ADVERTISEMENT

Oι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο λόγω της κρίσης

Το μηνιαίο κόστος αγοράς τσιγάρων φτάνει μέχρι τα 300 ευρώ!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Ενημερώθηκε
1' χρόνος ανάγνωσης
Oι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο λόγω της κρίσης

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

 

Η υγεία και η οικονομική κρίση είναι οι δύο παράγοντες που ωθούν τους Έλληνες καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στον "Ελεύθερο Τύπο", η εξοικονόμηση χρημάτων αναφέρεται πλέον συχνότερα ως κίνητρο του Έλληνα καπνιστή που κινητοποιείται να κόψει το τσιγάρο.

"Αν σκεφθεί κανείς το μηνιαίο κόστος των τσιγάρων, που μπορεί να κυμαίνεται από 150 έως 300 ευρώ το μήνα (ένα έως δύο πακέτα), δηλαδή 3.600 ευρώ το χρόνο και μερικές φορές ακόμα περισσότερα. Το κόστος των θεραπευτικών παρεμβάσεων είναι στην ουσία πολύ μικρότερο και φυσικά με ένα σημαντικό επιπλέον μόνιμο κέρδος υγείας και ποιότητας ζωής", ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, (13 Νοεμβρίου), ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, ο φόβος για την υγεία, σε ποσοστό 86%, παραμένει η κύρια αιτία που οδηγεί έναν καπνιστή στην απόφαση να διακόψει την επικίνδυνη αυτή συνήθεια, είπε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι το να "πολεμάει κάποιος το κάπνισμα, αλλάζει τρόπο ζωής".

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο