E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτός θα είναι ο καιρός του Αυγούστου ‑ Πώς θα κάνουμε 15Αύγουστο

Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον καιρό των επομένων ημερών ανά δεκαήμερο

Αυτός θα είναι ο καιρός του Αυγούστου ‑ Πώς θα κάνουμε 15Αύγουστο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/7/2026 | 16:09

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον καιρό του Αυγούστου.

Ο Δημήτρης Καμπόλης, Φυσικός, κατεύθυνσης Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας, MSc - Περιβαλλοντικών Σπουδών και Κλιματικής Αλλαγής ανέλυσε τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκειμένου να αποτυπώσει τις προβλέψεις για τον καιρό των επομένων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στο μεσοπρόθεσμο Δελτίο Καιρού που εξέδωσε χθες αναφέρει και δημοσιεύεται στο Youweather.com:

Ο καιρός στην Ελλάδα τον Αύγουστο 2026 - YSM (YouWeather Statistical Model)

Ο Αύγουστος παρουσιάζει αρκετά σύνθετη και δυναμική εξέλιξη. Οι αρνητικές αποκλίσεις στα 850hPa υποδηλώνουν ενισχυμένο βόρειο ρεύμα/μελτέμι και θερμοκρασίες κοντά ή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς τα μέσα του μήνα και μετά καταγράφεται σαφής αλλαγή κυκλοφορίας με έντονα θετικές αποκλίσεις στα 850hPa (κυρίως στα δυτικά και νότια) που υποδηλώνει θερμή εισβολή/επεισόδιο καύσωνα.

Ταυτόχρονα οι αποκλίσεις στα 500hPa τείνουν προς ουδέτερες ή ελαφρώς θετικές τιμές, ένδειξη ενίσχυσης των αντικυκλωνικών συνθηκών. Ο υετός παραμένει κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές στις περισσότερες περιοχές της χώρας - αυξημένη ξηρασία.

Ο Αύγουστος φαίνεται να ξεκινά πιο δροσερός και ανεμώδης αλλά να κλείνει ως θερμότερος του κανονικού, με αυξημένη πιθανότητα ισχυρών θερμών επεισοδίων το 2ο και 3ο δεκαήμερο του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1ο 10ήμερο (1–10 Αυγούστου) Γενική εικόνα: Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου χαρακτηρίζεται από ενισχυμένο βόρειο ρεύμα και θερμοκρασίες στα 850hPa κοντά ή σε ελαφρώς χαμηλότερα επιπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Στα 500hPa οι αποκλίσεις είναι μικρές αλλά ελαφρώς αρνητικές, στοιχείο που υποδηλώνει ύπαρξη θερμικής αστάθειας στα ηπειρωτικά (κυρίως ορεινά) τμήματα.

2ο 10ήμερο (11–20 Αυγούστου) Γενική εικόνα: Το δεύτερο δεκαήμερο χαρακτηρίζεται από σαφή αλλαγή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας. Στα 850hPa καταγράφονται έντονα θετικές αποκλίσεις, ιδιαίτερα στα δυτικά και νότια, ένδειξη οργανωμένης θερμής εισβολής ή καύσωνα. Παράλληλα στα 500hPa οι αποκλίσεις χαρακτηρίζονται ουδέτερες ή ελαφρώς θετικές, στοιχείο που υποδηλώνει αντικυκλώνικές συνθήκες. Ο υετός περιορίζεται ακόμη περισσότερο, επιτείνοντας τις ξηρές και θερμές συνθήκες.

3ο 10ήμερο (21–31 Αυγούστου) Γενική εικόνα: Το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου η θερμή τάση διατηρείται αλλά εξασθενεί ελαφρώς. Οι θερμοκρασίες στα 850hPa παραμένουν κοντά ή λίγο πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές, κυρίως σε δυτικά και νότια, όμως σε ηπιότερη ένταση από τα μέσα του μήνα. Στο Αιγαίο επανέρχεται εν μέρει το μελτέμι, χωρίς όμως να προκαλεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Ο υετός παραμένει πολύ περιορισμένος σε πανελλαδικό επιπεδο, με εξαίρεση περιορισμένες θερμικές καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρχαρίας κατασπάραξε θαλάσσια χελώνα στον Παγασητικό Κόλπο ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Σήμερα

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από ερασιτέχνη και αναδείχθηκε από ειδικούς.

Αν δεν ήμουν πρόεδρος το Ισραήλ δεν θα υπήρχε, λέει ο Τραμπ ‑ «Δεν χρειάζομαι τον Μπίμπι να μου πει τι κάνει το Ιράν»

Ελλάδα Σήμερα

Την ίδια ώρα τόνισε ότι είναι έτοιμος να εξαπολύσει νέα στρατιωτικά πλήγματα εάν η Τεχεράνη δεν προχωρήσει σε νέα συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα

Οι 9 παραλίες που έχασαν τη Γαλάζια Σημαία – Οι λόγοι

Ελλάδα Σήμερα

Τι ανέφερε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Διάσημος Αυστραλός ποδοσφαιριστής απάντησε στις φήμες: «Έβγαινε με 400 γυναίκες ταυτόχρονα;»

Ελλάδα Σήμερα

Ο αθλητής αντιμετώπισε με χιούμορ τον διαδικτυακό χαμό που προκάλεσαν οι εικόνες

Τραγωδία στην Αμφιλοχία: 60χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια υλοτομίας με αλυσοπρίονο

Ελλάδα Σήμερα

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Airbus A350‑1000ULR: Απευθείας πτήση 20 ωρών και 33 λεπτών από τη Μελβούρνη στην Τουλούζη

Ελλάδα Σήμερα

Οι δοκιμές αποσκοπούν στην αξιολόγηση των επιδόσεων του αεροσκάφους σε συνθήκες εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας πτήσης.

Νεκρός πατέρας δύο παιδιών στην Κεφαλονιά: Έπεσε με το όχημά του σε γκρεμό – Είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας

Ελλάδα Σήμερα

Eντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, όπου είχε καταλήξει το επαγγελματικό όχημα που οδηγούσε

Ο «πυρηνικός τάφος» των ΗΠΑ: 80.000 κυβικά μέτρα ραδιενεργών αποβλήτων θαμμένα – Μισό αιώνα μετά, ο θόλος αρχίζει να καταρρέει

Ελλάδα Σήμερα

Η γιγαντιαία κατασκευή σκυροδέματος στον Ειρηνικό που «φυλακίζει» τις κληρονομιές του Ψυχρού Πολέμου βρίσκεται πλέον υπό απειλή

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Ζημιές στο ιστορικό Κάστρο του Κουμαμότο

Ελλάδα Σήμερα

Τμήμα των πέτρινων τειχών του εμβληματικού μνημείου κατέρρευσε από την ισχυρή δόνηση που έπληξε το νησί Κιουσού, με τις Αρχές να εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Eπαγγελματική ασφάλιση: Τι αλλάζει για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Ελλάδα Σήμερα

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας κατατέθηκε στη Βουλή και φέρνει διευρυμένα φορολογικά κίνητρα, φορητότητα δικαιωμάτων και πρόσβαση μικρών επιχειρήσεων στον δεύτερο ασφαλιστικό πυλώνα.

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση τσουνάμι για το νησί Κιουσού

Ελλάδα Σήμερα

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην περιοχή Κουμαμότο, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, και η δόνηση έφτασε το ανώτατο επίπεδο 7 στην ιαπωνική κλίμακα Shindo.

Ιταλοί γιατροί μεταμόσχευσαν την ωχρά κηλίδα για πρώτη φορά στον κόσμο

Ελλάδα Σήμερα

Στο νοσοκομείο Μολινέτε του Τορίνο, χειρουργοί κατάφεραν να χαρίσουν ξανά την όραση σε 67χρονη που ήταν τυφλή εδώ και πέντε χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.