E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πράσινο φως» για την επιστροφή Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος

Ανατρέπεται η απόφαση για συμπόρευση με τον Αλέξη Τσίπρα

«Πράσινο φως» για την επιστροφή Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 11/7/2026 | 18:09

Σε ομόφωνη απόφαση τεσσάρων σημείων κατέληξε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του προεδρείου Γιώργο Παναγιωτόπουλο, διεξήχθη σήμερα με την απαραίτητη απαρτία παρά την ακύρωσή της χθες από την αναπληρώτρια γραμματέα, Αναστασία Σαπουνά.

Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση, «η απόφαση της 6ης Ιουνίου περί πολιτικής στήριξης άλλου κόμματος έχει εκ των πραγμάτων καταστεί κενή περιεχομένου μετά και τις σχετικές δημόσιες δηλώσεις των στελεχών και του Προέδρου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης». «Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει άμεσα την προετοιμασία του για τις επερχόμενες εκλογές και την οικοδόμηση μιας εκλογικής συμμαχίας με όσες και όσους επιθυμούν, με όσες και όσους μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την προοπτική», ξεκαθαρίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η συνέχιση των εργασιών της ΚΕ για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου του 2026, ενώ η ΚΕ «καλεί την Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με το καταστατικό, να εισηγηθεί άμεσα τον οδικό χάρτη της εκλογικής προετοιμασίας».

Τέλος, η ΚΕ διαπιστώνει «την πολιτική αναγκαιότητα της ανάκλησης της διαγραφής του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υπομονή σας».

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξε ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά με απαρτία, αναφέροντας ότι συμμετείχαν 81 μέλη με φυσική παρουσία και 59 μέσω Zoom.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Κεντρική Επιτροπή θα λάβει αποφάσεις για την ακύρωση της απόφασης της 6ης Ιουνίου και για την επαναφορά του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο για την ολοκλήρωση των πολιτικών και οργανωτικών διαδικασιών.

Στην ανάρτησή του κατέληξε γράφοντας: «Στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε!!!».

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε τη διαδικασία «ιστορική», υποστηρίζοντας ότι η Κεντρική Επιτροπή ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή της και άνοιξε τον δρόμο για τις επόμενες κινήσεις του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νομίζω ότι το σημερινό ήταν μια ιστορική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απέτρεψε τη λυσσώδη προσπάθεια της αναπληρώτριας γραμματέως και της υπεύθυνης του Οργανωτικού να καταφέρουν να μη γίνει η συνεδρίαση. Η συνεδρίαση έγινε με απαρτία και πρακτικά αποφάσισε την ακύρωση της προηγούμενης καταστροφικής απόφασης της 6ης Ιουνίου της Κεντρικής Επιτροπής», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση δίνει πλέον κατεύθυνση στην Πολιτική Γραμματεία για τα επόμενα βήματα του κόμματος.

«Παράλληλα, διατάσσει την Πολιτική Γραμματεία της Δευτέρας να ορίσει τον οδικό χάρτη για την προετοιμασία του κόμματος για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και, βέβαια, αποφασίζει την επιστροφή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παύλος Πολάκης εκτίμησε ακόμη ότι οι εξελίξεις μπορούν να σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω ότι μετά από αυτή την απόφαση δρομολογούνται οι διαδικασίες για να ξανασταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα πόδια του και να αποτελέσει τον κορμό μιας ευρύτερης εκλογικής συμμαχίας, με βαθύ προγραμματικό περιεχόμενο, για τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, απάντησε: «Θα είμαι, βέβαια».

Τοποθέτηση για τις εξελίξεις έκανε και η Ρένα Δούρου, από το ξενοδοχείο Wyndham, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι το καταστατικό του κόμματος δεν αφήνει περιθώρια για αδιέξοδα.

«Ρωτάτε, και ευλόγως, τι θα γίνει σήμερα. Και σας απαντώ ότι, χάρη στη συμβολή σπουδαίων συντρόφων και συντροφισσών με αγώνες δεκαετιών, έχουμε ένα καταστατικό που δεν επιτρέπει αδιέξοδα», ανέφερε αρχικά.

Η ίδια εξέφρασε τη λύπη της για την κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι δημιουργήθηκαν «τεχνητά αδιέξοδα», ενώ υπογράμμισε πως με συλλογικότητα και συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στις προσδοκίες των μελών και των ψηφοφόρων του όσο και στις ανάγκες της κοινωνίας.

