E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου»

Η αναφορά στην εκλογή Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup και το σχόλιο για τον προϋπολογισμό

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/12/2025 | 13:42

Με αναφορές στην εκλογή Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Σφραγίζει την επιστροφή του τόπου από την χρεοκοπία στην ανάπτυξη, χάρη στις θυσίες ενός λαού που αντιστάθηκε στο ψέμα και τον λαϊκισμό, επιλέγοντας το ρεαλισμό. Που είναι άραγε όλοι αυτοί που μιλούσαν για οικονομική αποτυχία και διεθνή απομόνωση της πατρίδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Που είναι άραγε όλοι αυτοί που μιλούσαν για οικονομική αποτυχία και διεθνή απομόνωση της πατρίδας», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως «πολλοί εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία».

Μητσοτάκης: Οι αγρότες και ο προϋπολογισμός

«Την Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω των ολοένα και πιο ενισχυμένων αγροτικών μπλόκων στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, ότι η κυβέρνηση προχωρά σε υψηλότερες πληρωμές συγκριτικά με πέρυσι. «Δίνουμε φέτος περισσότερα λεφτά απ’ όσα δίναμε πέρυσι. Αυτό πρέπει να τονίζεται σε κάθε ευκαιρία», δήλωσε, σημειώνοντας ότι η αναστάτωση που προκάλεσε η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν αναπόφευκτη αλλά παράλληλα και αναγκαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και η εμπλοκή των ευρωπαϊκών μηχανισμών δυσχέραναν τις διαδικασίες, όπως αναγνώρισε, ωστόσο, λέει, «μπορέσαμε να κάνουμε τις πληρωμές που κάναμε και να ολοκληρώσουμε τις υπόλοιπες μέχρι τα τέλη του έτους».

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους παραγωγούς να λαμβάνουν υπόψη την κοινωνία, τονίζοντας ότι κάθε διαμαρτυρία πρέπει «να μην βλάπτει το εμπόριο της χώρας, κλείνοντας δρόμους, αεροδρόμια και λιμάνια».

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεση για διάλογο με τους αγρότες. «Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 5 η ώρα θα περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστεί για να συζητήσουμε», είπε, παραπέμποντας στη στάση που έχει επιδείξει η κυβέρνηση και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός

Όσο για τον προϋπολογισμό που εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, είπε ότι η έγκρισή του θα αποτελέσει «θετική απάντηση στο δίλημμα αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την ανοδική πορεία ή αν θα γυρίσει σε αδιέξοδα και περιπέτειες». «Ο φετινός προϋπολογισμός είναι κοινωνικός και αναπτυξιακός, ρεαλιστικός και μεταρρυθμιστικός. Με μόνιμες παρεμβάσεις, που στηρίζουν τη μεσαία τάξη. Τους νέους και τις οικογένειες. Που φροντίζουν τους συμπολίτες μας στην περιφέρεια και ιδίως στις ακριτικές περιοχές. Με ένα δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους. Και με σταθερό οδηγό τους τη διαρκή μείωση των φόρων και την αύξηση των αποδοχών», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ: Εξαφανισμένος 18χρονος βρέθηκε νεκρός 7 χρόνια μετά, σφηνωμένος σε μία καμινάδα σπιτιού

Σήμερα

Τραγικές οι συνθήκες του θανάτου του σύμφωνα με τις αρχές του Κολοράντο

Μαθητής στο νοσοκομείο μετά από ρίψη κροτίδας σε σχολείο στο Ναύπλιο

Σήμερα

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε σχολείο της περιοχής

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου»

Σήμερα

Η αναφορά στην εκλογή Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup και το σχόλιο για τον προϋπολογισμό

Στάση εργασίας στα λεωφορεία στις 17 Δεκεμβρίου

Σήμερα

Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο» οι εργαζόμενοι

Εuropa League: Κι όμως, υπάρχει σενάριο για… ελληνικό «εμφύλιο»

Σήμερα

Παναθηναϊκός vs ΠΑΟΚ για μια θέση στους 16; Καθόλου απίθανο...

Απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος διαιτήτριας στη Serie C Γυναικών: «Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα»

Σήμερα

Η 26χρονη Αριάννα Κουάντρο δέχθηκε προσβλητικά σχόλια από οπαδό της Pro Palazzolo

Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τις γιορτές – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Σήμερα

Η πορεία του καιρού έως τις 20 Δεκεμβρίου

Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok ‑ Προέτρεπε σε πράξεις βίας

Σήμερα

Η υπόθεση διερευνάται βάσει των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα

Αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – 14 προσαγωγές για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σήμερα

Ερευνάται το διάστημα από το 2019 μέχρι το 2025 με τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει να ανέρχονται σε 1.700.000 €

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.