ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προβλέπει ισχυρές καταιγίδες σε Εύβοια, Σποράδες, Μαγνησία, Δωδεκάνησα και Κρήτη, με ανέμους έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.




Η κακοκαιρία συνεχίζεται, όμως το έκτακτο δελτίο υποβαθμίστηκε από κόκκινη σε πορτοκαλί προειδοποίηση. Την Τετάρτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ.
Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (13/10) με κόκκινη προειδοποίηση επικαιροποιήθηκε με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Υποβαθμίστηκε σε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με πορτοκαλί προειδοποίηση. Η κακοκαιρία σήμερα Τετάρτη (14/10) «χτυπά» κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Θεσσαλία, Δωδεκάνησα και Κρήτη.
Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 8 με 9 μποφόρ, έως αργά τη νύχτα.
Σύμφωνα με το δελτίο για σήμερα Τετάρτη (14-10-2026), κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Εύβοια έως αργά το απόγευμα, καθώς και στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία (ν. Μαγνησίας) έως το απόγευμα.
Στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως το βράδυ, ενώ στην Κρήτη, κυρίως στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, έως αργά τη νύχτα.
Ακολουθήστε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:
Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες.
Στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες 8 μποφόρ, και στα υπόλοιπα 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 23 βαθμούς, τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 24 βαθμούς Κελσίου.
Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν παροδικά, αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα κεντρικά και νότια, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα. Στα βόρεια και κεντρικά ορεινά υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.
Η εξέλιξη των φαινομένων, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι, απαιτεί προσοχή, καθώς το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού παραμένει σε ισχύ.
Αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που από το μεσημέρι θα μετατοπιστούν βαθμιαία νοτιότερα και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ, με τάση εξασθένησης από τις απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
STORIES
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
BODY+MIND
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
FOOD
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
PAPER
STORIES