ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το Τελωνείο Λεμεσού εντόπισε το φορτίο σε εμπορευματοκιβώτιο με ομαδοποιημένο εμπόρευμα για πολλούς παραλήπτες, έπειτα από ειδική ανάλυση κινδύνου.

Το Τμήμα Τελωνείων της Κύπρου κατέσχεσε 28.000 προφυλακτικά «μαϊμού» που έφτασαν από την Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης της εισαγωγικής εταιρείας παραδέχθηκε ότι πρόκειται για απομιμήσεις.
Το Τμήμα Τελωνείων της Κύπρου προχώρησε στην κατάσχεση 28.000 προφυλακτικών «μαϊμού», τα οποία έφτασαν στο νησί απευθείας από την Ελλάδα. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εισαγωγικής εταιρείας παραδέχθηκε ήδη στις αρχές ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι απομιμήσεις. Τα τεμάχια παραβιάζουν τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας μιας εξαιρετικά γνωστής εμπορικής επωνυμίας.
Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Τελωνείων, οι απομιμήσεις δεν κατασκευάζονται με τα ίδια υλικά με τα αυθεντικά και δεν περνούν ποτέ από τις αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου των αυθεντικών εργοστασίων. Η χρήση προφυλακτικών αμφίβολης ποιότητας μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, ωστόσο, είναι η κατακόρυφη αύξηση των πιθανοτήτων μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, που αφήνει τους ανυποψίαστους καταναλωτές ουσιαστικά απροστάτευτους.
Το παράνομο εμπόρευμα μεταφέρθηκε σε εμπορευματοκιβώτιο με ομαδοποιημένο φορτίο, με τελικό προορισμό πολλαπλούς παραλήπτες. Στις 22 Οκτωβρίου 2026 οι αρχές έκαναν στοχευμένο ακτινοδιαγνωστικό και φυσικό έλεγχο, έπειτα από ειδική ανάλυση κινδύνου, και εντόπισαν τα 28.000 τεμάχια.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία κατάσχεσης και τα προϊόντα θα καταστραφούν. Η υπόθεση διερευνάται εντατικά από το Τελωνείο Λεμεσού, ώστε να διαπιστωθεί το πλήρες μέγεθος της διαδρομής του κυκλώματος.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
STORIES
STORIES
STORIES
FOOD
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ
ΣΙΝΕΜΑ
STORIES