E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Τα σημαντικότερα γεγονότα της 17ης Αυγούστου

Τι συνέβη σαν σήμερα στην ιστορία

Σαν σήμερα: Τα σημαντικότερα γεγονότα της 17ης Αυγούστου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1896 – Μπρίτζετ Ντρίσκολ: Το πρώτο πεζό θύμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 17 Αυγούστου του 1896, η 44χρονη Αγγλίδα, Μπρίτζετ Ντρίσκολ, έγινε τυο πρώτο πεζό θύμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.

Εκείνη την ημέρα, προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο στην περιοχή του Κρισταλ Πάλας στο Νότιο Λονδίνο, όπου και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο Άρθουρ Έντσολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύγκρουση της προκάλεσε πολλαπλά πράγματα στο κεφάλι και πέθανε ακαριαία. Η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν ξεπερνούσε τα 6 με 7 χιλιόμετρα την ώρα. Η κόρη της Ντρίσκολ, που βρισκόταν μαζί της, τραυματίστηκε σοβαρά αλλά τελικά επέζησε.

Οι δικαστικές αρχές θεώρησαν την υπόθεση ως ένα τυχαίο γεγονός, ενώ η ειρωνεία ήταν πως ο ιατροδικαστής ευχήθηκε «ένα τέτοιο δυστύχημα να μην ξανασυμβεί ποτέ»...

1944 – Οι Γερμανοί με το «Μπλόκο της Κοκκινιάς» προκαλούν τον θάνατο σε εκατοντάδες Έλληνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημερινή περιοχή της Νίκαιας, γνωστή τότε και ως Κοκκινιά, είχε αντιστασιακή δράση, με τους κατοίκους να συντάσσονται σε μεγάλο βαθμό με το ΕΑΜ. Οι Γερμανοί ήταν εξοργισμένοι με τους κάτοικους της περιοχής και φρόντιζαν να κάνουν συχνά επιθέσεις.

Η μεγαλύτερη από αυτές έγινε στις 17 Αυγούστου του 1944, όταν Γερμανοί και τάγματα ασφαλείας (περίπου 2.500 συνολικά) συγκέντρωσαν στην πλατεία Οσίας Ξένης όλον τον ανδρικό πληθυσμό της Κοκκινιάς, ηλικίας από 14 έως 60.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 9 η ώρα το πρωί, οι συγκεντρωμένοι διατάζονται να γονατίσουν. Ανάμεσα τους, Έλληνες δωσίλογοι, φορώντας τις κουκούλες, κατονομάζουν τους αντιστασιακούς και τα στελέχη του ΕΑΜ. Οι Γερμανοί τους βασάνισαν με φριχτό τρόπο σε γειτονικά οικόπεδα ή υπόγεια.

Περίπου 120 άτομα εκτελέστηκαν το ίδιο απόγευμα. Μαζί τους 30 ακόμα κάτοικοι της περιοχής σκοτώνονται σε επεισόδια κατά των Γερμανών. 100 σπίτια καίγονται. Τα θύματα τελικά ξεπερνούν τα 300, ενώ 6.000 άνδρες οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου. 1.200 από αυτούς μεταφέρθηκαν ύστερα από λίγες μέρες σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου πολλοί από από αυτούς, βρήκαν τον θάνατο.

1969 – 400.000 άτομα παρακολουθούν την τελευταία μέρα του φεστιβάλ του Γούντστοκ

Ένα τριήμερο για να γιορτάσουν την Ροκ μουσική, εξελίχθηκε στην θρυλικότερη συναυλία όλων των εποχών και σε κίνημα για την ειρήνη, την σeξουαλικη απελευθέρωση και τα ίσα δικαιώματα.

Το Γούντστοκ, κοντά στην πόλη Γουάιτ Λεικ της πολιτείας της Νέας Υόρκης, από τις 15 μέχρι και της 17 Αυγούστου του 1969, συγκέντρωσε πάνω από 400.000 κόσμο, καθώς και τα γνωστότερα ονόματα της ροκ μουσικής, όπως ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζάνις Τζόπλιν και οι The Who.

Ο διοργανωτής μη περιμένοντας αυτή την προσέλευση, εμπνεύστηκε ένα σύστημα, το οποίο παραδόξως δούλεψε. Για τρεις ημέρες, μισό εκατομμύριο άνθρωποι έζησαν κολλητά ο ένας στον άλλο στο πιο άβολο περιβάλλον και δεν υπήρξε ούτε λογομαχία. Για όσους πήγαν εκεί, το Γούντστοκ δεν ήταν ένα μουσικό φεστιβάλ αλλά μια ολόκληρη εμπειρία, ένα φαινόμενο, μια περιπέτεια, μια παρ’ ολίγον καταστροφή και κατά μια άποψη, μια μάχη για επιβίωση.

2004 – O Ηλίας Ηλιάδης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Τζούντο, στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας


Στις 17 Αυγούστου του 2004, ο 18χρονος τότε «τζουντόκα» Ηλίας Ηλιάδης, αφήνει άφωνο όλο τον κόσμο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Αγωνίστηκε στα 81 κιλά και πέτυχε μεγάλη νίκη στον τελικό, όταν επικράτησε του Ουκρανού Ρόμαν Γκόντιουκ.

Ο Ηλίας Ηλιάδης στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, αλλά αποκλείστηκε από τον Ολλανδό Χουϊζίνγκα. Το 2012, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η 17η Αυγούστου 2004 είναι η σημαντικότερη μέρα στην ζωή του Ηλία Ηλιάδη, όχι μόνο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αλλά και γιατί την ίδια μέρα, έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Ναταλία Γρηγοριάδη, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Σήμερα

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

Σήμερα

Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

Σήμερα

Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

Σήμερα

Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

Σήμερα

Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

Σήμερα

«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

Σήμερα

Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου

Πύρινη κόλαση στην Ανδαλουσία με 12 νεκρούς, κάηκαν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους

Σήμερα

Μάχη με τις φλόγες στην Αλμερία εν μέσω καύσωνα - Την «τεράστια θλίψη» του εξέφρασε ο Πέδρο Σάντσεθ - Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός

Φλεγόμενο κτίριο κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» στην Τσεχία

Σήμερα

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά σε παλιό εργοστάσιο της Bata στη Ζλιν της Τσεχίας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.