E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μ. Θεοδωράκης: Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα

Απογοητευμένος ο μουσικοσυνθέτης από την κυβέρνηση

Μ. Θεοδωράκης: Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/5/2016 | 18:28

" Ειλικρινά λυπάμαι για τον Τσίπρα" απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε η γνώμη του για τον πρωθυπουργό σήμερα. Ο μουσικοσυνθέτης έδωσε συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM με αφορμή το νέο του βιβλίο «Διάλογοι στο λυκόφως. 90 συνεντεύξεις» και όπως ήταν λογικό η συζήτηση έφτασε στην κυβέρνηση, την αριστερά και τον πρωθυπουργό.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον κο Θεοδωράκη:

- "Πριν αποκτήσουμε την κυβέρνηση της αριστεράς, σας είχε επισκεφτεί ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Α. Τσίπρας. Αν σας επισκεπτόταν ξανά σήμερα, τι θα του λέγατε;"  

"Εγώ λυπάμαι πάρα πολύ για τη χώρα μου και λυπούμαι και για τον Α. Τσίπρα, διότι έχω την εντύπωση ότι όταν γνωριστήκαμε , είχα ένα σχέδιο που θα μας έβγαζε από την κρίση και το οποίο ο Τσίπρας και ο Γλέζος το άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ενθουσιάστηκαν. Αλλά προϋπόθεση ήταν το λαϊκό μέτωπο. Με ξεγέλασαν και οι δύο, διότι καλέσαμε τον λαό για να γίνει το μέτωπο αυτό, Ελλάδα το λέγαμε, και έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση που είχε δει ποτέ η Αθήνα. Ο Γλέζος λιποθύμησε ,έφαγα πολλά δακρυγόνα επάνω μου, και τελικά με περιχύσανε με τα χημικά.Πρέπει να ξέρετε ότι εγώ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ άλλων έχασα και τον έναν πνεύμονα. Έχω μόνον ένα εγώ, δεν έχω δύο. Και με αυτόν εδώ ζω, τα χημικά αυτά καταστρέψανε τους βρόγχους μου. Πήγαν να με σκοτώσουν. Έχω πεισθεί ότι η Βουλή είναι πλέον όργανο από το οποίο η Τρόικα περνάει τις αποφάσεις της, νομοτύπως, δημοκρατικά, δήθεν.   Άρα έπρεπε να πάμε διαφορετικά. Να σταθούμε στα πόδια μας, σε δύο πόδια, το ένα πόδι είναι ο λαός και το άλλο πόδι είναι η αυτάρκεια. Εγώ κάθισα και είδα ότι ο ελληνικός λαός έχει πλήρη αυτάρκεια για να ζήσει πολύ καλά. Αυτοί πήγαν στη βουλή για να κάνουν κυβέρνηση. Τους λέω: μία κυβέρνηση της αριστεράς σήμερα, στο συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων είναι τυχοδιωκτισμός και θα πάει πίσω την αριστερά και επομένως την Ελλάδα. Αυτά είναι γραμμένα από την ημέρα που τα είπα. Τα ξέρει ο κόσμος και τα ξαναλέω και εδώ. Έκαναν κυβέρνηση. Τους είπα επίσης: προσοχή στους Ευρωπαίους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχει σχέση αυτή η Ευρώπη... πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα: μετά από την απελευθέρωση από τη χούντα η αριστερά όλη ήταν εναντίον της Ευρώπης. Ο μόνος που ήταν υπέρ της Ευρώπης ήμουν εγώ και με χτυπάγανε γι αυτό. Γιατί η Ευρώπη είναι ο πυρήνας του παγκόσμιου πολιτισμού, σε γενικές γραμμές δηλαδή όλοι οι πολιτισμοί από εκεί ξεκίνησαν, όλες οι αλλαγές, οι μεγάλες επαναστάσεις.... Αν είναι η Ευρώπη ενωμένη, και τα 300.000.000 κόσμου και είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου, με ανθρώπους που είναι πολιτισμένοι, δεν μπορούν να επιβάλλουν τη παγκόσμια ειρήνη; Αλλά αυτή η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη, είναι ένα όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών.  

