Ανοιξη στην Ελλάδα
Γεύσεις με άρωμα Κιμώλου: Λαδένια πίτα
Μια ξεχωριστή πίτα
Μια ξεχωριστή συνταγή με άρωμα από το νησί της Κιμώλου.
Υλικά
270 γραμμ. χλιαρό νερό
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γραμμ. μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι ψιλό
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια
4-5 μέτριες ντομάτες
80 γραμμ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να ησυχάσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε το μισό αλεύρι και ξεκινάτε να ζυμώνετε με το ένα χέρι. Βάλτε αλάτι, ρίγανη και το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα και το χέρι μας. Βάζετε τα 70 γραμμ. ελαιόλαδο και το απλώνετε ρίχνοντας και το ζυμάρι να πάει σε όλο το ταψί. Σκεπάζετε καλά με μια πετσέτα και αφήνετε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Όσο φουσκώνει το ζυμάρι, κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε φέτες-ροδέλες και τις βάζετε σε ένα μπολ