E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις
twitter
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 24/7/2026 | 10:17

Η Ουκρανία εξαπέλυσε σφοδρές επιθέσεις με drones εναντίον ρωσικών υποδομών, στοχεύοντας για ακόμη μια φορά κέντρα logistics της Wildberries, του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού λιανοπωλητή της Ρωσίας. Το πιο ισχυρό πλήγμα σημειώθηκε στην Αγία Πετρούπολη, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, ενώ επιθέσεις αναφέρθηκαν επίσης στο Τβερ και στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία.

Η Αγία Πετρούπολη — ιδιαίτερη πατρίδα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν — απέχει περίπου 1.100 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα και θεωρείται από τις πλέον θωρακισμένες περιοχές χάρη στην πυκνή αντιαεροπορική κάλυψη. Ωστόσο, πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε τον ουρανό της πόλης μετά την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους τελευταίους μήνες, ουκρανικά drones κατάφεραν να διαπερνούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις αεράμυνες, πλήττοντας στόχους σε ισχυρά οχυρωμένες πόλεις, όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη.

Τα σημεία που επλήγησαν

Σύμφωνα με τοπικές πηγές και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις της Wildberries στο πάρκο logistics «Utkin Zavod» στο χωριό Νοβοσαράτοβκα, καθώς και σε ξεχωριστή τοποθεσία στην περιοχή Σουσάρι.

Ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντερ Μπέγκλοφ, επιβεβαίωσε την επίθεση, αναφέροντας ότι στόχευσε πολιτικές υποδομές στην εθνική οδό Μόσκοβσκογιε. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λένινγκραντ, Αλεξάντερ Ντροζντένκο, ανέφερε ότι από το χτύπημα στη Νοβοσαράτοβκα τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι. Η διοίκηση της Wildberries ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δύο κέντρων, ενώ λόγω του συναγερμού σημειώθηκαν σοβαρές καθυστερήσεις σε δεκάδες πτήσεις στο Διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέμπτο συνεχόμενο χτύπημα της εβδομάδας

Πρόκειται για το πέμπτο συνεχόμενο πλήγμα της εβδομάδας με στόχο τις υποδομές του ρωσικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου. Παράλληλα με την Αγία Πετρούπολη, καταγράφηκε πυρκαγιά από χτύπημα drone σε αποθήκη της εταιρείας στη Συμφερόπολη της Κριμαίας και σε εγκατάσταση στο Τβερ.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν πληγεί αντίστοιχοι κόμβοι στο Βορόνεζ, το Κρασνοντάρ και το Κράι Σταυρούπολης, με τις συνολικές ζημιές να εκτιμώνται ήδη σε τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γιατί στοχεύεται η Wildberries

Η στοχοποίηση της Wildberries δεν είναι τυχαία. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει δηλώσει ανοιχτά ότι τα εν λόγω κέντρα logistics υποστηρίζουν ενεργά την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας, διακινώντας εξαρτήματα για drones, εξοπλισμό πλοήγησης και στρατιωτικό υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιθέσεις του Κιέβου στη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Ρωσίας φέρνουν ζημιές, λουκέτα και φόβους για έκρηξη πληθωρισμού. Η Wildberries αποτελεί κομβικό τμήμα της ρωσικής καταναλωτικής οικονομίας — το 2025 διαχείρισε εμπορεύματα αξίας που αντιστοιχούσε σχεδόν στο 3% του ΑΕΠ της Ρωσίας.

Από οικογενειακό διαμέρισμα στον κορυφαίο λιανοπωλητή

Από μια ταπεινή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε σε ένα διαμέρισμα κοντά στη Μόσχα, η Wildberries εξελίχθηκε σε λιγότερο από δύο δεκαετίες στον κορυφαίο διαδικτυακό λιανοπωλητή της Ρωσίας. Ισχυρίζεται ότι επεξεργάζεται 20 εκατομμύρια παραγγελίες την ημέρα σε τεράστιες αποθήκες συνολικής έκτασης 3 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων σε όλη τη χώρα.

Η συνιδρύτριά της, Τατιάνα Κιμ, έχει αναδειχθεί στην πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας σύμφωνα με το Forbes, με καθαρή περιουσία 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε πόλεις σε όλη τη Ρωσία, τα σημεία παραλαβής της εταιρείας αλλά και του κύριου ανταγωνιστή της, της Ozon, έχουν γίνει στόχος επιθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιθέσεις απειλούν με σοβαρές απώλειες τις επιχειρήσεις που πωλούν μέσω της Wildberries και ενδεχόμενη διαταραχή για τους πελάτες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να αγοράσουν ρούχα, συσκευές, φάρμακα, καλλυντικά και πλήθος άλλων προϊόντων. Κατά την επιβολή κυρώσεων εναντίον της εταιρείας το 2022, η Πολωνία σημείωσε ότι η Wildberries ήταν «ο μεγαλύτερος φορολογούμενος στη Ρωσική Ομοσπονδία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Πανικός για την Τεχνητή Νοημοσύνη ‑ Ζητούν «διακόπτη έκτακτης ανάγκης»

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Η διακομματική πρόταση νόμου «AI Kill Switch Act» κατατέθηκε έπειτα από το σοβαρό περιστατικό στο οποίο αυτόνομος AI agent διέφυγε από ελεγχόμενο περιβάλλον δοκιμών και εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση

Καιρός: Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική ‑ Αναλυτική πρόγνωση για κέντρο και προάστια

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει η χώρα

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.

Δημογλίδου για τον θάνατο της 41χρονης στη Σύρο: Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου

Κόσμος Πριν 11 ώρες

«Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό και πρόσθετες μαρτυρίες»

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: Τι αλλάζει για τα τιμολόγια, τους εργαζόμενους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Το ΥΠΕΝ απαντά σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση που επεκτείνει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές και αλλάζει το τοπίο στη διαχείριση υδάτων.

Βάσεις 2026: Εκτόξευση στα πολυτεχνεία, άνοδος στις ιατρικές – Ποιες σχολές «βυθίζονται»

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Από τις 70.593 αιτήσεις υποψηφίων αναδύεται ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εντυπωσιακές ανατροπές σε αρκετά τμήματα.

Η σχολή που ξεπέρασε τα 20.000 μόρια και άφησε πίσω ακόμη και την Ιατρική

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Ποιες είναι οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής το 2026

Τραμπ: Νέοι δασμοί σε πάνω από 80 χώρες

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Ο ενιαίος δασμός 10% που έληγε τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) αντικαθίσταται από νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Τραμπ

Νέα χαρτονομίσματα ευρώ: Μπετόβεν, Κάλλας και ευρωπαϊκή φύση στα σχέδια της ΕΚΤ

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Τα 10 σχέδια που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα θα υποβληθούν σε δημόσια διαβούλευση

ΒΙΝΤΕΟ ‑ Παλαιό Φάληρο: Επιτέθηκε σε γυναίκα για να της αρπάξει την τσάντα στην είσοδο της πολυκατοικίας

Κόσμος Πριν 11 ώρες

Η γυναίκα αντέδρασε αστραπιαία και δεν παρέδωσε την τσάντα της

Μάτι: Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα ‑ 8 χρόνια από την εθνική τραγωδία

Κόσμος Χτες

Συγγενείς, επιζώντες και εκπρόσωποι της Πολιτείας απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς της καταστροφικής πυρκαγιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.