ADVERTISEMENT

Οι εστιάτορες σταματούν να πληρώνουν φόρους!

...μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%

Newsroom

Ενημερώθηκε
1' χρόνος ανάγνωσης
Οι εστιάτορες σταματούν να πληρώνουν φόρους!

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών Συλλόγων και Συναφών Επαγγελμάτων.

To κλίμα στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν έντονο με τους περισσότερους επαγγελματίες προβληματισμένους για το μέλλον τους και εξοργισμένους με την αύξηση του ΦΠΑ.

"Ούτως ή άλλως είμαστε έτοιμοι για κλείσιμο" δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο κ. Τσάκος, προσθέτοντας ότι οι καταστηματάρχες δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν. Τόνισε ότι θα κρατήσουν τις ίδιες τιμές, με ΦΠΑ 23%, θα απορροφήσουν δηλαδή την αύξηση, χωρίς όμως να πληρώσουν το Δημόσιο.

Ειδικότερα, η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΟΕΣΕ αποφάσισε, εκτός από τη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, κλείσιμο των καταστημάτων σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, αλλά και διαμαρτυρίες με κινητοποιήσεις στα πλαίσια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ακόμα, σχεδιάζουν νομικές και δικαστικές ενέργειες υποστήριξης των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και στήριξης των Συναδέλφων. Οι επαγγελματίες ζητούν όχι μόνο να ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ, αλλά να μεταταχθεί όλος ο κλάδος στον χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο