E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταγράφηκαν για πρώτη φορά θηλυκοί γορίλες με ομοφυλοφιλική συμπεριφορά

Η παρατήρηση εξέπληξε τους επιστήμονες

Καταγράφηκαν για πρώτη φορά θηλυκοί γορίλες με ομοφυλοφιλική συμπεριφορά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/5/2016 | 00:05

Την πρώτη καταγραφή ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς ανάμεσα σε θηλυκούς γορίλες κατέγραψε τυχαία ο καθηγητής Δρ. Cyril Grueter, ειδικός στα πρωτεύοντα στο University of Western Australia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καθηγητής παρακολουθούσε γορίλες στη Ρουάντα καταγράφοντας τη διατροφική συμπεριφορά τους όταν παρατήρησε για πρώτη φορά στη φύση ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ανάμεσα σε θηλυκούς γορίλες.

«Αντί να υπάρξει επιθετικότητα ανάμεσα στα θηλυκά για το φαγητό τα είδαμε να εμπλέκονται σε σεξουαλική συμπεριφορά, κάτι που μας εξέπληξε», τόνισε ο Αυστραλός επιστήμονας στη Daily Mail.

Με εντατική παρατήρηση των πρωτευόντων επί δύο χρόνια, ο Grueter πρόσεξε πως η πλειονότητα των θηλυκών στρεφόταν το ένα προς το άλλο για σεξουαλική διέγερση όταν τα αρσενικά τα απέρριπταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προφανώς αντλούσαν σεξουαλική ικανοποίηση ο ένας από τον άλλο, ποτέ δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο», πρόσθεσε, «οι γορίλες συνδέονται στενά με τον άνθρωπο και πιστεύουμε πως με την καταγραφή της συμπεριφοράς αυτής θα μπορούσαμε να μάθουμε κάτι παραπάνω για τη δική μας εξέλιξη.

Από τους 22 θηλυκούς γορίλες που αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας από το 2008 έως το 2010, οι 18 είχαν ερωτικές περιπτύξεις με άλλα θηλυκά προχωρώντας σε προσέγγιση και θωπεία των γεννητικών οργάνων και κραυγές ζευγαρώματος.

«Το βασικό συμπέρασμά μας είναι πως πρόκειται για καθαρά σεξουαλική συμπεριφορά χωρίς απαραίτητα να υπάρχει έλξη. Δεν σημαίνει πως έχουν ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό, είναι καθαρά σεξουαλική συμπεριφορά», τόνισε ο Grueter εξηγώντας μάλιστα πως πολλές φορές τα θηλυκά που είχαν τέτοιου είδους επαφές αναζητούσαν ιδιωτικότητα, μακριά από τα υπόλοιπα ζώα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μια χωματερή 50 τόνων πάνω από τα σύννεφα: Γιατί το Έβερεστ δεν κατάφερε ποτέ να «καθαρίσει»

Πριν 2 ώρες

Μετά από 10 χρόνια άκαρπων προσπαθειών, το Νεπάλ αλλάζει στρατηγική καθώς τα απορρίματα απειλούν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου

Η εποχή που όλοι πληρώνονταν με... βότκες

Πριν 2 ώρες

Ακόμα ακι οι δάσκαλοι

Οι «ασφαλείς» δουλειές που κινδυνεύουν πρώτες από την τεχνητή νοημοσύνη

Πριν 2 ώρες

Η τεχνητή νοημοσύνη ανεβάζει τον κίνδυνο μιας «jobless recovery» – μιας οικονομικής ανάκαμψης χωρίς ανάλογη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Μεξικό: Η «πόλη» που χάθηκε για πάντα – 130.000 ζωές εξαφανισμένες στον πόλεμο των ναρκωτικών

Πριν 2 ώρες

Χιλιάδες οικογένειες ψάχνουν τους αγνοουμένους τους στο Μεξικό

Ένα χωριό με λεβάντες και... νεύρα! Γιατί οι κάτοικοι θέλουν τους τουρίστες μόνο τις καθημερινές

Πριν 2 ώρες

Η ισπανική πόλη που δεν θέλει τουρίστες τα Σαββατοκύριακα

Από φτώχεια και πείνα στις μεγαλύτερες γκαλερί του κόσμου: Το θαύμα της γυναίκας που τόλμησε στα 78

Χτες

Ξεκίνησε στα 78, θριάμβευσε στα 90, έζησε μέχρι τα 101: η πιο δυνατή υπενθύμιση ότι ποτέ δεν είναι αργά

King Kazu: Ο άνθρωπος που νίκησε τον χρόνο υπογράφει το 40ό του επαγγελματικό συμβόλαιο!

Χτες

Στα 59 του χρόνια, ο αειθαλής Kazuyoshi Miura αποδεικνύει ότι το πάθος δεν έχει ημερομηνία λήξης, συνεχίζοντας το ποδοσφαιρικό του παραμύθι στη Fukushima United.

Γιατί όλοι μιλάνε για το Soft Life; Το trend που φέρνει ηρεμία στην καθημερινότητα

Προχτές

7 βήματα για να μπεις κι εσύ στη νέα, ήρεμη εποχή της ζωής σου

Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Προχτές

Χαρές, δυσκολίες και προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.