Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948 (2‑1): Πρόκριση στα play off με Λιβάι και Ντέσερς στην παράταση
Οι «πράσινοι» στα play off του Europa Conference League

Δημοσίευση 11/8/2026 | 23:40
Με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει στο ντεμπούτο του και τον Ντέσερς να βρίσκει δίχτυα στην επιστροφή του μετά από οκτώ μήνες, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 της ΤΣΣΚΑ 1948 στην παράταση και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα play off του Europa Conference League.
Με τους οπαδούς τους να κερδίζουν άνετα τη μάχη της εξέδρας, οι «πράσινοι» μπήκαν στο ματς με στόχο να πιέσουν από νωρίς και να βρουν γρήγορο γκολ. Αυτό όμως παραλίγο να το πετύχουν οι γηπεδούχοι στο 7′ με το ωραίο πλασέ του Ρούσεφ, που απέκρουσε δύσκολα ο Πένια.
Η απάντηση του «τριφυλλιού» ήρθε στο 11′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ντε Φράι κέρδισε την πρώτη κεφαλιά, ωστόσο ο Φαν Ντρόγκελεν δεν κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Αντίνο έφυγε άουτ.
Δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο
Η ομάδα του Τζέικομπ Νίστρουπ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να κατορθώνει να γίνει πραγματικά απειλητική, παρουσιάζοντας τα ίδια προβλήματα με το πρώτο παιχνίδι. Αποτέλεσμα ήταν οι Βούλγαροι να μην πιέζονται και να κρατούν εύκολα το 0-0.
Το «τριφύλλι» δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αφήνοντας ανοιχτό το ματς για το δεύτερο ημίχρονο.
Λιβάι Γκαρσία ξεκλειδώνει το σκορ
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» μπήκαν με καλύτερη διάθεση, απείλησαν μέσω του Λιβάι Γκαρσία και τελικά ο ίδιος έδωσε τη λύση στο 60′: έκλεψε τη μπάλα στα πλάγια, εισέβαλε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Το «τριφύλλι» είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ στα επόμενα λεπτά αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, και μετά το 70′ άρχισε να οπισθοχωρεί. Οι Βούλγαροι βγήκαν όλο και πιο συχνά μπροστά αναζητώντας την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 87′ με το σουτ του Ντβάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ (1-1).
Παράταση και πρόκριση με Ντέσερς
Το παιχνίδι οδηγήθηκε έτσι στην παράταση, και στο 94′ ο Ντέσερς, αξιοποιώντας την προσπάθεια του Κυριακόπουλου από αριστερά, έκανε το 1-2 και έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ήταν η επιστροφή του στα γκολ μετά από 8 μήνες απουσίας.
Το προβάδισμα κρατήθηκε ως το τέλος, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα play off, όπου κατά πάσα πιθανότητα ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Χράντετς Κράλοβε.
Τα συνθέσεις των ομάδων
ΤΣΣΚΑ 1948: Μαρίνοφ, Μεντίνα (106′ Γκρίβιτς), Χόφμαν, Ντβάλι, Γκάσεβιτς, Ρούσεφ, Κουεγιάρ (101′ Κρεμπς), Ζεμζέμι (71′ Φράνκο), Μασιέλ, Μέγερ (83′ Βιτάνοφ), Ίλιεφ (66′ Ντιαλό).
Παναθηναϊκός: Πένια, Κάτρης, Ντε Φράι, Φαν Ντρόνγκελεν, Κυριακόπουλος (105′ Κοντούρης), Καμαρά, Τσιριβέγια (88′ Τσέριν), Ζαρουρί (79′ Ζαρουρί), Αντίνο (88′ Ταμπόρδα), Λιβάι Γκαρσία (65′ Γιάγκουσιτς), Ραστόντερ (65′ Ντέσερς).












