ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ο Νίκος Συρίγος σχολίασε στον «αέρα» του Χαμογέλα και πάλι την υπόθεση με τους έξι συλληφθέντες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΕΟΚ, και παρουσίασε για πρώτη φορά πλάνα από σχολικό αγώνα.

Ο Νίκος Συρίγος μίλησε για το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ και τον σχολικό αγώνα που ξετύλιξε το κουβάρι: οι μαθητές μοριοδοτούνται για το πανεπιστήμιο και 50 αγώνες εξετάζονται.
Ο Νίκος Συρίγος μίλησε στον «αέρα» του Χαμογέλα και πάλι για το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ και εξήγησε ποιο είναι «το άλλο θέμα» πέρα από τη χειραγώγηση ενός παιχνιδιού που παίζουν παιδιά: στους αγώνες των σχολικών πρωταθλημάτων οι μαθητές που αγωνίζονται μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.
Ο ίδιος παρουσίασε για πρώτη φορά πλάνα από τον αγώνα που, όπως είπε, ξετύλιξε το κουβάρι και οδήγησε στις καταγγελίες. Είναι το παιχνίδι που έγινε τον Μάρτη του 2026 στην Πάφο, για σχολικό πρωτάθλημα, ανάμεσα σε ένα σχολείο της Πάτρας και ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Ο Νίκος Συρίγος τόνισε ότι το σκάνδαλο αφορά πολλούς αγώνες και ότι 50 βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ανακριτών, των Αρχών και του αθλητικού εισαγγελέα. Το φως της δημοσιότητας, σημείωσε, πέφτει στα μεγάλα παιχνίδια, στα ντέρμπι και στα ματς της Α1. Στους σχολικούς αγώνες όμως παίζει ρόλο και η μοριοδότηση των μαθητών.
Για το παιχνίδι της Πάφου ανέφερε ότι το σκορ ήταν 55-48 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης 12 λεπτά πριν από το τέλος. Το ματς έληξε με 52 βολές συνολικά για τη μία ομάδα και 20 για την άλλη, κάτι που, όπως είπε, «δείχνει ότι κάτι συμβαίνει». Κέρδισε τελικά η ομάδα της Πάτρας, όπου έπαιζαν μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ομάδας με ιδιοκτήτη τον Βαγγέλη Λιόλιο, πρόεδρο της ΕΟΚ, ο οποίος σήμερα κατηγορείται.
Ο Νίκος Συρίγος πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν παρών και στενό συγγενικό πρόσωπο του Λιόλιου, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά του. Όσοι διαμαρτύρονται στο βίντεο είναι, κατά τα λεγόμενά του, οι γονείς των παιδιών.
Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η έρευνα αφορά καταγγελίες για χειραγώγηση αγώνων και έχει οδηγήσει σε εντάλματα σύλληψης για πρόσωπα που συνδέονται με τη διοίκηση και τη διαιτησία του αθλήματος, καθώς και για έναν επιχειρηματία.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Οι υπόλοιποι είναι διαιτητές, παράγοντας με αρμοδιότητες στην επιτροπή διαιτησίας και επιχειρηματίας με παρελθόν στον αθλητισμό.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, αδικήματα που σχετίζονται με δωροδοκία και δωροληψία, στο πλαίσιο της αθλητικής νομοθεσίας. Τα εντάλματα εκδόθηκαν έπειτα από τη διερεύνηση καταγγελιών από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα, οι οποίες αφορούν φερόμενες παρεμβάσεις σε αγώνες διαφορετικών κατηγοριών.
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται πρόσωπα με θεσμικό ή επαγγελματικό ρόλο στο ελληνικό μπάσκετ. Η δικαστική διαδικασία καλείται να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και να αξιολογήσει τις πράξεις που αποδίδονται σε καθέναν από τους κατηγορουμένους.
Οι συλληφθέντες θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας για μια υπόθεση με ιδιαίτερη βαρύτητα για το ελληνικό μπάσκετ. Τα επόμενα βήματα θα εξαρτηθούν από την πορεία της έρευνας και τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών αρχών.
Celebrity news, gossip και τα παρασκήνια της showbiz. Επώνυμοι, σχέσεις και τα hot ονόματα της ελληνικής και διεθνούς ψυχαγωγίας, στο e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
STORIES
STORIES
STORIES
FOOD
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ
ΣΙΝΕΜΑ
STORIESΟμορφιά, style, σχέσεις και celebs: ό,τι ξεχώρισε σήμερα το Pink.
CELEBS
CELEBS
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΥΓΕΙΑ
CELEBS
ΜΟΔΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΥΓΕΙΑ