E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Mino Raiola: Ο ατζέντης που αυτό το καλοκαίρι διαχειρίστηκε 500.000.000 ευρώ

Η αμοιβή του έφτασε τα 50 εκατ. σε ένα καλοκαίρι

Mino Raiola: Ο ατζέντης που αυτό το καλοκαίρι διαχειρίστηκε 500.000.000 ευρώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει πολλά παρατσούκλια και δικαίως. Ο λόγος για τον μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Mino Raiola. Φέτος το καλοκαίρι διαχειρίστηκε περίπου 500.000.000 ευρώ, με την προμήθειά του να φτάνει τα 50 εκατ. Ο «Messi των ατζέντηδων» ή «mafia», όπως τον λένε πολύ, μπορεί να βάψει μια κότα πράσινη και να την πουλήσει για παπαγάλο, να πουλήσει πάγο σε Εσκιμώους και ρύζι στους Κινέζους. Ο πιο φανατικός πελάτης του, ο Zlatan Ibrahimovic, τον χαρακτήρισε χαριτολογώντας ως έναν «υπέροχο και υπέρβαρο βλάκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά ακούγονται υπερβολικά αλλά ένα είναι σίγουρο: Ο Raiola μπορεί να πουλήσει όποιον παίκτη θέλει, σε όποιον θέλει.

Αυτοί που έχουν λόγους να μην τον συμπαθούν, τον αποκαλούν ""πιτσαδόρο". Εκείνος δεν παρεξηγείται. Αντιθέτως, τους διορθώνει διευκρινίζοντας πως "δεν έφτιαχνα πίτσες. Ήμουν σερβιτόρος", στην pizzeria των γονιών του. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Mino Raiola, ο οποίος ΜΟΝΟ από τη μετακίνηση του Paul Pogba από τη Juventus στη Manchester United πήρε 23.000.000 ευρώ. Οκτώ από αυτά τα εκατομμύρια, τα επένδυσε στο Μiami,αγοράζωντας την βίλα του Αλ Καπόνε.

Το πελατολόγιο του ξεκινά από τον Zlatan Ibrahimović και ακολουθούν οι Paul Pogba, Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan, Blaise Matuidi, Giacomo Bonaventura, Ignazio Abate, Gregory van der Wiel, Kenny Tete, Pajtim Kasami, Mario Balotelli, Omar El Kaddouri, Sergio Romero, Tomas Necid, Ricardo Kishna, Vladimír Weiss, Ben Rienstra, Bartosz Salamon, Rodrigo Ely, Gastón Brugman,  Ouasim Bouy, Maxwell, Thomas Lam, Sheraldo Becker, João Paulo, Felipe Mattioni, Gustavo, Roman Ferber, Alan Empereur, Hachim Mastour, Abdel Malek El Hasnaoui, Zé Eduardo, Albian Muzaqi, Boban Lazic, Lucas Roggia, Samet Bulut,  Vato Arveladze, Adama Guidiala, Vincenzo Tommasone, Philippe Sandler και Revaz Tsilosani.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποσοστό του από τις μεταγραφές, βάσει των κανονισμών, κυμαίνεται μεταξύ του 4% και του 10%. Αν και ο ίδιος έχει πει "υπάρχουν μεταγραφές που έχω κάνει δωρεάν και άλλες που έχω πάρει προμήθεια το 50% του ποσού. Έχω επιλέξει μικρότερες προσφορές, των οποίων όμως, τα περισσότερα χρήματα ήταν εγγυημένα για τους παίκτες μου. Όταν τίθεται θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, δεν με νοιάζει πόσα θα βγάλω εγώ. Με ενδιαφέρει να κάνω την καλύτερη επιλογή για τους πελάτες μου".

