E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χάρτης: Σε τι είναι χειρότερη κάθε χώρα της Ευρώπης

Και η Ελλάδα

Χάρτης: Σε τι είναι χειρότερη κάθε χώρα της Ευρώπης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, ωστόσο παραμένει, αν το σκεφθούμε καλά, ένας καλύτερος τόπος για να ζεις, σε σχέση με άλλες περιοχές του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάθε χώρα από τις 28 που συμμετέχουν στην Ένωση δεν έχει τα στραβά της. Ας δούμε σε τι είναι χειρότερη κάθε μία, με την Ελλάδα να μην προκαλεί έκπληξη. Τι να κάνουμε; Οι ωραίοι έχουν χρέη!

Οι παρακάτω δείκτες προκύπτουν μετά από σύγκριση της κάθε χώρας με τις υπόλοιπες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυστρία: Οι περισσότεροι καπνιστές νεαρής ηλικίας
Το κάπνισμα είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών νεαρών στην Αυστρία, οι οποίοι είναι συστηματικοί καπνιστές. Το 29,4% ηλικίας 15-24 ετών του δίνει και καταλαβαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέλγιο: Η χώρα με τα χειρότερα μποτιλιαρίσματα
Μπορεί να γκρινιάζουμε στην Ελλάδα, ωστόσο η κυκλοφορία στους δρόμους των πόλεων του Βελγίου είναι πραγματικός Γολγοθάς. Οι δυο χειρότερες πόλεις του κόσμου ως προς το μποτιλιάρισμα είναι οι Βρυξέλλες και η Αμβέρσα.

Βουλγαρία: Η χώρα όπου διώκονται περισσότερο οι δημοσιογράφοι
Σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, τα ΜΜΕ στη Βουλγαρία λειτουργούν υπό ασφυκτικούς περιορισμούς και έχουν τη λιγότερη ελευθερία από κάθε άλλη χώρα στην Ε.Ε. Μάλιστα, στη σχετική λίστα παγκοσμίως η Βουλγαρία βρίσκεται στην 87η θέση μεταξύ 179 χωρών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η χώρα όπου οι δημοσιογράφοι γράφουν ό,τι θέλουν χωρίς ενοχλήσεις είναι η Φινλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κροατία: Η χώρα με τη μικρότερη συμμετοχή στο Erasmus
Όχι και ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, αλλά από το 2000 η Κροατία έχει τη μικρότερη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε, ότι η χώρα είναι η τελευταία που εντάχθηκε στην Ε.Ε., το 2013, οπότε μπορεί να παρουσιάσει βελτίωση και σε αυτόν τον δείκτη.

Κύπρος: Λιγότεροι 18άρηδες στα σχολεία
Τι κάνουν οι 18άρηδες στην Κύπρο; Δεν καπνίζουν όσο οι νέοι της Αυστρίας, ωστόσο δεν πάνε σχολείο. Το ποσοστό συμμετοχής τους είναι το μικρότερο σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, ωστόσο ο δείκτης πιθανότατα δεν υπολογίζει τις ιδιαιτερότητες του νησιού και τη στρατιωτική θητεία.

Τσεχία: Η χώρα που έχει σύγχρονους σκλάβους
Η Τσεχία προηγείται στο ποσοστό των σύγχρονων σκλάβων, κάτι που αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη. Η Walk Free υπολογίζει ότι 35,8 εκατομμύρια άνθρωποι υπηρετούν ως σκλάβοι σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, με 1.400 θύματα (0,013%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δανία: Τα λιγότερα... Zara στην Ευρώπη
Καθένας και με τα προβλήματά του. Οι Δανοί δεν βρίσκουν Zara. Υπάρχουν μόνο δύο καταστήματα σε όλη τη χώρα, οπότε αν θες φθηνά ρούχα, θα πρέπει να μονομαχήσεις με περίπου 2,8 εκατομμύρια Δανούς ανά κατάστημα. Δύσκολη αποστολή.

Εσθονία: Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ μισθών ανδρών και γυναικών
Στην Εσθονία οι γυναίκες που εργάζονται λαμβάνουν κατά 27,3% χαμηλότερες αμοιβές σε σχέση με τους άνδρες που κάνουν την ίδια δουλειά. Για να καταλάβετε το μέγεθος της αδικίας, στην Ιταλία η διαφορά είναι 5,8%!

