E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 27/5/2026 | 16:56

Έντονη κατακραυγή έχει ξεσπάσει στη Βρετανία γύρω από την υπόθεση μιας γυναίκας που είδε τον βίαιο σύντροφό της να γλιτώνει τη φυλάκιση, παρά το ότι κάμερες ασφαλείας είχαν τεκμηριώσει μήνες συστηματικής κακοποίησης μέσα στο κοινό τους σπίτι. Ο Σπένσερ Ντιν εμφανίζεται στα βίντεο να χτυπά επανειλημμένα τη σύντροφό του — γνωστή ως «Μαρί» για λόγους προστασίας ταυτότητας — να τη φτύνει, να την κλωτσά και να της επιτίθεται με ωμή βιαιότητα στο σπίτι τους στο Άσφορντ του Κεντ.

Σε ένα από τα βίντεο, ο Ντιν φαίνεται να γρονθοκοπεί τη σύντροφό του με τόση δύναμη ώστε εκείνη να πέφτει πίσω πάνω σε καναπέ, προτού την χτυπήσει ξανά. Άλλες καταγραφές τον δείχνουν να πετά αντικείμενα μέσα στο σπίτι, να τη σπρώχνει πάνω σε κρεβάτι και να της λέει πως «ελπίζει να πεθάνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια η Μαρί δήλωσε ότι οι κάμερες ασφαλείας, που είχαν αρχικά τοποθετηθεί για λόγους που αφορούσαν τα παιδιά της, ήταν τελικά αυτές που της έσωσαν τη ζωή.

Πώς αποκαλύφθηκε η κακοποίηση

Η αστυνομία ανακάλυψε τη βία όταν αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι στις 29 Μαρτίου και εντόπισαν φυτά κάνναβης που καλλιεργούσε ο Ντιν στη σοφίτα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εξέτασαν και το υλικό από τις κάμερες, όπου αποτυπώνονταν μήνες βίας εις βάρος της γυναίκας.

Η Μαρί είχε προηγουμένως στείλει κρυφά μήνυμα σε γείτονα ζητώντας του να καλέσει την αστυνομία, λέγοντας πως είχε φτάσει «στα όριά της». Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι τη βρήκαν με τραύμα και μώλωπες κάτω από το μάτι, πριν εξετάσουν το βιντεοληπτικό υλικό των προηγούμενων μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μία από τις καταγεγραμμένες επιθέσεις, ο Ντιν φαίνεται να την αρπάζει από τα μαλλιά και να τη σέρνει μέσα σε δωμάτιο, ενώ άλλα βίντεο τον δείχνουν να τη φτύνει, να τη βρίζει και να πετά αντικείμενα γύρω του.

Η απόφαση του δικαστηρίου που σόκαρε τη Μαρί

Παρά το ότι ο 34χρονος παραδέχθηκε πολλαπλές επιθέσεις, φθορές ξένης περιουσίας και καλλιέργεια κάνναβης — με βιντεοληπτικό υλικό που τεκμηρίωνε τη βία επί μήνες — απέφυγε την ποινή φυλάκισης. Το δικαστήριο αποδέχθηκε τις εισηγήσεις της υπηρεσίας επιτήρησης και του επέβαλε ποινή κοινωφελούς εργασίας.

Η Μαρί δήλωσε σοκαρισμένη από την απόφαση, τονίζοντας πως δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και τις επιπτώσεις που αυτές είχαν στην ίδια και στα παιδιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο έλεγχος ξεκίνησε αργά»

Η Μαρί περιέγραψε πώς η σχέση ξεκίνησε ομαλά, πριν η ζήλια του Ντιν μετατραπεί σταδιακά σε απόλυτο έλεγχο και κακοποιητική συμπεριφορά. «Ο έλεγχος ξεκίνησε αργά, με το να με απομακρύνει από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι όταν ήθελε να δει την οικογένειά της, εκείνος την έκανε να αισθάνεται ενοχές, ενώ δημιουργούσε συστηματικά εντάσεις με τους φίλους της, μέχρι που η μοναδική κοινωνική της επαφή ήταν στη δουλειά καθαριότητας ή όταν έπαιρνε τα παιδιά από το σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια εξήγησε ότι φοβόταν πλέον να του ζητήσει να φύγει όταν τα παιδιά ήταν στο σπίτι, καθώς κάτι τέτοιο κατέληγε συνήθως σε βίαιη επίθεση. «Έμαθα να μην το κάνω ποτέ όταν τα παιδιά ήταν εκεί, για να μην ακούσουν ή δουν τι γινόταν», ανέφερε.

