E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Dorothy King: Ερχονται αποκαλύψεις ‑ Γελοίοι οι Σκοπιανοί

Eπιμένει για Ηφαιστίωνα, συμπληρώνοντας ότι ο τάφος κατασκευάστηκε με εντολή του Μεγαλέξανδρου...

Dorothy King: Ερχονται αποκαλύψεις ‑ Γελοίοι οι Σκοπιανοί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μυστηριώδης ένοικος του τάφου της Αμφίπολης είναι ο Ηφαιστίωνας, ασχέτως αν ο τάφος κατασκευάστηκε με εντολή του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά πάσα πιθανότητα για τον ίδιο. Η Dorothy King, μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες αρχαιολόγους στον κόσμο και στην Ελλάδα, επανέρχεται στους ισχυρισμούς περί Ηφαιστίωνα σε συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής», στην οποία προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις και χαρακτηρίζει γελοίους τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος, η οποία ζει στο Λονδίνο, δηλώνει έτοιμη να προσφέρει τη βοήθειά της αν της ζητηθεί, εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά ότι οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη «θα συνεχίσουν να κάνουν σπουδαίες αποκαλύψεις».

Η ίδια επιμένει ότι ο σκελετός που βρέθηκε ανήκει στον Ηφαιστίωνα, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι το πιθανότερο είναι πως ο τάφος κατασκευάστηκε με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον ίδιο: «Προς το παρόν όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί και σε συνδυασμό με το κολοσσιαίο μέγεθος και τον ασυνήθιστο διάκοσμο, μου δείχνουν ότι η κατασκευή του τύμβου ξεκίνησε κατά παραγγελία του Αλέξανδρου και ολοκληρώθηκε από τους επιγόνους του. Το εάν ο τύμβος προοριζόταν για τον ίδιο ή για τον Ηφαιστίωνα είναι υπό συζήτηση, όμως επειδή ξέρουμε ότι η κατασκευή του τύμβου του Ηφαιστίωνα ακυρώθηκε, είναι πιθανό να κατασκευάστηκε για τον ίδιο τον Αλέξανδρο. Υποπτεύομαι ότι θα υπάρξουν κι άλλα ευρήματα που θα έρθουν στο φως. Από τις πηγές πάντως μαθαίνουμε ότι μόνο δύο είναι οι υποψήφιοι χρονολογικά και από πλευράς κοινωνικής θέσης: ο Ηφαιστίωνας και ο Αλέξανδρος. Όλες οι πηγές συμφωνούν ότι το σώμα του Αλεξάνδρου μεταφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια, οπότε ο μόνος που μας μένει είναι ο Ηφαιστίωνας».

Στην ίδια πάντα συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής», η Αμερικανίδα αρχαιολόγος σχολιάζει δηκτικά τις απόψεις του Andrew Chang. «Υπάρχει κάποιος που εκδίδει τα δικά του βιβλία και φαίνεται να έχει βασίσει την έρευνά του σε μια ταινία του Χόλιγουντ, κάνοντας απίστευτα σενάρια για την Ολυμπιάδα και την Αμφίπολη. Το να περιγράφεται αυτός ο αφελής άνθρωπος ως ειδικός είναι προσβολή για τους πραγματικούς ειδικούς...», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί η στάση της απέναντι στις επίσημες θέσεις των κυβερνήσεων των Σκοπίων περί της ονομασίας της χώρας τους. «Οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από τις δύο αυτές χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες. Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζεις το αντίθετο είναι τόσο γελοίο, όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική...».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πιο μισητό άγαλμα της Κίνας ‑ Γιατί οι επισκέπτες ...φτύνουν εδώ και 800 χρόνια τον Qin Hui

Σήμερα

Πώς ένας πολιτικός έγινε σύμβολο προδοσίας για οκτώ αιώνες

Η 7χρονη Σοφία από τον Πόρο κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο σκάκι

Σήμερα

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η καθημερινότητά της περιλαμβάνει εντατική προπόνηση

Η «Μαύρη Χήρα» που εξαφάνιζε τους μνηστήρες της: Η serial killer που ίσως σκηνοθέτησε τον ίδιο της τον θάνατο

Σήμερα

Υποσχόταν έρωτα και γάμο σε εύπορους άνδρες, αλλά πίσω από τις αγγελίες κρυβόταν μία από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις στην ιστορία του εγκλήματος

Η αίρεση που σόκαρε την Ελλάδα στα χρόνια του `80 και η επέμβαση της Δικαιοσύνης

Σήμερα

Ξυρισμένα κεφάλια, κοινόβια, κατηγορίες για προσηλυτισμό - μια υπόθεση που συντάραξε κοινωνία, Τύπο και δικαστήρια

Η γυναίκα που άλλαξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Της είπαν ότι δεν ανήκει στον αθλητισμό

Χτες

Η Αλις Κόουτσμαν έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα με χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, νικώντας τον ρατσισμό, τις απαγορεύσεις και μια κοινωνία που αρνούνταν να δει γυναίκες στον αθλητισμό

Ο δημιουργός του Πίτερ Παν και το τραύμα που τον στοίχειωσε για πάντα – Η ιστορία που σχεδόν κανείς δεν ξέρει

Χτες

Ο Τζέιμς Μάθιου Μπάρι έχασε τον αδελφό του όταν ήταν μόλις έξι χρονών και μεταμόρφωσε εκείνο τον πόνο σε ένα από τα πιο αγαπητά λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών. Η μεγαλύτερη όμως πράξη του ήρθε πολλά χρόνια μετά.

Explainer: Για ποιον λόγο η Google θέλει να γεμίσει την Αμερική... με κουνούπια;

Χτες

Στόχος η αντιμετώπιση επικίνδυνων ασθενειών

Έπεσε θύμα του πλαστικού της και τώρα πρέπει να πληρώσει κιόλας!

Χτες

Η Κινέζα δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια της μετά από την αποτυχημένη πλαστική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.