E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Γιατί να μην ρίξουμε πυρηνικά;»: Σκληροπυρηνικοί καλούν τον Πούτιν να αφήσει τη διπλωματία και να κλιμακώσει στην Ουκρανία

Η οργή για ουκρανικά πλήγματα με drones βαθιά μέσα στη Ρωσία, σε στόχους σε Μόσχα και σε Αγία Πετρούπολη, φέρνει πίεση για στρατιωτική κλιμάκωση

«Γιατί να μην ρίξουμε πυρηνικά;»: Σκληροπυρηνικοί καλούν τον Πούτιν να αφήσει τη διπλωματία και να κλιμακώσει στην Ουκρανία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/6/2026 | 17:33

Να εγκαταλείψει τη διπλωματία και να προχωρήσει σε κλιμάκωση καλούν Ρώσοι σκληροπυρηνικοί τον Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την οργή τους από τα δεκάδες ουκρανικά πλήγματα με drones - ακόμα και στη Μόσχα - τις τελευταίες εβδομάδες και θεωρώντας ότι η αμερικανική υπόσχεση για διαμεσολάβηση ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος με ευνοϊκούς όρους έχει αποτύχει.

Οι εκκλήσεις αυτές για πιο σκληρά μέτρα δεν είναι καινούργιες. Όπως επισημαίνει το Reuters, εθνικιστικές φωνές ζητούν εδώ και καιρό πλήρη επιστράτευση, καταστροφή των κυβερνητικών κέντρων στο Κίεβο, δολοφονία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πλήγματα σε ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής drones. Ορισμένοι, μάλιστα, δεν έχουν διαστάσει να ζητήσουν από το Κρεμλίνο να εξετάσει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, οι πρόσφατες επιθέσεις της Ουκρανίας βαθιά στα ρωσικά εδάφη μέσα στον μήνα - με στόχους στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στην Κριμαία, καθώς και δύο θανατηφόρες επιθέσεις σε επιβατικά λεωφορεία, όπως υποστηρίζει η Ρωσία - έχουν ενισχύσει και οξύνει αυτές τις απαιτήσεις.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η όλο και πιο επιθετική ρητορική αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία για την εμβέλεια και τον αντίκτυπο των ουκρανικών επιθέσεων με drones, καθώς και μια ευρύτερη συζήτηση για το πώς η Ρωσία - με τα τεράστια έδαφη της - μπορεί να αμυνθεί, ενώ συνεχίζει τον πόλεμο που ξεκίνησε το 2022.

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί πριν αρχίσουμε να πολεμάμε πραγματικά; Ο πόλεμος σημαίνει νίκη με κάθε κόστος. Οι Ουκρανοί είναι σε πόλεμο, άρα πολεμούν με ό,τι έχουν», δήλωσε στο Reuters ο Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, εθνικιστής επιχειρηματίας, μετά από ουκρανικό πλήγμα που προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα. «Γιατί δεν χρησιμοποιούμε πυρηνικά όπλα, τα οποία οι πρόγονοί μας ανέπτυξαν και αποθήκευσαν ακριβώς για αυτόν τον σκοπό;», διερωτήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκκλήσεις για εγκατάλειψη των ειρηνευτικών συνομιλιών

Ορισμένοι εθνικιστές σχολιαστές καλούν τη Μόσχα να υιοθετήσει τις «αποτελεσματικές στρατιωτικές και διπλωματικές τακτικές» του Ιράν απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το blog «Obsessed by War», με περισσότερους από 650.000 ακόλουθους, έχει ζητήσει να καταστούν μη βιώσιμες μεγάλες ουκρανικές πόλεις μέσω βομβαρδισμών. Άλλοι θεωρούν ότι έχει έρθει η στιγμή να εγκαταλειφθούν οι υπό αμερικανική διαμεσολάβηση συνομιλίες και να επιδιωχθεί η πλήρης καταστροφή του ουκρανικού κράτους.

