέλος στην Αυστραλία η χρήση social media για ηλικίες κάτω των 16 ετών

Σήμερα

Ο νόμος έχει δεχθεί σκληρές επικρίσεις από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και από υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου, όμως έχει δεχθεί επίσης επαίνους από γονείς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.