Δεν είναι Ευρωπαίοι αυτοί. Τους είπα ακριβώς: προσέξτε, είναι ένας ιστός αράχνης, όπου όποιος πέσει μέσα, δεν γλιτώνει με καμία κίνηση. Θα τον φάει η αράχνη. Η κυβέρνηση, πήγε δήθεν να κοροϊδέψει την αράχνη και η αράχνη τους είδε. Όσο πιο προοδευτικός ο χυμός, της αρέσει περισσότερο φαίνεται. Και γι αυτό επέβαλαν σκληρότερα μέτρα στον Τσίπρα από ότι στους άλλους. Γιατί θέλουν να τιμωρήσουν την αριστερά. Η Ευρώπη τιμώρησε την αριστερά στην Γιουγκοσλαβία. Την κατέστρεψε! Και μας δεν μας χωνεύουν , όχι γιατί είμαστε αριστεροί, αλλά γιατί είμαστε πατριώτες , την ώρα που αυτοί σκύβανε μπροστά στον Χίτλερ, εμείς αγωνιστήκαμε. Είπαμε όχι στον Μουσολίνι, Όχι στον Χίτλερ στη Κρήτη, όχι στον πόλεμο. Το ξέρετε ότι όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έστειλαν στρατεύματα εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και μόνο η Ελλάδα δεν έστειλε; Και πως δεν έγινε αυτό; Με μία τεράστια συγκέντρωση Δεν πήγε ούτε ένας να πολεμήσει. Αυτοί είναι οι Έλληνες. Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Αλλά έχουμε δυστυχώς και όλους αυτούς οι οποίοι κατέχουν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ,έχουν ζαλίσει τον κόσμο, και έχουν φοβίσει τους Έλληνες. Να σας πω και κάτι και δεν το λέω εγωιστικά.   Λέω τι ωραίος θάνατος θα ήταν για μένα να πεθάνω στη πλατεία Συντάγματος όπου τόσες εκατοντάδες συγκεντρώσεις έχω κάνει για τη πατρίδα μου. Αλλά με τραβάγανε πίσω. Ρωτήστε. Έχει φοβηθεί ο κόσμος. Ούτε στην ΕΠΟΝ ,ούτε στον ΕΛΑΣ, ούτε στους Λαμπράκηδες είχαν φοβηθεί τόσο.    

- Νιώθετε απογοητευμένος που μια κυβέρνηση της αριστεράς, εφαρμόζει μέτρα που εφάρμοσαν και οι προηγούμενοι, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις που μας είχαν δώσει;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό λέω τώρα. Ότι τους προειδοποίησα εγώ. Ο Τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω .Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι.  

πηγή: www.tovima.gr 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό που έχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης αν «πέσει» το βουνό από πάνω τους

Σήμερα

Bρίσκεται κάτω από έναν ασταθή ορεινό όγκο

70‑20‑10: Ο αμφιλεγόμενος κανόνας που έκανε διάσημο έναν από τους ισχυρότερους CEOs

Σήμερα

Η φιλοσοφία του βασιζόταν σε μια απλή αλλά ιδιαίτερα σκληρή αρχή

Ποιοι τουρίστες αφήνουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα – Οι «πρωταθλητές» των διακοπών

Σήμερα

Από τους Βρετανούς που ξοδεύουν σχεδόν 730 ευρώ ανά ταξίδι έως τους Γερμανούς που περιορίζουν τις ημερήσιες δαπάνες – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις έξι μεγαλύτερες αγορές του ελληνικού τουρισμού

Σάλος στην Ισπανία: Πισίνες και υδάτινα πάρκα κλείνουν λόγω νέας αποκρουστικής τάσης του TikTok

Χτες

Μια απωθητική διαδικτυακή τάση έχει διαταράξει την κορύφωση της θερινής σεζόν στην Ισπανία, οδηγώντας στο κλείσιμο πισινών και υδάτινων πάρκων σε όλη τη χώρα

Η καρέκλα που κανείς δεν τολμά να καθίσει εδώ και 300 χρόνια

Χτες

Γιατί αυτή βρίσκεται κρεμασμένη στον τοίχο ενός μουσείου

Πλήρωσε για να γίνει πρωταγωνίστρια – Και η σειρά εξελίχθηκε σε σκάνδαλο

Χτες

23χρονος ηθοποιός καταγγέλλει ότι παρενοχλήθηκε

17 πλατάνια στη σκεπή της: Η ελληνική εκκλησία–θαύμα που μπήκε στο Guinness και δεν γκρεμίζεται με τίποτα

Χτες

Ένα μοναδικό φαινόμενο πίστης και φύσης που αψηφά τους νόμους της λογικής και έχει καταγραφεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες

Οι Έλληνες ανάμεσα στους πιο γενναιόδωρους λαούς του πλανήτη – Η θέση‑έκπληξη σε νέα παγκόσμια έρευνα

Χτες

Τι αποκαλύπτει διεθνής μελέτη για την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση και τη φιλοξενία των Ελλήνων και γιατί η γενναιοδωρία δεν μετριέται μόνο με χρήματα

Τι είναι το Σημείο Μηδέν και πού βρίσκεται στην Ελλάδα – Ο άγνωστος «ομφαλός» των ελληνικών χαρτών

Χτες

Από εκεί ξεκίνησε η χάραξη της σύγχρονης Ελλάδας – Το κρυμμένο μυστικό του λόφου των Νυμφών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.