«Η έναρξη συστηματικών αεροπορικών επιδρομών στη Μόσχα από τη (ουκρανική) χούντα δεν θα ήταν δυνατή χωρίς το πράσινο φως της Ουάσιγκτον. Και γιατί ο Τραμπ έδωσε τέτοιο πράσινο φως στον Ζελένσκι; Η απάντηση είναι απλή – το Ιράν είχε τον Τραμπ σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να υπογράψει μια ταπεινωτική συμφωνία», δήλωσε ο εθνικιστής μπλόγκερ Γιούρι Μπαράντσικ. «Τώρα πρέπει να ξεσπάσει κάπου… Οπότε δεν έχουμε άλλη επιλογή – είτε θα υπερισχύσουμε του Τραμπ είτε εκείνος θα υπερισχύσει σε εμάς», ανέφερε στο Telegram.

Πηγές κοντά στο Κρεμλίνο αναφέρουν ότι ο Πούτιν μπορεί να ανεχθεί τέτοιου είδους ρητορική, καθώς η πολιτική του εξουσία στηρίζεται σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο σύστημα που έχει οικοδομήσει επί 26 χρόνια, με τους εθνικιστές μπλόγκερ να οφείλουν να συμμορφώνονται με συγκεκριμένους άγραφους κανόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι τέτοιες δηλώσεις μπορούν να επηρεάσουν τη δημόσια ατμόσφαιρα και να περιπλέξουν τις αποφάσεις, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μια πιο εκτεταμένη στρατιωτική εκστρατεία, την ώρα που η Μόσχα εξακολουθεί να θέλει να διατηρήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο διπλωματικής λύσης.

Το Κρεμλίνο αντιστέκεται στις πιέσεις των σκληροπυρηνικών

Μέχρι στιγμής, το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τις εκκλήσεις των σκληροπυρηνικών για εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων, παρότι τρεις ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ δεν έχουν αποδώσει και κατηγόρησαν την Ουάσιγκτον ότι δεν τήρησε τις ειρηνευτικές προτάσεις που είχαν συζητηθεί στη σύνοδο Πούτιν - Τραμπ, πέρσι τον Αύγουστο στην Αλάσκα.

Ο Πούτιν αποφεύγει, επίσης, να υιοθετήσει τις πιο ακραίες προτάσεις των εθνικιστών, αν και το υπουργείο Άμυνας τον Απρίλιο δημοσίευσε ενδεικτικά τις διευθύνσεις εργοστασίων σε ευρωπαϊκές χώρες που, όπως ισχυρίστηκε, παράγουν drones για την Ουκρανία, ως προειδοποίηση ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επίσης προαναγγείλει κλιμάκωση τον περασμένο μήνα, αναφέροντας ότι η Μόσχα σκοπεύει να εξαπολύσει «συστηματικά πλήγματα» σε στρατιωτικούς στόχους στο Κίεβο. Ακολούθησαν πιο έντονοι βομβαρδισμοί, μεταξύ των οποίων και πλήγμα που προκάλεσε ζημιές στο μοναστήρι Λάβρας των Σπηλαίων στο Κίεβο, ηλικίας 1.000 ετών.

Προς το παρόν, ο Πούτιν εμφανίζεται βέβαιος για τη στρατηγική του. Σε ομιλία του προς αποφοίτους στρατιωτικών σχολών την Τρίτη, δήλωσε ότι η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη της πόλης Κοστιαντίνιβκα στην ανατολική Ουκρανία (σημαντικό προπύργιο του Κιέβου), στο πλαίσιο της προσπάθειας για έλεγχο του Ντονμπάς.

Πρόσθεσε επίσης ότι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που είναι εχθρικές προς τη Ρωσία φαίνεται να παραμερίζονται από πιο «ρεαλιστικές» πολιτικές δυνάμεις.

«Εκείνοι που θέλουν να αποκαταστήσουν φυσιολογικές σχέσεις μαζί μας, να σταματήσουν αυτή την ατελείωτη προσπάθεια στρατηγικής ήττας της Ρωσίας, ενισχύονται», είπε ο Πούτιν. «Στο τέλος όλα θα πάνε καλά».

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρομπέρτο Κάρλος: Έχασε το 99% της περιουσίας του ‑ Ποιοι του άδειασαν τους λογαριασμούς

Πολιτική Πριν 7 ώρες

Ο Βραζιλιάνος θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από την οικονομική του καταστροφή και στέλνει ηχηρό μήνυμα στους νέους παίκτες.

