E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πανικός στα τουρκικά ΜΜΕ: «Έρχεται νέα κρίση Ιμίων; – Οι Έλληνες έστησαν στρατό 2 χιλιόμετρα από την Αττάλεια»

Τουρκικά μέσα αντιδρούν στην ελληνική παρουσία στη νησίδα Ρω, κοντά στο Καστελλόριζο

Πανικός στα τουρκικά ΜΜΕ: «Έρχεται νέα κρίση Ιμίων; – Οι Έλληνες έστησαν στρατό 2 χιλιόμετρα από την Αττάλεια»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/8/2026 | 11:30

Νέο αφήγημα έντασης επιχειρούν να χτίσουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία εμφανίζουν ως «κρίσιμη κίνηση» της Αθήνας την ελληνική παρουσία στη νησίδα Ρω, κοντά στο Καστελόριζο.

Σε δημοσίευμα με εμφανώς φορτισμένη γλώσσα, τουρκικό μέσο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «άνοιξε σε δόμηση» νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τοποθετώντας στρατιωτικές μονάδες και εξοπλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επίκεντρο του δημοσιεύματος είναι η Ρω, την οποία οι Τούρκοι αποκαλούν Karaada, κάνοντας λόγο για ελληνική στρατιωτική παρουσία σε απόσταση περίπου 1.800 μέτρων από την Αντίφελλο (Κας), στην επαρχία της Αττάλειας.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η νησίδα Ρω, κοντά στο Καστελλόριζο, φέρεται να «άνοιξε» πριν από δύο χρόνια για έργα υποδομής.

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι αρχικά δημιουργήθηκε προβλήτα για πλοία και ότι η Αθήνα «γιόρτασε» την έναρξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις 18 Ιουλίου 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προχώρησε στην εγκατάσταση στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα και κατασκεύασε νέα καταλύματα για τη διαμονή των στρατιωτών.

Στο τουρκικό κείμενο γίνεται ειδική αναφορά στην παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δημήτριου Χούπη, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια δύο νέων ξενώνων στη Ρω, τα οποία κατασκευάστηκαν με δωρεά της οικογένειας Τσουβελεκάκη.

Στην τελετή συμμετείχαν πολιτικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι, καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τουρκικό μέσο σημειώνει ότι δεν έχει γίνει γνωστό πόσο προσωπικό θα υπηρετεί στη στρατιωτική εγκατάσταση της νησίδας.

Η νησίδα Ρω βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευαίσθητο γεωγραφικό σημείο, κοντά στο Καστελλόριζο και απέναντι από τις τουρκικές ακτές.

Γι’ αυτό και κάθε ελληνική κίνηση στην περιοχή παρουσιάζεται συχνά από τουρκικά μέσα ως «πρόκληση» ή ως στοιχείο στρατιωτικής κινητοποίησης της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δημοσίευμα εντάσσει τη Ρω σε ένα ευρύτερο αφήγημα περί «στρατιωτικοποίησης» ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, επαναφέροντας τις γνωστές τουρκικές αιτιάσεις για το καθεστώς των νησιών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το ίδιο τουρκικό δημοσίευμα συνδέει το θέμα με τη Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας, στην οποία συμμετέχει και η Τουρκία.

Σύμφωνα με το κείμενο, ελληνικά κόμματα της αντιπολίτευσης φέρονται να χαρακτήρισαν τη συμφωνία «βαρύ γεωπολιτικό πλήγμα» για την Αθήνα.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρεται και αίτημα για άμεση απόσυρση των ελληνικών συστημάτων Patriot από τη Σαουδική Αραβία.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 101‑96: «Ερυθρόλευκο» το πέμπτο σερί Super Cup

Αθλητισμός Χτες

Ο Ολυμπιακός νίκησε 101-96 τον ΠΑΟΚ, άντεξε στην αντεπίθεσή του στο φινάλε και κατέκτησε το Super Cup Ελλάδας.

