E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζαχαράκη για τον θάνατο της μαθήτριας στην Κοζάνη: Έγινε ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής

Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς της, είπε η υπουργός

Ζαχαράκη για τον θάνατο της μαθήτριας στην Κοζάνη: Έγινε ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/9/2026 | 16:17

Τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήρια στους οικείους της 16χρονης μαθήτριας στην Κοζάνη που έδωσε τέλος στη ζωή της, στις τουαλέτες του σχολείου της, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Στη μαθήτρια έγινε ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής, από εκπαιδευμένο προσωπικό του σχολείου, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να σωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπουργός ενημέρωσε ακόμη ότι η 16χρονη βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό του σχολείου.

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από όλες τις δομές της εκπαίδευσης θα βρίσκονται αύριο στο σχολείο, προκειμένου να στηρίξουν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της, αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Η δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε ένα νέο παιδί, μια μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μου βρίσκεται πρώτα από όλα στην οικογένειά της, στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της, στους εκπαιδευτικούς της και σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα που δοκιμάζεται από μια τόσο οδυνηρή απώλεια.

Από την πρώτη στιγμή, οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου ενήργησαν άμεσα, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία και κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουν τη μαθήτριά τους.

Το παιδί βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό του σχολείου, ενώ αμέσως επιχειρήθηκε ΚΑΡΠΑ από εκπαιδευμένο καθηγητή και χρησιμοποιήθηκε ο απινιδωτής που διέθετε η σχολική μονάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αύριο θα βρίσκονται, στο σχολείο ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από όλες τις δομες της εκπαιδευσης προκειμένου να βρίσκονται δίπλα στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, παρέχοντας την αναγκαία ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.

Σε τέτοιες ώρες, προέχει η φροντίδα, η διακριτικότητα και η προστασία των παιδιών.

Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς της.

Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στους γονείς, στην οικογένεια και στους ανθρώπους που την αγαπούσαν.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μινεάπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από πυροβολισμούς με 2 νεκρούς, 2 αστυνομικούς τραυματίες

Ελλάδα Σήμερα

Ο 35χρονος Κάρλτον Τζόνσον σκότωσε δύο γείτονές του και τραυμάτισε πέντε ακόμη άτομα πριν πέσει νεκρός από πυρά της αστυνομίας στη Μινεσότα.

Θεσσαλονίκη: Στιγμές τρόμου για 12χρονη που δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών

Ελλάδα Σήμερα

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματά της

Ρόδος: Δύο γυναίκες άρπαξαν 36 σκουλαρίκια από κοσμηματοπωλείο σε λίγα λεπτά ‑ Βίντεο

Ελλάδα Σήμερα

Η ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου καταγγέλλει ζημιά έως 1.300 ευρώ και κάνει λόγο για δεύτερο χτύπημα σε κατάστημα αθλητικών ρούχων λίγα λεπτά μετά.

Ζαχαράκη για τον θάνατο της μαθήτριας στην Κοζάνη: Έγινε ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής

Ελλάδα Σήμερα

Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς της, είπε η υπουργός

Πολωνία: Σειρήνες συναγερμού κοντά στα σύνορα ‑ Τουσκ προειδοποιεί για πόλεμο με τη Ρωσία

Ελλάδα Σήμερα

Στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και δύο αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά, ενώ drone συνετρίβη τέσσερα χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα.

Θρίλερ με τον θάνατο του εγγονού της πριγκίπισσας Αικατερίνης: Αυτοκτόνησε μετά από μήνες πίεσης που δέχτηκε από την αστυνομία, λέει η οικογένεια

Ελλάδα Σήμερα

Ο 44χρονος Νίκολας Μπράντραμ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λονδίνο - Η οικογένειά του επιμένει πως ο 44χρονος δεν ήταν ο άνδρας που έγινε παγκοσμίως γνωστός επειδή έσπρωξε μία γυναίκα που περπατούσε μπροστά από λεωφορείο εν κινήσει

Χανιά: Ξέχασαν δύο παιδιά 5 ώρες σε σχολικό λεωφορείο – Απολύθηκε η συνοδός

Ελλάδα Σήμερα

Τα νήπια βρέθηκαν κλαμμένα και βρεγμένα στο σταθμευμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ζήτησε συγγνώμη.

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι δυο γιατροί θα προαυλίζονται μόνοι τους στον Κορυδαλλό, υπό τον φόβο αναβρασμού οι φυλακές

Ελλάδα Σήμερα

Φόβος αναβρασμού στις φυλακές λόγω της παλαιότερης συναυλίας του τραγουδιστή στις γυναικείες φυλακές, ενώ το σκεπτικό της κράτησης κάνει λόγο για κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σκύλος της οικογένειας Τσιτσιπά επιτέθηκε ξανά σε γυναίκα ‑ Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ

Ελλάδα Σήμερα

Στο αστυνομικό τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μεταφέρθηκε γυναίκα που δηλώνει δίδυμη αδερφή της μητέρας του τενίστα, καθώς ο ίδιος σκύλος έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν.

Μετεγκατάσταση στην ακριτική Ελλάδα: Έως 10.000 ευρώ από τον Οκτώβριο – Ποιοι δήμοι εντάσσονται

Ελλάδα Σήμερα

Στο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης προστίθενται επτά δήμοι Ιωαννίνων και οι δήμοι Σουλίου και Φιλιατών, καθώς η Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασε και νέα μέτρα για βρεφονηπιακούς σταθμούς και «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Γιώργος Μαζωνάκης: Ακυρώνεται οριστικά η συναυλία‑αφιέρωμα ‑ Τι θα γίνει με τα εισιτήρια

Ελλάδα Σήμερα

Η Live2 Entertainment ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση για τα 33 χρόνια καριέρας του τραγουδιστή δεν θα μετατραπεί άμεσα σε αφιέρωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.