E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νεκρό ζευγάρι στον Πειραιά: «Χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να φτάσουμε σε υπνηλία και θάνατο από αέρια αυτοκινήτου σε κλειστό χώρο»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλάει για τον θάνατο των δύο νέων από αναθυμιάσεις

Νεκρό ζευγάρι στον Πειραιά: «Χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να φτάσουμε σε υπνηλία και θάνατο από αέρια αυτοκινήτου σε κλειστό χώρο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/7/2026 | 14:55

Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο θάνατος δύο νέων ανθρώπων μέσα σε αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ πολυκατοικίας στον Πειραιά, ο οποίος αποδίδεται από τους ειδικούς σε αναθυμιάσεις, καθώς το αυτοκίνητο βρέθηκε με τη μηχανή και τον κλιματισμό σε λειτουργία, ενώ η πόρτα του γκαράζ ήταν κλειστή.

«Υπάρχει ένας κλειστός χώρος γκαράζ λίγων τετραγωνικών που χωράει ουσιαστικά ένα αυτοκίνητο και έχουμε ένα αυτοκίνητο εν λειτουργία, δηλαδή με αναμμένη τη μηχανή και, δυστυχώς, με αναμμένο το κλιματιστικό. Αυτός είναι ένας συνδυασμός που σκοτώνει και μπορεί να γίνει χωρίς να το αντιληφθεί καν ο άνθρωπος, ο οποίος είναι εκτεθειμένος σε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς το μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται και μπαίνει μέσα στην καμπίνα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και ύπουλο αέριο», τόνισε σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό το αέριο έχει δυστυχώς την ικανότητα να κλέβει οξυγόνο από τον οργανισμό, να κλέβει οξυγόνο από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μία σταδιακή μείωση του οξυγόνου, η οποία στην αρχή προκαλεί μία καταβολή, μία υπνηλία και στη συνέχεια – πολύ σύντομα, μιλάμε για ελάχιστα λεπτά- έχουμε μία απώλεια αισθήσεων και αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση από ανθρώπους που βρίσκονται σε εξωτερικό περιβάλλον, τα θύματα είναι πολύ πιθανόν να καταλήξουν.

Δεν βλέπουμε καπνούς ή κάτι τέτοιο. Είμαστε σε ένα αυτοκίνητο και ουσιαστικά σιγά σιγά αρχίζουμε να αισθανόμαστε μία υπνηλία. Εκείνη την ώρα δεν προλαβαίνουμε καν να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί, ειδικά αν δεν είμαστε ειδικοί. Ακόμα και ειδικοί να είμαστε, μία υπνηλία δεν είναι κάτι το οποίο αμέσως μας κινητοποιεί να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρουμε οξυγόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό πράγματι γίνεται σε ελάχιστα λεπτά: από την υπνηλία μέχρι τη στιγμή που θα έχουμε απώλεια αισθήσεων και θάνατο μπορεί να περάσουν πέντε λεπτά όλα κι όλα».

Το νεαρό ζευγάρι, ένας 28χρονος και μία 24χρονη, βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο, στο γκαράζ πολυκατοικίας στην οδό Μήλου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο πατέρας του 28χρονου ήταν εκείνος που βρήκε τον 28χρονο γιο του και την 24χρονη σύντροφό του χωρίς τις αισθήσεις τους, μέσα στο αυτοκίνητο. Παρά την ταραχή του, επιχείρησε να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες κάνοντας ΚΑΡΠΑ, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς, όμως για το νεαρό ζευγάρι η μοίρα είχε σφραγιστεί, με τους διασώστες που κατέφθασαν απλώς να επιβεβαιώνουν τον θάνατό τους.

Τις οριστικές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου τους αναμένεται να δώσουν οι ιατροδικαστικές και εργαστηριακές εξετάσεις.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολική ηλιακή έκλειψη σήμερα: Δείτε LIVE ‑ Τι θα δούμε από την Ελλάδα

Σήμερα

Η ζώνη ολικότητας διασχίζει Ισλανδία, Γροιλανδία και Ισπανία, με τη Μαδρίτη να βρίσκεται κοντά στη διαδρομή της σκιάς της Σελήνης.

Πάνος Βλάχος: Λύγισε στην κηδεία Νίκου Καλογερόπουλου, σήκωσε το φέρετρο στους ώμους του

Σήμερα

Ο ηθοποιός τραγούδησε με σπασμένη φωνή το «Καραΐσκάκης» πριν αποχαιρετήσει τον σκηνοθέτη που έδινε χρόνια μάχη με καρκίνο.

Απόστολος Σίσκος: Ασημένιο μετάλλιο στα 200μ ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Σήμερα

Ο Έλληνας κολυμβητής ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, φτάνοντας στη δεύτερη θέση του τελικού.

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Βυτιοφόρο προσπερνά σε στροφή και παραλίγο να «καρφωθεί» πάνω σε αναβάτη μηχανής

Σήμερα

Οδηγός βυτιοφόρου παραβίασε στροφή σε επαρχιακό δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή αναβάτη μηχανής που ερχόταν αντίθετα.

Superyacht 50 εκατ. ευρώ «σφηνώνει» στον Ισθμό της Κορίνθου – Δείτε τι συνέβη στη στενή διέλευση

Σήμερα

Το πολυτελές σκάφος BLUE II, μήκους 56 μέτρων, φαίνεται σε βίντεο να προσκρούει επανειλημμένα στα πρανή κατά τη διέλευσή του από τον στενό δίαυλο του Ισθμού.

Σεξουαλικές υπηρεσίες σε ξένους διαιτητές: «Ροζ» σκάνδαλο ταράζει το ποδόσφαιρο της Νότιας Κορέας

Σήμερα

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νότιας Κορέας μετά την αποκαλυπτική έκθεση που έφερε στο φως την υπόθεση

Λιονέλ Μέσι: Το συγκλονιστικό μήνυμα για τον πατέρα του ‑ «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω για πολύ ακόμη»

Σήμερα

Ο Χόρχε Μέσι άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Αυγούστου, μετά από μακρόχρονη μάχη με βαριά ασθένεια

Τελικός Super Cup: Ώρα και κανάλι μετάδοσης για το ΑΕΚ – ΟΦΗ

Σήμερα

Μεγάλη μάχη στο Παγκρήτιο για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει η Χατζηκώστα: «Δεν έχω κυπριακό αίμα στις φλέβες μου, αλλά είμαι υπερήφανη Κύπρια»

Σήμερα

Η 17χρονη πρωταθλήτρια Κύπρια στη δισκοβολία, Μαρίνα Χατζηκώστα, καταγγέλλει ότι έχει δεχθεί ρατσιστική επίθεση εξαιτίας της καταγωγής της

Θανατηφόρο τροχαίο στο Σοφικό Κορινθίας: 48χρονος έχασε τη ζωή του, παρασύρθηκε από Ι.Χ.

Σήμερα

Όπως ανέφερε η Αστυνομία, το φορτηγό που οδηγούσε ο άτυχος 48χρονος ήταν σταματημένο σε προσωρινή στάση τη στιγμή του δυστυχήματος

Κούκλα του σeξ «ξεγέλασε» την αστυνομία της Αυστραλίας που τη πέρασε για πτώμα

Σήμερα

Η κούκλα, εξαιρετικά ρεαλιστική, είχε μαλλιά, σκουλαρίκι στη μύτη και σημάδια σαν μώλωπες - «Το πρωτόκολλο τηρήθηκε σωστά», σχολιάζουν ειδικοί

Σε ηλικία 83 ετών απεβίωσε η ηθοποιός Κική Δαλάκου

Σήμερα

Η ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά, από το 1963 έως το 1978

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.