E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης

Η σπουδή ενοχοποίησης του Κώστα Ανεστίδη για δύο κακουργήματα, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης μάλλον δικαιώνει όσους μιλούν για προφανή σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος, εις βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 22/12/2025 | 19:55

Την ώρα που οι αγροτικές κινητοποιήσεις κλιμακώνονται, επιλεκτικές διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να σπείρουν «δαιμόνια» σε έναν ολόκληρο κλάδο που δίνει μάχη επιβίωσης.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εμφανίζεται να προσπαθεί να υπονομεύσει το αγωνιστικό κλίμα στα μπλόκα, θορυβημένη από τη σημαντική κοινωνική αποδοχή των αιτημάτων των αγροκτηνοτρόφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχείς διαρροές για τον Κώστας Ανεστίδης

Η «τυχαία» διαρροή περί ελέγχου του αγροτοσυνδικαλιστή Κώστα Ανεστίδη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο συντηρείται, αλλά φαίνεται να περνά σε επόμενο επίπεδο, ενισχύοντας όσους μιλούν για σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος σε βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές, φέρεται να έχει ασκηθεί «δίωξη για δύο κακουργήματα» και να έχουν δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία του αγροτοσυνδικαλιστή από τα Μάλγαρα. Ωστόσο, πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, γεγονός που καθιστά τέτοιες ενέργειες νομικά αδύνατες.

Καμία δίωξη – Σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου για οποιοδήποτε αδίκημα, καθώς η προκαταρκτική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μοναδική νομική ενέργεια που έχει πραγματοποιηθεί αφορά τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, κατόπιν διάταξης του εισαγγελέα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, λόγω της φύσης των ερευνώμενων αδικημάτων, ο εισαγγελέας οργανωμένου εγκλήματος δεν έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκήσει ποινικές διώξεις. Η δικογραφία, όταν ολοκληρωθεί, θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, θα χρεωθεί σε εντεταλμένο Ευρωπαίο εισαγγελέα και, εφόσον κριθεί ότι στοιχειοθετούνται αδικήματα, τότε και μόνο τότε μπορεί να ασκηθεί δίωξη.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Κ. Ανεστίδης δεν έχει ούτε την ιδιότητα του κατηγορουμένου ούτε καν του υπόπτου, διατηρώντας πλήρως το τεκμήριο αθωότητας — το οποίο, όπως επισημαίνεται, κάποιοι έσπευσαν να παρακάμψουν, κατά παράβαση τόσο του ποινικού νόμου όσο και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάψευση Ανεστίδη και η «βαλβίδα αποσυμπίεσης»

Ο ίδιος ο Κώστας Ανεστίδης, εκτιμώντας ότι στο πρόσωπό του επιχειρείται σπίλωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, διαψεύδει ότι τελεί υπό οποιονδήποτε έλεγχο και καταγγέλλει εργαλειοποίηση του ονόματός του για επικοινωνιακούς λόγους.

Παράλληλα, αφήνει σαφείς αιχμές περί εκδικητικής στάσης της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας πιέσεις από το Μαξίμου ώστε να λειτουργήσει ως «βαλβίδα αποσυμπίεσης» και ελεγχόμενος δίαυλος διαλόγου με τους αγρότες.

«Πριν μία εβδομάδα μου έπρηξαν τα… αυτιά να με παίρνουν από Μαξίμου να γίνω δικλείδα για να πάμε σε διάλογο. Μου λέγαν κανόνισε, δικός μας άνθρωπος είσαι, να βρούμε ένα δίαυλο επικοινωνίας»,
δήλωσε ο Κώστας Ανεστίδης, προσθέτοντας:
«Οι άνθρωποι είναι τρελοί για δέσιμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέρριψε τους ισχυρισμούς περί εκδικητικότητας, σημειώνοντας ότι δεν έχει γνώση της συγκεκριμένης υπόθεσης και ότι, εφόσον ο ίδιος ο αγροτοσυνδικαλιστής δηλώνει πως δεν υπάρχει ζήτημα, η κυβέρνηση δεν τον αμφισβητεί. Παράλληλα, σχολίασε ειρωνικά τις αναφορές σε «τηλεφωνήματα από το Μαξίμου», υπογραμμίζοντας ότι ο όρος χρησιμοποιείται συχνά καταχρηστικά.

Οι επιδοτήσεις και τα στοιχεία της έρευνας

Σύμφωνα με τις ίδιες επιλεκτικές διαρροές, στα νοικιασμένα αγροτεμάχια του Κώστα Ανεστίδη είτε δεν είχε δηλωθεί ΑΤΑΚ είτε δεν υπήρχε αντιστοίχιση του δηλωθέντος ιδιοκτήτη με τους συγκεκριμένους αριθμούς.