Πέθανε η Ελένη Προκοπίου: Η ηθοποιός και χορεύτρια των 23 ταινιών έφυγε στα 87 έτη

Πολιτική Πριν 7 ώρες

Η καριέρα της ξεκίνησε ως χορεύτρια στην ηλικία των 6 ετών και σφραγίστηκε από τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, πριν αποσυρθεί οριστικά μετά τον γάμο της.

Φωτιά σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία επεκτάθηκε σε πολυκατοικία, απεγκλωβίστηκαν αρκετά άτομα

Πολιτική Πριν 7 ώρες

Ακούστηκε έκρηξη από το ισόγειο πριν τη φωτιά

Έκρηξη στην Πλάκα: Το βίντεο‑ντοκουμέντο από το μοιραίο κτήριο – Στο «μικροσκόπιο» αγωγοί και πιστοποιητικά

Πολιτική Χτες

Το βίντεο-ντοκουμέντο του ANT1 δείχνει τον παροχετευτικό αγωγό της δεκαετίας του 1990, ενώ ο μετρητής έχει σταλεί για εξέταση στο Πολυτεχνείο.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: 500.000 νέοι εργαζόμενοι εντάσσονται από τον Οκτώβριο ‑ Τι να προσέξετε

Πολιτική Χτες

Η επέκταση σε νέους κλάδους θα φτάσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στα 2,5 εκατομμύρια, καθώς η Εργάνη ΙΙ καταγράφει αύξηση 37% στις δηλωμένες υπερωρίες.

Επίδομα 400 ευρώ: Τα μυστικά για το επίδομα στους συνταξιούχους

Πολιτική Χτες

Τρία ηλικιακά κριτήρια καθορίζουν ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν τη 13η εθνική σύνταξη τον Νοέμβριο, ενώ ζευγάρια μπορούν να εισπράξουν έως και 800 ευρώ.

Έκρηξη στη Λυσικράτους: Ο διακόπτης του φωτός στο μπάνιο πιθανή αιτία των έξι νεκρών

Πολιτική Χτες

Οι οικογένειες των έξι θυμάτων καλούνται να δώσουν DNA για την ταυτοποίηση, καθώς οι πραγματογνώμονες διερευνούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης στην Πλάκα.

Λαβρόφ: Ναι στη μεταφορά των S‑400 της Τουρκίας σε τρίτη χώρα ‑ αλλά με ρωσικό βέτο

Πολιτική Χτες

Η Ρωσία απαιτεί προηγούμενη έγκρισή της και εγγυήσεις ότι η νέα χώρα-παραλήπτης θα είναι φιλική προς τη Μόσχα και δεν θα διοχετεύσει περαιτέρω τα συστήματα.

Τροχαίο στα Χανιά: 21χρονος τράκαρε 7 αυτοκίνητα μεθυσμένος και παραδόθηκε στην Αστυνομία

Πολιτική Χτες

Ο 21χρονος οδηγός βρέθηκε θετικός στο αλκοτέστ και συνελήφθη μετά το ατύχημα στην οδό Κύπρου

Έρχεται νέο Voucher έως 250 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια – Αιτήσεις έως 28/9

Πολιτική Χτες

8.900 δικαιούχοι θα κληρωθούν για διαμονή, εστίαση και μετακινήσεις στη Θεσσαλία και τον Έβρο, με αιτήσεις στο vouchers.gov.gr έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Κλοπές αυτοκινήτων: Τα ηλεκτρικά μοντέλα «ξεγλιστρούν» από τις σπείρες ‑ Ο λόγος

Πολιτική Χτες

Ασφαλιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν ταιριάζουν στα επιχειρησιακά σχέδια των διαρρηκτών, ενώ ακριβά SUV και τροχόσπιτα παραμένουν στο στόχαστρο.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ντοκουμέντα από το ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης ‑ Λείπει το φιαλίδιο αναισθητικού από το ιατρείο της Καρνεάδου

Πολιτική Χτες

Η επιτροπή του Ιατρικού Συλλόγου δεν εντόπισε ούτε τον δεύτερο φλεβοκαθετήρα που είχε τοποθετηθεί στον τραγουδιστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.