Πώς η κάνναβη χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο σιωπής

Η Μαρί αποκάλυψε ότι ο Ντιν χρησιμοποιούσε την καλλιέργεια κάνναβης στη σοφίτα για να την αποτρέπει από το να τον καταγγείλει, σύμφωνα με την Daily Mail. Της έλεγε πως αν η αστυνομία ανακάλυπτε τα φυτά, εκείνη θα έχανε τα παιδιά της, επειδή το σπίτι ήταν στο όνομά της.

«Έπρεπε να σωπάσω και να τα υπομένω όλα», ανέφερε, εξηγώντας πως αναγκαζόταν να προσποιείται ότι όλα ήταν καλά από φόβο μήπως χάσει την επιμέλεια των παιδιών της. Όταν όμως οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα φυτά κατά την έρευνα του Μαρτίου, κατάλαβε ότι δεν μπορούσε πλέον να σιωπά. «Κατάλαβα εκείνη τη στιγμή ότι έπρεπε να τους τα δείξω για να ζητήσω βοήθεια», δήλωσε, προσθέτοντας ότι φοβόταν τι θα μπορούσε να συμβεί στην επόμενη επίθεση.

Τα στοιχεία της υπόθεσης

Ο Σπένσερ Ντιν, τεχνίτης στεγών χωρίς μόνιμη κατοικία, παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες για επίθεση δια ξυλοδαρμού, δύο κατηγορίες για πρόκληση φθορών και μία για καλλιέργεια κάνναβης. Παραδέχθηκε τις κατηγορίες τον περασμένο μήνα και εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης από τις φυλακές HMP Elmley στις 12 Μαΐου.

Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει δημόσιο διάλογο στη Βρετανία για τον τρόπο με τον οποίο το δικαστικό σύστημα αντιμετωπίζει υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, ακόμη και όταν υπάρχουν αδιάσειστα βιντεοληπτικά τεκμήρια.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Νόμιζα ότι ήταν κλέφτης»: Τι ισχυρίστηκε ο 41χρονος για τη δολοφονία της διασώστριας ΕΚΑΒ στη Σύρο

Σχέσεις Πριν 10 ώρες

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για γυναίκα, ενώ ο πρώην σύζυγος της θύμας συγκλονίζει με τις δηλώσεις του

Το γιγαντιαίο parking 7 ορόφων με 3.500 θέσεις που κατασκευάζεται στην Αττική και τα αλλάζει όλα

Σχέσεις Πριν 10 ώρες

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ανεγείρεται ο μεγαλύτερος στεγασμένος χώρος στάθμευσης της χώρας, έκτασης 98.600 τ.μ., με παράδοση αναμενόμενη στα τέλη του 2027.

Οριστικό: Αυτές είναι οι υποχρεωτικές αλλαγές στα αυτοκίνητα

Σχέσεις Πριν 10 ώρες

Το πρώτο στάδιο του νέου προτύπου εκπομπών Euro 7 τίθεται σε ισχύ από τα τέλη του 2026 - τι σημαίνει αυτό για τους οδηγούς και όσους σκοπεύουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο;

Τραγωδία στη Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά τον νεκρό γιο της για πάνω από 24 ώρες

Σχέσεις Πριν 10 ώρες

Η 69χρονη επικοινώνησε με γραφείο τελετών αδυνατώντας να εξηγήσει τι είχε συμβεί, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Αστυνομία.

Γερμανία: Δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 21χρονου Ισλαμιστή που φέρεται ύποπτος για την επίθεση στο Pride

Σχέσεις Πριν 10 ώρες

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του υπόπτου, γνωστού στις γερμανικές αρχές - Μία νεκρή γυναίκα και 14 τραυματίες από την επίθεση

Κινηματογραφική κλοπή αγροτικού στο Γαλάτσι: Ήρθαν με δική τους μπαταρία για να το κλέψουν – Βίντεο ντοκουμέντο

Σχέσεις Πριν 10 ώρες

Τέσσερις νεαροί 16-18 ετών έδρασαν επί μισή ώρα μπροστά σε κάμερες ασφαλείας, ξεπερνώντας κάθε μέτρο προστασίας που είχε λάβει ο ιδιοκτήτης.

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

Σχέσεις Χτες

Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

Σχέσεις Χτες

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

Σχέσεις Χτες

Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

Σχέσεις Χτες

Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

Σχέσεις Χτες

Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

Σχέσεις Χτες

Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.