Όπως προκύπτει από εισαγγελική απόφαση, το 2019 στην αίτησή του είχαν καταχωρηθεί 6 αγροτεμάχια, με άλλα 6 να απουσιάζουν. Το 2020 δηλώθηκαν 8 και δεν καταχωρήθηκαν 5. Το 2021 δηλώθηκαν 6, με 4 να λείπουν, ενώ το 2022 καταχωρήθηκαν 5 και απουσίαζαν 7. Το 2023 δηλώθηκαν 7 αγροτεμάχια, με ισάριθμα να μην εμφανίζονται, ενώ σε ακόμη μία χρήση καταγράφηκαν 6 και έλειπαν άλλα 6.

Η περαιτέρω έρευνα της ΑΑΔΕ φέρεται να διαπίστωσε ότι ορισμένα πρόσωπα που εμφανίζονταν να εκμισθώνουν αγροτεμάχια δεν τα είχαν δηλώσει στην περιουσιακή τους κατάσταση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν είχαν δηλωθεί αριθμοί ΑΤΑΚ ή τα ακίνητα δεν εμφανίζονταν στο έντυπο Ε9 των φερόμενων ιδιοκτητών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Σήμερα

Η καθίζηση προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΥΑΖ και τη συσσώρευση νερού σε φρεσκοσκαμμένο χαντάκι, σε συνδυασμό με διάβρωση και σπηλαίωση από τη θάλασσα

Βίντεο – «γροθιά» στο στομάχι: Παιδιά στη Γάζα παίζουν με κούκλα αναπαριστώντας σκηνές κηδείας

Σήμερα

Τα παιδιά της Παλαιστίνης μεγαλώνουν μέσα στον εφιάλτη του πολέμου

Απίστευτη απάτη στη Θεσσαλονίκη: Δείτε πως ένας 38χρονος έβγαζε χρήματα από τις θέσεις πάρκινγκ

Σήμερα

38χρονος έβαλε πλαστά QR Code σε σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης και έπαιρνε τα χρήματα

Το Πακιστάν πρότεινε σε πλοία να υψώσουν τη σημαία του για να περάσουν με ασφάλεια από τα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Το Ισλαμαμπάντ άρχισε, σύμφωνα με το Bloomberg, να επικοινωνεί με μεγάλους εμπορικούς διαμεσολαβητές για να δει αν υπήρχαν πλοία που θα μπορούσαν να περάσουν το Στενό συνοδεία ιρανικών δυνάμεων, ενώ θα ύψωναν προσωρινά την πακιστανική σημαία

«Δηλώνω αποχή, έχω δεχθεί πολλές προσβολές», λέει η πρόεδρος στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών

Σήμερα

Σοβαρό επεισόδιο, διαμαρτυρίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Γιατί ο ουρανός της Κρήτης βάφτηκε κόκκινος; Η επιστημονική εξήγηση πίσω από το σκηνικό

Σήμερα

Ειδικοί εφιστούν την προσοχή όταν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο

CNN: Τα «μεγάλα, πιεστικά ερωτήματα» στα οποία δεν απάντησε ο Τραμπ στο διάγγελμά του

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε «τα καλύτερα επιχειρήματά του» υπέρ του πολέμου αλλά δεν κατάφερε να κατευνάσει τις ανησυχίες για το πώς θα τελειώσει

Πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα κοστίσει φέτος ‑ Οι τιμές σε αρνί, κοκορέτσι, τσουρέκι

Σήμερα

Ακριβότερο κατά 14% με 20% το πασχαλινό τραπέζι για φέτος

Έβερεστ: Απάτη 20 εκατ. δολαρίων, πώς κύκλωμα δηλητηρίαζε ορειβάτες για να δικαιολογεί αεροδιακομιδές

Σήμερα

Οδηγοί που συνεργάζονταν με εταιρείες που διοργάνωναν αναρριχήσεις, δηλητηρίαζαν ορειβάτες βάζοντας μαγειρική σόδα στο φαγητό τους για να τους προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα

Σε Αττική και Ρόδο τα πρώτα πρόστιμα σε πρατήρια για παραβίαση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Σήμερα

Εντοπίστηκαν παραβάσεις στο 50% των ελέγχων στη Ρόδο και έπεσαν πρόστιμα 65.000 ευρώ - Στα 40.000 ευρώ τα πρόστιμα στην Αττική

Βέροια: Πέθαvε ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε παιδική χαρά

Σήμερα

Ο 7χρονος είχε τραυματιστεί βαριά την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.