E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρέντσι: Πρέπει να υπερισχύσουν όσα μας ενώνουν

«Zήτω η Ιταλία, ζήτω η Ευρώπη»

Ρέντσι: Πρέπει να υπερισχύσουν όσα μας ενώνουν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/6/2016 | 21:01

«Πρέπει να υπερισχύσουν όσα μας ενώνουν, είναι η στιγμή της διαύγειας, της ισορροπίας και της ήρεμης δύναμης », τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ιταλία θα παίξει τον ρόλο που της αρμόζει, εξασφαλίσαμε εβδομήντα χρόνια ειρήνης χάρη στην Ένωση, η οποία έβαλε τέλος σε δεκαετίες και αιώνες πολέμων», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η χώρα μας έχει το χρέος να προσφέρει την σταθερότητά της και στους υπόλοιπους εταίρους, αύριο θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που ίδρυσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Δευτέρα, στο Βερολίνο, θα συναντηθώ με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.

«Η Ευρώπη είναι ένα σύνολο συναισθημάτων, ένας χώρος ασφάλειας και δύναμης. Η Ευρώπη είναι το δικό μας σπίτι, των παιδιών και των εγγόνων μας. Το καθιστούμε σαφές, όντας πεπεισμένοι ότι χρειάζεται μια ανακαίνιση, ένα φρεσκάρισμα, αλλά ότι παραμένει το σπίτι για το δικό μας αύριο. Ο κόσμος του μέλλοντος χρειάζεται την φαντασία, το θάρρος, τον πολιτισμό, τις αξίες, την ελευθερία, την δημοκρατία και την καινοτομία της Ευρώπης. Χρειάζεται, με μια μόνον λέξη, την Ευρώπη του ουμανισμού» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε στην τελετή που θα οργανωθεί στην Ρώμη, στις 25 Μαρτίου του 2017, για τα εξήντα χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών και θέλησε να δηλώσει σχετικά: «Θα φτάσουμε στην ημερομηνία αυτή του Μαρτίου με την πεποίθηση και την επίγνωση ότι στις στιγμές δυσκολίας η Ευρώπη ξέρει να δείχνει τον καλύτερο εαυτό της» διότι «τα παιδιά μας ζητούν περισσότερη Ευρώπη, πιο ικανή να ερμηνεύσει τα όνειρα, τα αισθήματα και τις προσδοκίες τους».

Ο ιταλός πρωθυπουργός ολοκλήρωσε το τηλεοπτικό διάγγελμά του με την φράση «ζήτω η Ιταλία, ζήτω η Ευρώπη».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Σήμερα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Σήμερα

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Χτες

Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Χτες

«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.