Αυτό το καλοκαίρι διαχειρίστηκε 500.000.000 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζει κοντά στο καζίνο του Monte Carlo, στο Monaco με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους. Αν και όπως λέει, ταξιδεύει τις 300 ημέρες του χρόνου, για δουλειές. Έχει μια νομική και χρηματοοικονομική εταιρία στο Amsterdam (Μaguire) και τη Sportman στο Montecarlo. Έχει υπολογιστεί πως σε ένα... νορμάλ καλοκαίρι, κερδίζει περί τα 2 εκατ. ευρώ το χρόνο. Σε ένα σαν το φετινό, μπορεί να φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ. Ναι, διαχειρίστηκε μεταγραφές, μετακομίσεις και δικηγορικές ευθύνες (στα συμβόλαια των παικτών του υπάρχουν ξεχωριστά bonus και κάθε λεπτομέρεια που αφορά τη διάθεση των εμπορικών τους δικαιωμάτων), αξίας 500 εκατ. ευρώ.

Το Forbes τον κατέταξε πέρυσι στο Νο5 της λίστας με τους πιο "δυνατούς" ατζέντηδες στο ποδόσφαιρο -της οποίας ηγείται ο Jorge Mendes, εκπρόσωπος των Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho και James Rodriguez μεταξύ πλήθους άλλων. Προφανώς, φέτος θα γίνουν κάποιες ανανεώσεις. Εκτιμάται πως στην καριέρα του έχει "βγάλει" περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ. Έχει εξηγήσει ότι "ξεκινώ κάποιες μεταγραφές πολύ νωρίτερα από όταν γίνονται γνωστές. Είναι ένα είδος επένδυσης στους παίκτες μου. Αν συνεχίσει να ανεβαίνει η αξία τους, με φωνάζουν αυτοί που ενδιαφέρονται και έχουμε ήδη έλθει σε επαφή και τελειώνουμε τη δουλειά".

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το Σινικό Τείχος» της Ουκρανίας

Πριν 4 ώρες

Ένα σοβιετικό απομεινάρι μήκους σχεδόν 3 χιλιομέτρων

Μόνο για γερά στομάχια ‑ Το δωμάτιο‑εφιάλτης ενός εθισμένου gamer στην Κίνα που σόκαρε το διαδίκτυο

Πριν 4 ώρες

Δεν θα το πιστέψετε πώς άφησε το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου ζούσε για δύο χρόνια

Σχολεία‑στρατόπεδα στην Κίνα: Μαθητές μιλούν για ξυλοδαρμούς και απαγωγές

Πριν 4 ώρες

«Κάθε στιγμή ήταν πόνος»: Οι μαρτυρίες που σοκάρουν για τα πειθαρχικά σχολεία στην Κίνα

Το μαθηματικό hack της λοτταρίας που μπορούσε να φέρει περιουσίες – αλλά ένας άντρας το σταμάτησε

Πριν 4 ώρες

Ο στατιστικολόγος που νίκησε το σύστημα αλλά προτίμησε την ηθική από τα εκατομμύρια

Το σπάνιο φυτό που μυρίζει… σοκολάτα!

Πριν 4 ώρες

Δεν είναι clickbait, όντως έχει άρωμα και γεύση σοκολάτας!

Το σπίτι του Bradley Cooper είναι η απόλυτη όαση μέσα στο πράσινο

Πριν 4 ώρες

Το σπίτι στη μοντέρνα γειτονιά της Βενετίας του Λος Αντζελες δεν κρύβει ότι ο πωλητής είναι ο αγαπημένος Bradley Cooper!

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

Πριν 4 ώρες

Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία

Explainer: Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας ‑ Το σχέδιο Τραμπ μετά τη σύλληψη Μαδούρο

Χτες

Chevron, εμπάργκο, αποθέματα και αμερικανική παρουσία στο Καράκας

Ποιος ήταν ο άντρας που ήταν χαμένος από το 1997 – Τον βρήκαν παγωμένο και άθικτο

Χτες

Η λογική πίσω από την ανακάλυψη: Γιατί εντοπίστηκε τώρα το πτώμα που αγνοούνταν επί 28 χρόνια

Η χώρα με τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο

Χτες

Πού αποδίδονται τα υψηλά επίπεδα ευτυχίας και... πού θα βρούμε την Ελλάδα στη λίστα

Η μεγαλύτερη εξέγερση των πολιτών της Κίνας μετά από 33 χρόνια απειλεί το καθεστώς

Χτες

Μετά από 33 χρόνια διαφορετικές ομάδες πολιτών έχουν μαζικά και κοινά αιτήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.