Φινλανδία: Τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης
Αν και στη χώρα υπάρχουν πολλά καλά, πολλή ελευθερία και αρκετή οργάνωση, η κατάθλιψη κυριαρχεί. Τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, κάτι που πιθανότατα σχετίζεται και με τον κρύο καιρό και τα σκοτάδια. Το καλό είναι ότι δεν είναι αντίστοιχα και τα ποσοστά αυτοκτονιών.

Γαλλία: Η χώρα με τον μικρότερο αριθμό πολιτών που γνωρίζουν αγγλικά
Τα ανέκδοτα για την άρνηση των Γάλλων να μιλήσουν αγγλικά έχουν βάση. Σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, οι Γάλλοι έχουν το χαμηλότερο ποσοστό αγγλομάθειας – και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.

Γερμανία: Η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκτητών κατοικίας
Βίοι αντίθετοι με τους Έλληνες οι Γερμανοί. Δεν ενδιαφέρονται να έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα και αφήνουν εμάς να παλεύουμε με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Έχουν το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη.

Ελλάδα: Η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό χρέους
Τα είπαμε και παραπάνω. Οι ωραίοι έχουν χρέη. Η πρωταθλήτρια του δημόσιου χρέους είναι η Ελλάδα, με το ποσοστό στο τέλος του 2013 (επί του ΑΕΠ) να ανέρχεται στο 130,3%. Που σημαίνει ότι είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης.

Ουγγαρία: Η χώρα με τους περισσότερους έμμεσους φόρους
Η Ουγγαρία έχει την πρωτιά στην Ε.Ε. ως προς τους έμμεσους φόρους, με ποσοστό 27%. Το ότι δεν είναι η Ελλάδα πρώτη, είναι πραγματική έκπληξη.

Ιρλανδία: Πρώτη σε ποσοστό κυστικής ίνωσης
Η Ιρλανδία έχει το υψηλότερο ποσοστό ασθενών κυστικής ίνωσης, με αναλογία 1 ασθενή ανά 1.800 γεννήσεις. Η κυστική ίνωση αποτελεί το πιο διαδεδομένο κληρονομικό νόσημα στη λευκή φυλή. Περίπου 1 στα 2.000-2.500 παιδιά εκτιμάται ότι γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με κυστική ίνωση, ενώ το 4-5% του πληθυσμού θεωρείται ότι είναι φορείς. Προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό.

Ιταλοί: Οι περισσότεροι φοροφυγάδες
Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε λίγο απ' όλα τα κακά, ωστόσο οι γείτονες Ιταλοί μας πήραν άλλη μια πρωτιά. Η παρουσία της Μαφίας αυξάνει τα ποσοστά της φοροδιαφυγής και υπολογίζεται ότι το ιταλικό κράτος χάνει περίπου 192 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο λόγω της φοροδιαφυγής.

Λετονία: Το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων
Η Λετονία έχει το υψηλότερο ποσοστό κρατουμένων στην Ε.Ε., με 305 φυλακισμένους ανά 100.000 πολίτες. Πάντως, παρά το ρεκόρ, έχει κάτω από τους μισούς κρατουμένους ανά 100.000 κατοίκους από τις ΗΠΑ (716 κρατούμενοι ανά 100.000)

Λιθουανία: Το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών
Πρώτη σε αυτοκτονίες αναλογικά με τον πληθυσμό της είναι η Λιθουανία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ποσοστό είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας

Λουξεμβούργο: Ξοδεύουν τα λιγότερα για την εκπαίδευση
Παραδόξως, το Λουξεμβούργο ξοδεύει τα λιγότερα χρήματα στην Ε.Ε. για την Παιδεία. Το 2007 ξόδευε μόλις το 3,15% του προϋπολογισμού της για τη δημόσια παιδεία.

Μάλτα: Δύσκολο να ανοίξεις επιχείρηση
Σε μια λίστα 189 χωρών σχετικά με την ευκολία του να ανοίξεις μια επιχείρηση, η Μάλτα βρίσκεται στην 161η θέση. Βρίσκεται κάτω από χώρες με σταθερά προβλήματα γραφειοκρατίας, όπως η Κίνα και η Ισπανία.

Ολλανδία: Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ποδηλατών
Σε μια χώρα όπου κυριαρχεί η κουλτούρα της χρήσης ποδηλάτων για τις μετακινήσεις, ίσως εξηγείται και η θλιβερή αυτή πρωτιά. Δυστυχώς, η πιθανότητα να εμπλακεί ένας ποδηλάτης σε δυστύχημα είναι υψηλότερη από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε.

Πολωνία: Η χώρα με τους λιγότερους γιατρούς
Όπως φαίνεται, είναι πιο απίθανο να βρεις γιατρό στην Πολωνία, από το να προφέρεις σωστά το όνομά του. Καλά. Λέμε τώρα.

Πορτογαλία: Μεγάλο πρόβλημα η υπογεννητικότητα
Η Πορτογαλία έχει μόλις 7,9 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ιρλανδία έχει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό.

Ρουμανία: Δεν βρίσκεις με τίποτα σινεμά
Η Ρουμανία έχει μόλις 3,8 κινηματογράφους ανά 1.000.000 κατοίκους. Σκεφτείτε τι ουρές θα δημιουργούνται όταν βγαίνει καμιά καλή ταινία. Στο αντίθετο άκρο βρίσκεται η Τσεχία, με 49,2 σινεμά ανά 1.000.000 κατοίκους.

Σλοβακία: Αναζητώντας ψηφοφόρους
Τα ποσοστά συμμετοχής των πολιτών σε εκλογικές αναμετρήσεις είναι απίστευτα χαμηλά. Ψηφίζει περίπου το 13,05% του πληθυσμού, όταν στο Βέλγιο το αντίστοιχο ποσοστό είναι 89,64%.

Σλοβενία: Περισσότεροι θάνατοι λόγω αλκοόλ
Μια καθόλου τιμητική πρωτιά για τη Σλοβενία, που κατέχει την πρώτη θέση στους θανάτους από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ισπανία: Πρωτιά στους μαθητές που εγκαταλείπουν το σχολείο
Το 23,5% των μαθητών στη χώρα δεν τελειώνει τη βασική εκπαίδευση. Το ποσοστό δίνει στους Ισπανούς μια θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε.

Σουηδία: Τα λιγότερα κρεβάτια νοσοκομείου
Είτε οι Σουηδοί αρρωσταίνουν λιγότερο, είτε στα νοσοκομεία προτιμούν τους ασθενείς με τα sleeping bags τους.

Μεγάλη Βρετανία: Πρώτοι στη χρήση κοκαΐνης
Πρώτοι στη χρήση κοκαΐνης είναι οι Βρετανοί σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατούν τα σκήπτρα επίσης στη χρήση μεθαμφεταμίνης, χαπιών Ecstasy και LSD.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο «γυναικάς» Χένρι Κίσινγκερ

Σήμερα

Η αδυναμία του στο ωραίο φύλο

Το μυστηριώδες κάστρο που επιπλέει στο νερό και το μυστικό που κρύβει

Σήμερα

Έγινε πρωτοσέλιδο - Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από αυτό

Η πιο άπληστη φοροφυγάς

Σήμερα

«Εμείς δεν πληρώνουμε φόρους. Μόνο τα ανθρωπάκια πληρώνουν φόρους»

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ρούτερ και ενός μόντεμ;

Σήμερα

Και οι δύο συσκευές είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση ενός ασύρματου δικτύου

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του πραγματικού «πατέρα του σινεμά»

Σήμερα

Πόλεμος της πατέντας, χρέη ή αυτοκτονία;

Πώς το Airbnb αλλοιώνει γειτονιές και αλλάζει τον χαρακτήρα των πόλεων

Χτες

Η επέκταση των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπό τους στις πόλεις

Η 92χρονη πανέμορφη γυναίκα που είναι το γηραιότερο μοντέλο στον κόσμο

Χτες

Την ανακάλυψαν σε ένα λεωφορείο όταν ήταν μόλις 13 ετών και εξακολουθεί να εργάζεται ως σήμερα

par: 35
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.