Έκρηξη στην Πλάκα: Το βίντεο‑ντοκουμέντο από το μοιραίο κτήριο – Στο «μικροσκόπιο» αγωγοί και πιστοποιητικά

Αθλητισμός Χτες

Το βίντεο-ντοκουμέντο του ANT1 δείχνει τον παροχετευτικό αγωγό της δεκαετίας του 1990, ενώ ο μετρητής έχει σταλεί για εξέταση στο Πολυτεχνείο.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: 500.000 νέοι εργαζόμενοι εντάσσονται από τον Οκτώβριο ‑ Τι να προσέξετε

Αθλητισμός Χτες

Η επέκταση σε νέους κλάδους θα φτάσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στα 2,5 εκατομμύρια, καθώς η Εργάνη ΙΙ καταγράφει αύξηση 37% στις δηλωμένες υπερωρίες.

Η Μουρτζούκου προκάλεσε φθορές στο κελί που πλέον μένει η γιατρός του Μαζωνάκη

Αθλητισμός Χτες

Η 56χρονη γιατρός δεν έχει προαυλιστεί ακόμη στον Κορυδαλλό, ενώ ζήτησε κρέμες περιποίησης και σεσουάρ.

Έκρηξη στη Λυσικράτους: Ο διακόπτης του φωτός στο μπάνιο πιθανή αιτία των έξι νεκρών

Αθλητισμός Χτες

Οι οικογένειες των έξι θυμάτων καλούνται να δώσουν DNA για την ταυτοποίηση, καθώς οι πραγματογνώμονες διερευνούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης στην Πλάκα.

Λαβρόφ: Ναι στη μεταφορά των S‑400 της Τουρκίας σε τρίτη χώρα ‑ αλλά με ρωσικό βέτο

Αθλητισμός Χτες

Η Ρωσία απαιτεί προηγούμενη έγκρισή της και εγγυήσεις ότι η νέα χώρα-παραλήπτης θα είναι φιλική προς τη Μόσχα και δεν θα διοχετεύσει περαιτέρω τα συστήματα.

ΕΟΦ προειδοποιεί για το Xeljanz: Κίνδυνος θρόμβωσης στη δόση 10mg δύο φορές την ημέρα

Αθλητισμός Χτες

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων συστήνει αποφυγή της υψηλής δόσης σε ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο πνευμονικής εμβολής.

Έρχεται νέο Voucher έως 250 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια – Αιτήσεις έως 28/9

Αθλητισμός Χτες

8.900 δικαιούχοι θα κληρωθούν για διαμονή, εστίαση και μετακινήσεις στη Θεσσαλία και τον Έβρο, με αιτήσεις στο vouchers.gov.gr έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Κλοπές αυτοκινήτων: Τα ηλεκτρικά μοντέλα «ξεγλιστρούν» από τις σπείρες ‑ Ο λόγος

Αθλητισμός Χτες

Ασφαλιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν ταιριάζουν στα επιχειρησιακά σχέδια των διαρρηκτών, ενώ ακριβά SUV και τροχόσπιτα παραμένουν στο στόχαστρο.

Έκρηξη στην Πλάκα: Διαρροή αερίου στον 2ο όροφο εξετάζουν οι Αρχές ‑ 6 νεκροί

Αθλητισμός Χτες

Δέκα πραγματογνώμονες αναζητούν την πηγή του αερίου, ενώ αύριο η Πολεοδομία ξεκινά ελέγχους στατικότητας στα γειτονικά κτίρια.

Καιρός: Ψυχρή εισβολή σαρώνει την Ελλάδα όλη την εβδομάδα ‑ Πτώση θερμοκρασίας ως 9°C

Αθλητισμός Χτες

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο ECMWF προβλέπει ενισχυμένους βόρειους ανέμους στο Αιγαίο και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα κορυφωθεί την Παρασκευή σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.