«Λυπάμαι, βέβαια, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκαν τεχνητά αδιέξοδα. Πιστεύω όμως ότι με συλλογικότητα, βάζοντας το συλλογικό πάνω από το προσωπικό, με συνέπεια και σοβαρότητα, είναι πολύ κοντά ο καιρός που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα ανταποκριθεί στην αγωνία χιλιάδων μελών —στους οποίους ζητάω συγγνώμη— και ψηφοφόρων. Μα πάνω απ’ όλα, θα ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας κοινωνίας που χειμάζεται από την επταετία του κυρίου Μητσοτάκη. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, δήλωση έκανε και ο Νίκος Παππάς, παρουσιάζοντας τις αποφάσεις που, όπως ανέφερε, έλαβε ομόφωνα η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε «στο όνομα της ενότητας, της συνέχειας και της ανάκαμψης του κόμματος» και κατέληξε σε τέσσερις βασικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση των εργασιών της το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου 2026.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η απόφαση της 6ης Ιουνίου για πολιτική στήριξη άλλου κόμματος θεωρείται πλέον «κενή περιεχομένου», μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών και του προέδρου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης. Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει πλέον την προετοιμασία του για τις επόμενες εκλογές, με στόχο τη συγκρότηση μιας ευρύτερης εκλογικής συμμαχίας.

Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε ακόμη ότι η Κεντρική Επιτροπή καλεί την Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με το καταστατικό, να εισηγηθεί άμεσα τον οδικό χάρτη της εκλογικής προετοιμασίας.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή διαπιστώνει την πολιτική αναγκαιότητα ανάκλησης της διαγραφής του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την υπομονή τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάρος: Το βίντεο‑κλειδί για τον πνιγμό του 4χρονου – «Θα αποδείξει όσα λέω» διακηρύσσει ο πατέρας

Σήμερα

Υπό εξέταση το εάν υπήρχε ναυαγοσωστική κάλυψη στο beach bar και αν η επιχείρηση διαθέτει τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας

Μήλος: Οι φωτογραφίες από τον απεγκλωβισμό 33χρονου τουρίστα που είχε εγκλωβιστεί σε βράχο 20 μέτρων στη Φυριπλάκα

Σήμερα

Οι διασώστες έφτασαν στην κορυφή του απόκρημνου βράχου και απομάκρυναν τον άνδρα με ασφάλεια - Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος Λιμενικό, Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντές διάσωσης

Voucher Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ 2026‑2027: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες – Τι να ελέγξουν τώρα οι γονείς

Σήμερα

Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις και πότε δημοσιεύονται οι οριστικοί πίνακες

Νίκος Καλογερόπουλος: Πού και πότε θα τελεστεί η κηδεία του – Η τελευταία επιθυμία που η οικογένεια τίμησε

Σήμερα

Έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της τελετής αποχαιρετισμού του Νίκου Καλογερόπουλου

Μήλος: Ο χειριστής του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο Σαρακήνικο εμφανίστηκε στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας

Σήμερα

Η έρευνα για την προσγείωση ελικοπτέρου με τουρίστες στο Σαρακήνικο της Μήλου βρίσκεται σε εξέλιξη

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ συγκλόνισε την Κολομβία – Τραυματίες και υλικές ζημιές

Σήμερα

Η δόνηση έγινε αισθητή ως τα σύνορα με τη Βενεζουέλα

Ελλείψεις βενζίνης στη Ρωσία: Που στρέφονται χιλιάδες οδηγοί ‑ Πώς λειτουργεί η μετατροπή

Σήμερα

Οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια επιτάχυναν τη στροφή στο LPG, με τις λίστες αναμονής στα συνεργεία να φτάνουν πλέον αρκετούς μήνες.

Φωτιά Κουβαράς: Αστυνομικοί απεγκλωβίζουν ηλικιωμένη με τις φλόγες στην αυλή της

Σήμερα

Δραματικές στιγμές στον οικισμό Αγίου Σπυρίδωνα, όπου η πυρκαγιά έφτασε επικίνδυνα κοντά σε κατοικίες - η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί.

Σπύρος Δαρσινός: Ο ρεπόρτερ της ERTnews έσωσε χελώνα εν ώρα ρεπορτάζ για τη φωτιά στον Κουβαρά

Σήμερα

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς και χωρίς δεύτερη σκέψη μάζεψε το ζώο με εγκαύματα, συνεχίζοντας να μεταδίδει τα νεότερα.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε διαχειριστές πολυκατοικιών, κοινόχρηστα και πλειοψηφίες

Σήμερα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει νομοσχέδιο που φέρνει ταχύτερες διαδικασίες για οφειλές, υποχρεωτικό αποθεματικό και χαμηλότερα ποσοστά συναίνεσης στις γενικές συνελεύσεις

Χανιά: Ναυαγοσώστης έδωσε μάχη με τα κύματα για να σώσει γυναίκα

Σήμερα

Συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει την επιχείρηση διάσωσης στον Καβρό Αποκορώνου, όπου τρεις ναυαγοσώστες έδωσαν μάχη με τον έντονο κυματισμό.

Τεντόγλου στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου με 8,26μ. ‑ Κυνηγά το 4ο χρυσό

Σήμερα

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε άνετα στον μεγάλο τελικό του μήκους στο Μπέρμιγχαμ και διεκδικεί το τέταρτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.